La violència, els Comitès i qui paga la festa

Cada dia s’entenen menys les resolucions dels comitès sancionadors de la FCF. Agredir i envair el camp surt barat, molt barat, multes ridícules i emprenyament de clubs, jugadors i aficions… i molta por

Aquesta és la teoria, però la pràctica de la Federació i els Comitès de Competició van d'altra banda
Aquesta és la teoria, però la pràctica de la Federació i els Comitès de Competició van d’altra banda

J.S.V.

Se suspèn el partit de Primera Catalana Pirinaica-Atl. Montcada per diferents agressions i la decisió del comitè sancionador és: 300 eurets pels locals i 150 pels visitants.

Fa uns dies el porter del juvenil del Sagrat Cor de Barcelona va rebre una brutal pallissa al camp d’un equip del Prat per part de jugadors i aficionats rivals, que va posar en risc la seva integritat física, amb les puntades de peu directes al seu cap. Sancions? Baratetes...Tres partits a porta tancada al club local i vuit partits al jugador que va colpejar el porter, causant diversos hematomes cranials. O el partit Vilanova del Camí-FAF L’Hospitalet.

UN REGLAMENT REDACTAT AMB ELS PEUS

Segur que si preguntem al septuagenari president i al director ens diran que sempre apliquen la llei, que la FCF es reuneix amb els Mossos, que fan moltes coses junts i que això va de conya, bla, bla, bla. Realitat? Fum? Campanya electoral?

Curiosa l’actitud dels comitès de la FCF amb la violència, segur que ens diran que apliquen el reglament, la llei, la Constitució i el Codi d’Hammurabi.

Les queixes són contínues, els clubs i jugadors dubten de la ‘justícia federativa’.

Algunes preguntes molt simples perquè les respongui qui vulgui:

  • Tenen raons?
  • De debò es vol eliminar la violència dels camps de futbol catalans?
  • Amb les campanyes, amb les reunions i cursets amb els Mossos i amb les sancions que posen els jutges de la FCF, s’evita que jugadors donin puntades al cap dels rivals, que hi hagi tanganes als camps…?
Aquest missatge sempre s'ha demanat al nostre esport encara que alguns fan tot el contrari // FOTO: FCF
Aquest missatge sempre s’ha demanat al nostre esport encara que alguns fan tot el contrari // FOTO: FCF

JUSTÍCIA FEDERATIVA?

No fa gaire un executiu de la FCF deia en una entrevista per TV que és cert que estava repuntant la violència als partits del futcat. Si és així, no caldrà preguntar-se què s’està fent malament?

Ja no es pot dir que la culpa és de la pandèmia del Covid, com es va dir al seu dia, que si la gent estava molt nerviosa d’estar tancats a casa i que treien el pitjor als camps de futbol.

Ara ja anem sense mascaretes i se segueixen agredint jugadors als camps de futbol, diuen que amb més freqüència que l’any 2020. Diuen que fa anys un dirigent federatiu afirmava que era millor que els comitès “templasen gaitas”… perquè al final els clubs emprenyats no el votaven. Ja seria el súmmum que el mateix dirigent hagués dit: “si són dels meus, baratet, baratet, … i si són dels altres, la sanció que toqui”. Segur que això no passa a la Federació.

SANCIONS RIDÍCULES

No es pot imaginar que se’ls digui als jutges dels comitès: “pel que et pago, has de seguir les meves consignes”. Això segur que no passa. A més, com diuen que que no els paguen, encara s’entén menys que els jutges imposin gratis aquestes sancions ridícules, perquè la seva continuïtat al càrrec no depèn del vot dels clubs. Aleshores per què són tan tebis?

Ara toca esperar el següent escàndol i la sanció barateta. Segur que l’ex directiu Manel Duran està comparant i recorda quan el van voler ‘executar’ utilitzant els comitès sancionadors de la FCF per fer una “sacada d’honor” a Vilanova en un partit del femení. Normal, semblant agressió a la pilota mereixia el màxim càstig: expulsió com a directiu i a galeres. “Cosas veredes, Sancho, que farán fablar las piedras”.