La meitat de les banquetes de 1aCat es renoven

21 de les 43 banquetes, ès a dir, la meitat de les banquetes de 1aCat, es renoven amb nou tècnic per a la temporada 2021-2022. Destaca la presència de l’etern ‘mestre’ del Santfeliuenc, Andrés González des del 2007

Andrés González és història viva i per a moltíssim temps del Santfeliuenc amb més de 500 partits dirigits. I ara a Primera Catalana // FOTO: Santfeliuenc FC
Andrés González és història viva i per a moltíssim temps del Santfeliuenc amb més de 500 partits dirigits. I ara a 1aCat // FOTO: Santfeliuenc FC

@ManuelSeguraM

La meitat de les banquetes de 1aCat es renoven, gairebé el 50%, una barbaritat… o no’! El detall serà anecdòtic per a alguns mentre que per a uns altres seran indicatiu de la nul·la estabilitat d’un dels sectors més infravalorats del futbol. En ple període vacacional, els responsables dels 43 equips no paren i alguns ja tenen gairebé completes les seves plantilles.

La Primera Catalana, sisena categoria del renovat futbol espanyol, es presenta amb un triple escenari de grups malgrat que encara no se sàpiga ni composicions de grups ni calendari. Una altra cosa segur que no, però temps sobra i ara esperarem a setembre per a començar a disputar amistosos si la pandèmia ens ho permet.

1aCAT: 21 ENTRENADORS ‘NOUS’

Jordi Souto, un tècnic guanyador, 12è curs a Badalona (Unificació Llefià) //  FOTO: Eduardo Berzosa
Jordi Souto, un tècnic guanyador, 12è curs a Badalona (Unificació Llefià) // FOTO: Eduardo Berzosa

21 entrenadors tindran l’oportunitat d’estrenar-se en qualsevol de les banquetes de Primera Catalana amb especial presència de l’etern Andrés González al Santfeliuenc des d’un llunyà 2007. Sembla clar, o almenys així ho creu la directiva que presideix Alberto Prieto, no hi ha millor opció i el brillant historial d’Andrés acredita aquesta confiança.

El Santfe ha perdut la Tercera divisió després de 8 temporades consecutives i aterra amb una marca interessant per als blanc-i-blaus. El mig miler de partits dirigits per González converteixen als de Les Grases com una de les grans opcions d’ascens.

El més ‘veterà’ dels responsables tècnics mana per davant d’altres col·legues que també fan carrera a casa seva. Són els casos de Jordi Souto (Unificació Llefià), i 12è curs a Badalona, i, ja més lluny, Agus Isabel (Vilanova), que iniciarà el seu cinquè exercici, i Albert Batllosera (Lloret).

El crack de Vila-rodona mai falla i treballa on toca i ara toca Primera Catalana // FOTO:   Eloy Molina
El crack de Vila-rodona mai falla i treballa on toca i ara toca 1aCat // FOTO: Eloy Molina

Descendits també de Tercera, el Banyoles de Kiku Parcerisas començarà des del principi a L’Estany . També ho faran Adam Fortes al Horta, Carlos López a l’Igualada i Ramon Calderé a la ‘Monta’. D’altra banda, Manel Cazorla arriba a Valls amb el desig de retornar a la 3a.

OPCIONS DE PODER

Clares opcions de poder seran At Lleida, de la mà de Josep María Turull, Can Vidalet amb César del Pou; a més, el gran Juanjo Carricondo a l’Horta, el segon curs de Juan Carlos Torres al Júpiter o el Manlleu d’un Manel Sala amb 21 futbolistes ja confirmats.

Volen ser també opcions de poder Les Franqueses de Parralo i el degà Palamós amb Mario Fernández; i atenció a la il·lusió de Pablo Becerril i el seu Sabadell Nord, el Santboià de José Alcaraz i el Tárrega de Candi Viladrich.

Josep María Turrull té ara la gran oportunitat d'arribar a la #3aRFEF amb la responsabilitat de l'At Lleida
Josep María Turrull té ara la gran oportunitat d’arribar a la #3aRFEF amb la responsabilitat de l’At Lleida

Esment especial per al Tona de Ricard Farrés perquè encara no ha oblidat el seu adéu a Tercera davant la Guineueta. Amb 23 jugadors ja confirmats en la plantilla, els osonencs sortiran per totes des del principi, ja que així ho té planificat el seu propi president Quim—

Els habituals Valls, Vic, Viladecans, Vilanova i el transformat Vista Alegre de Jorge Sánchez segur que donaran guerra.