Vostè perdoni sr. Alcalde de la Vila (Blanes)

L’Assemblea del futbolcat a Blanes segueix present com el discurs inaugural de l’alcalde Àngel Canosa quan va recriminar a alguns presents una trista coincidència entre un vídeo in memoriam i una reacció de desaprovació a la junta

El president del CF Igualada replica a l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa // FOTO: FCF

El president del CF Igualada replica a l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa // FOTO: FCF

@FJorba

El president del CF Igualada, Francesc Jorba, expressa en un extens escrit la seva desaprovació a algun aspecte important del discurs expressat per l’alcalde de Blanes, Angel Canosa, a la seva benvinguda a l’Assemblea del passat 30 de juny.

A L’ALCALDE DE LA VILA DE BLANES

Assumpte: Discurs Inaugural Assemblea FCF

Inicialment desitjar-li molta salut, igual que la millor sort i encert en tota la seva tasca en benefici de la Ciutadania de Blanes. I com no pot ser d’altra manera, agraïment pel gran acolliment que, per segon any consecutiu, ha fet a la seva vila, i en un complex esportiu digne d’admirar.

Sé que vostè, segurament, es va veure immers en una temàtica que el va sorprendre; la desavinença, a nivell de gestió, entre membres de la Directiva de la FCF i diferents Clubs , representats pels seus presidents/tes.


Estic segur que en el seu discurs, va introduir-hi una reflexió / opinió del que va creure que havia passat: va recriminar a certes persones que haguessin mostrat poc respecte en el moment on es va passar el vídeo en record als membres de la família del Futbol Català traspassats (DEP) la present temporada.

Bé, al meu entendre (i molt personal) no era un tema a comentar, ja que podia no ser el “real”; en un tema tan delicat cal anar amb molta cura, ja que es fa difícil que algú no tingui el respecte en una temàtica com aquesta; “la prudència, és sempre mare de la ciència”.

Això li diu una persona que viu a la Conca d’Òdena; lloc, amb Igualada com a capital, va ser la primera zona afectada, i totalment confinada, on hi ha hagut moltes persones que ho ha passat molt malament , i malauradament – el més greu – moltes persones que ens han deixat, segur abans d’hora, si no hagués estat per aquest maleït Covid.

Francesc Jorba, president del CF Igualada // FOTO: F.J.
Francesc Jorba, president del CF Igualada // FOTO: F.J.

A BLANES, FETS MÉS QUE PARAULES

Li explicaré com va anar, ja que una cosa és la impressió que vostè va poder tenir en el moment , i l’altre és la realitat; en futbol per això hi ha el “VAR”. I jo ara intentaré explicar-me:

– Que a la FCF hi ha certs equips descontents és un fet.

– Que el vot secret és el sistema de votació més democràtic que hi ha és un fet.

– Que el dret Civil Català permet, si una persona ho demana i el 10% dels assistents ho voten, que el vot sigui secret és un fet.

– Que la directiva de la FCF no volia el vot secret és un fet.

– A l’inici, com així ho preveu el Dret Civil Català esmentat, una persona de la “Plataforma” va demanar la paraula per exposar el que, en dret, ens emparava; en cap moment, de la demanda, el vídeo esmentat era present, ni en sabíem que, immediatament, anava a passar per la pantalla gran.

Com que no va fer cas el secretari general (ni va donar la paraula, ni va respondre a la demanda; ara admetem que podria ser que no ho escoltés; com ho desconeixem tots els supòsits són possibles) , un grup de presidents/tes ens vàrem aixecar per mostrar la nostra disconformitat a no ser atesos els nostres drets.

PRENDRE PART SENSE HAVER ANALITZAT BÉ

Tot seguit, o en el mateix moment, el secretari general va donar entrada al vídeo. Van passar uns segons on la protesta i el vídeo van ser compartits; quan es va veure tal fet , TOTES i TOTS els presents sense cap excepció, ens vàrem aturar i van mostrar el respecte degut. Això es un fet.

– En el seu discurs inaugural i d’acollida, vostè va recriminar el FET poc respectuós mostrat diferents persones a la sala; això és un FET; per a mi un fet que no era adient, ja que era prendre part sense haver analitzat bé; pensar que presidents de clubs que, com TOTA la Ciutadania, ho han passat molt malament, siguem irrespectuosos amb els difunts del futbol català és, si més no, difícil d’entendre. Molts d’ells coneguts i amics.Volia aclarir aquest fet, per a mi, el més “greu” de l’Assemblea; la resta són discrepàncies , legítimes de tots segurament, en conceptes de gestió. Però mai , el FUTBOL CATALÀ, mai, ningú faltarà el respecte a un difunt.

Sr. alcalde, no li demanaré cap rectificació ni aclariment; qui sóc jo per fer-ho?!. Un simple ciutadà més, i que no és ni de la seva vila.

L'Assemblea de Blanes 2021 només va servir per a dividir encara més el futbol català // FOTO: FCF
L’Assemblea de Blanes 2021 només va servir per a dividir encara més el futbol català // FOTO: FCF

LA REALITAT VA SER UNA ALTRA TOTALMENT DIFERENT

Però sí que li he volgut expressar els fets, i el meu personal descontent pel seu comentari. Vull pensar que va ser fruit del que vostè va interpretar (en la immediatesa), i que si així ho va fer, entenc el seu TOTAL descontentament i disconformitat. Però com l’hi he expressat la realitat va ser una altra totalment diferent.

Desitjo que entengui el meu escrit, sols en l’ànim de clarificar una situació que s’ho val; i, sens dubte, com sempre ha FET i FARÀ el futbol Català, màxim respecte a tots els que ens han deixat ( DEP, i al Cel sigui

El dit, Salut!, sort i encert per TOTHOM, que falta ens fa en els temps que corren.

Visca el Futbol!