Vices i secretaris de clubs sota la lupa del TCE

S’estreny el cercle sobre la FCF després de la decisió del Tribunal Català de l’Esport de paralitzar el procediment d’impugnació sobre les últimes eleccions de maig. El vot d’alguns vicepresidents i la signatura d’alguns secretaris mantenen moltes irregularitats

Soteras segueix amb 'la seva mà estesa' i recorda temps passats amb tota mena d'estrenes. La Llacuna ha estat l'últim. Per darrere del protagonista, l'etern Maldonado // FOTO: FCF

Soteras segueix amb ‘la seva mà estesa’ i recorda temps passats amb tota mena d’estrenes. La Llacuna ha estat l’últim. Per darrere del protagonista, l’etern Maldonado // FOTO: FCF

@ManuelSeguraM

No passaran bon mes d’agost alguns vicepresidents o alguns secretaris dels clubs que van votar en les últimes eleccions a la presidència de la FCF aquest maig passat (Blanes). L’última decisió del Tribunal Català de l’Esport (TCE), amb data del passat 29-juliol, paralitza el procediment d’impugnació i sol·licita més informació a la Secretaria General de l’Esport.

Admesa a tràmit la impugnació per part de l’excandidat Alex Talavera on es denunciaven una vintena d'”irregularitats i il·legalitats”, ara arriba aquest nou capítol. El TCE desitja llum i taquígrafs, ja que algunes denúncies han passat pels Mossos i ja estan en mans de la justícia; concretament, Girona, Terres de l’Ebre, Lleida, Barcelona, Tarragona, Manresa i Vallès Oriental van ser seus marcades amb el dit de la infracció.

LA LUPA DEL TCE

Segons es llegeix en la pàgina web de la Federació Catalana (no han avisat ni publicitat aquesta nova decisió sinó que la van penjar aquest dissabte), el Tribunal desitja poder repassar els estatuts dels clubs. Estudiar amb cura auqest estatuts amb els quals han votat els vicepresidents i comprovar si poden o no votar i en quins casos poden fer-ho. Val la pena recordar que en alguns estatuts de les entitats consta que podran votar si ho delega el president i si consta, d’alguna forma, aquesta delegació.

És més, la lupa del TCE mirarà els detalls que es detallen en alguns estatuts per casos de malaltia o absència o inhabilitació. En resum: a examen tot el que marca i dicta la Llei de l’Esport sobre la ‘impossibilitat manifesta de presència’.

Aquesta imatge de campanya electoral es pot repetir per a major vergonya del futbol català // FOTO. Candidatura Soteras
Aquesta imatge de campanya electoral es pot repetir per a major vergonya del futbol català // FOTO. Candidatura Soteras

I ULL ALS SECRETARIS

D’altra banda, la màxima autoritat esportiva de Catalunya també vol saber si constaven en aquest moment en el Registre d’entitats els secretaris que signaven les actes notarials. És clar que s’estreny el cercle per a protagonistes que han quedat en dubte així com el paper nefast exercit per la mateixa FCF.

Segons fonts pròximes a la versió demandant “si el Tribunal validés la tesi de la Junta, no estaria requerint ara els estatuts, no els necessitaria!”. Ara entenen que “se sol·licita una anàlisi minuciosa de cadascun d’alguns vices que van votar i dels secretaris que van donar validesa a les autoritzacions.

És una qüestió de prova: si es demostra que podien votar els vicepresidents i anaven amb la signatura del secretari corresponent, valdrà el resultat de maig. Si no, caldrà anar, una altra vegada, a les urnes per a major vergonya de Joan Soteras i la seva junta.