TCE-FCF: fins als mateixos ‘pebrots’

El Tribunal Català de l’Esport comença a estar fins als ‘pebrots’ de Joan Soteras, encara president de la Federació Catalana. L’acceptació a tràmit de la impugnació sobre les eleccions (Assemblea 2022) d’Alex Talavera inquieta al carrer Sicília

Els detalls estan provocant un malestar notable en el Tribunal Català de l'Esports // FOTO: FCF
Els detalls estan provocant un malestar notable en el Tribunal Català de l’Esports // FOTO: FCF

El Tribunal Català de l’Esport comença a estar fins als ‘pebrots’ de Joan Soteras, encara president de la Federació Catalana. L’acceptació a tràmit de la impugnació per les eleccions (Assemblea 2022) d’Alex Talavera inquieta al carrer Sicília.

Estiu ardent i sensació d’aclaparament al carrer Sicília on el septuagenari president, Joan Soteras, i el seu director Calle ja preparen el seu millor vestit per a anar al Jutjat 15 de Barcelona. Aquest expedient 1137/20 és només l’etern epíleg de la qual s’aveïna per a la Federació Catalana després d’admetre el Tribunal Català de l’Esport, amb el seu president Joan María Xiol Quingles al capdavant, la impugnació de les votacions en l’Assemblea del mut excandidat Alex Talavera.

Aquest acolliment del TCE a les denúncies de l’expresident del Cornellà ha estret el cul d’alguns interessats. El primer, Soteras, per descomptat. El seu ‘brillant’ expedient al capdavant de la Catalana, amb Assemblees vergonyants, amb dictatorial discriminació i censura de mitjans, li col·loquen en un lloc privilegiat de desgovern. Per no parlar, d’aquest gran resultat als comandaments de la Primera RFEF.

L'Assemblea de Blanes 2021 només va servir per a dividir encara més el futbol català // FOTO: FCF
L’Assemblea de Blanes 2021 només va servir per a dividir encara més el futbol català // FOTO: FCF

EL TCE ES CABREJA

Però tornem amb el millor Tribunal de l’esport català. No hi ha dubte que aquest mes de juliol va començar amb un encreuament d’afirmacions atrevides entre el TCE i la FCF i, encara que els magistrats no solen sortir-se del guió, l’admissió a tràmit de l’expedient 2919-39/22 destil·la i desborda malestar per tots els seus costats.

Va demanar, en més d’una ocasió, el TCE detalls a la Federació sobre aquest repugnant procés de votació (Blanes 2022) i el secretari Camacho va enviar “1.169 còpies que semblen correspondre a l’expedient demanat, però sense índex”, segons dicta el TCE en la seva resolució. Semblen? Què és ‘El Quixot?

Pot sonar a insignificant, però fonts jurídiques consultades per aquesta Redacció no oculten la ‘incomoditat’ causada al Tribunal entenent la frivolitat d’aquesta actitud com poc col·laboradora.

1.169 CÒPIES

És més, sobre la reiterada petició del Tribunal perquè posessin l’índex de pàgines, la Catalana dixit al TCE. “No hi ha cap precepte que obligui a fer-ho… “, però “… vista la gran quantitat de documentació (1169 còpies) existent i per facilitar la tasca de l’òrgan jurisdiccional…”, el presenta.”. Fa falta demanar les coses diverses vegades perquè a la primera no ‘saben’ fer les coses com cal.

Gerard Esteva (UFEC), Soteras, i Josep March (SGE -Anna Caula, secretària gral. no va anar- // FOTO: FCF
Gerard Esteva (UFEC), Soteras, i Josep March (SGE -Anna Caula, secretària gral. no va anar- // FOTO: FCF

El Tribunal no parla, demana informació als interessats i sentència, però l’empipament (cabreig) entre diversos dels seus 5 integrants és notable i notori. Aquesta nova resposta de la Catalana ha tocat massa els ‘pebrots’ dels seus components.

I GERARD ESTEVA, QUÈ FA?

D’aquests 5 membres del TCE, dos són triats per la UFEC amb el seu president, Gerard Esteva al capdavant. Està ficat en totes les ‘mogudes’ i fins i tot en la majoria mostra un tarannà democràtic exemplar. En unes altres… aquestes abraçades a representants de la dreta més rància mostra incògnites a un Govern amb ganes de ficar mà en la Federació més important del país.