“Tant de bo la selecció pugui jugar al març”

Gerard López torna a demostrar la seva categoria fora del camp com feia dins i ara es multiplica com a seleccionador -tant de bo la selecció pugui jugar al març”- com a comentarista

Gerard López combina la seva labor com a comentarista d'Onda Cero, Sport i Tv3 amb la direcció de la Selecció catalana // Captura: Onda Cero

Gerard López combina la seva labor com a comentarista d’Onda Cero, Sport i Tv3 amb la direcció de la Selecció catalana // Captura: Onda Cero

@ManuelSeguraM

“Tant de bo la selecció pugui jugar al març”, repeteix Gerard López, seleccionador català de futbol. Per aquesta raó espera amb ganes el 2022, ja que pensa que aquest mes pot tornar a dirigir a Catalunya. Ara com ara “estic gaudint del que faig perquè tinc total llibertat per a comentar a Onda Cero, Sport i TV3“, però “per descomptat, també penso en la selecció catalana”.

I amb aquesta selecció desitja que “arribi ‘la finestra’ de març, es pugui jugar i pugui estar gent a la graderia. Si no és així, no té sentit. Tant de bo puguem gaudir encara que només sigui una vegada a l’any.

“CREC QUE EL FUTBOL CATALÀ ESTÀ SA”

Ja ni es recordarà de l’última vegada.

Sí, l’últim partit va ser al març enfront de Veneçuela a Girona i contra Jamaica, a Lleida, es va anul·lar. Ara ja torna la gent als camps i d’aquí a març l’evolució sigui positiva.

Vostè treu pit en qualsevol acte on se li presenti com a seleccionador català?


Jo estic molt orgullós de ser seleccionador català, sempre ho he dit. A part dels mitjans mai m’oblido de la meva vinculació amb l’FCF, estic implicat amb l’organigrama esportiu. Sempre que puc veig a les inferiors. No sols és el càrrec.

Gerard López, seleccionador de Catalunya // FOTO: FCF
Gerard López, seleccionador de Catalunya // FOTO: FCF

“ESTIC MOLT ORGULLÓS DE SER SELECCIONADOR”

Amb Gerard tenim l’avantatge que a vostè li ha agradat sempre el futbol formatiu. No creu que, a nivell seleccionis, no està en un moment molt baix?

Està costant, aquesta és la veritat. Jo vaig viure Mallorca i Múrcia i els dos equips (S15 i S17) no van passar a la final. Es relaciona moltes vegades l’estil Barça amb les seleccions i no pot ser perquè després es competeix en altres circumstàncies. Jo vaig guanyar molts Campionats d’Espanya amb Folguera, Carrión o Cavaller, però crec que el futbol català està sa.

El nivell no es discuteix

No. Jo sempre tinc problemes a l’hora de convocar perquè hi ha molts futbolistes i bons.

Després se’n va a la Lliga, Segona i resta de categories i, com diria algun, ‘és el que hi ha’.

A CATALUNYA ES TREBALLA BÉ LA FORMACIÓ”

És que el futbol també evoluciona i els equips ens coneixem tots. Ens costa molt ficar equips catalans al futbol professional, hi ha moments claus, altres circumstàncies…no crec que es treballi malament. Es treballa bé la formació i després arriba la competició i ens costa, és la veritat. Passa a les inferiors i als primers equips.

El que és clar és que abans deies Barcelona Atlètic i hi havia respecte i ara no imposa ni ‘por’ ni respecte.

Perquè s’ha igualat tot; abans anaves amb el filial a Elda o al Prat i hi havia ‘embolic’, en el bon sentit, mentre que ara està tot més igualat. A Granollers, Horta o Vilassar es veu que hi ha nivell, xavals de Tercera que ho farien molt bé a Segona.

Gerard López va arribar a la Selecció al costat de Roger Garcia i sota la presidència d'Andreu Subies (2014) // FOTO: futbolcatalunya

Gerard López va arribar a la Selecció al costat de Roger Garcia i sota la presidència d’Andreu Subies (2014) // FOTO: futbolcatalunya

“LA CATUEFA M’AGRADA MOLT”

Aquesta temporada hi ha CATUEFA també, una competició que sempre li ha agradat a Gerard López

Sempre m’ha agradat, sí. Fa 3 anys, amb Toni Almendros, vaig ser al CAR a desitjar-los sort, alguna vegada vaig passar noms interessants, sempre m’agrada implicar-me. No és fàcil anar a entrenar a les 20 h. després de 12 hores treballant.

Ara que ja se sap el seu sou a l’FCF perquè el van anunciar en una junta a veure si li ho augmenten, no?

“JO COBRO UNA QUANTITAT SIMBÒLICA DE LA FCF”

No, no, és una quantitat simbòlica, mai hi ha hagut cap negociació. Vaig entrar amb el president Subies i em van posar una quantitat per a qualsevol desplaçament, però no crec que tingui importància; no em vaig assabentar de res.

La seva opinió sobre la Primera RFEF?

És un canvi que millora, perquè la segona B era molt complicada; ara veig partits de Costa Brava, Barcelona B…. tenen més nivell que abans. És bo i crec que l’RFEF ajuda més econòmicament, no?. Els catalans tenen desplaçaments llargs, però no es podia seguir com abans.

Vostè ha vist alguna vegada que una entitat canviï el 100% dels seus jugadors?

No. Qui té aquest mèrit?

“LA MEVA SORTIDA DEL FILIAL VA SER TRAUMÀTICA”

‘El seu’ Granollers

Vaig parlar amb el meu amic Uri Vila i ja em va parlar perquè ara el gestiona un fons, però no sabia que era el cent per cent. Té molt mèrit, a veure si els puc veure perquè m’han dit que la base l’estan treballant molt bé. A la nostra època era del millor de Catalunya i ara venim d’una travessia dura. Uri Vila i Puigdollers (Damm) són els meus grans amics i m’informen.

Per cert. El gran Sergio García ja està a una banqueta com a assessor tècnic (Damm) i el mateix Luis García. Vostè?

Mai m’he tancat la porta encara que la meva sortida del filial va ser traumàtica. Penso que no mereixia saltar mancant 5 partits de Lliga, a 1 punt de la salvació, i, si vens que també l’important és la formació, no em pots tirar. En fi, vaig quedar ‘tocat’ però estic obert a projectes esportius interessants.