“Sánchez és un mentider compulsiu”

Onze anys de president (2000-2011) li atorguen a Fermín Casquete la capacitat per a poder il·lustrar als socis d’un centenari CF Badalona en plena transformació de SAD. L’actual màxim dirigent Miguel A. Sánchez no queda molt bé

Fermín Casquete va ser president del CF Badalona durant 11 anys després de fusionar-se amb el Esport Badaloní // FOTO. futbolcatalunya
Fermín Casquete va ser president del CF Badalona durant 11 anys després de fusionar-se amb el Esport Badaloní // FOTO. futbolcatalunya

@ManuelSeguraM

Als seus 76 anys i, com tots, “amo dels meus silencis i esclaus de les meves paraules”, l’expresident del CF Badalona, Fermín Casquete, parla més amb el cor que amb el cap del seu club (119 anys). I, per descomptat, repassa a l’actual president Miguel A. Sánchez – “És un mentider compulsiu”- i a la seva junta i s’explica.

Va ser mitja hora de conversa al costat del seu successor Felipe Martínez, expresident també d’una estimada Associació de clubs de futbol de Badalona. Encara que jubilat admet seguir de prop “el nostre món laboral i social”, mantenir “una ment progressista”, i una lluita eterna per “la desigualtat mundial”.

SÁNCHEZ, MIGUEL ANGEL, AL CENTRE

Poden escoltar l’entrevista amb Fermín Casquete en aquesta informació impossible de resumir. Hi ha frases letals i això que “només he anat 2 vegades en 10 anys a veure l’equip per rebuig a una gestió“.

Després de no acceptar “ser president d’honor sinó només desitjar participar amb la meva opinió i no mentir mai”, Casquete reconeix que no li ha anomenat ningú de l’actual junta –”ni a Felipe tampoc”- en aquests 10 últims anys i dóna compte de fins al mínim detall. No cal dir que l’actual màxim dirigent de l’entitat escapulada, Miguel Àngel Sánchez, rep tota mena de crítiques amb argument.

RESUM ENTREVISTA CASQUETE

CF BADALONA- GERARD MORENO

“No es va arribar a un acord amb Gerard Moreno perquè l’únic objectiu del president actual és ser president d’una SAD o d’un CF; Gerard ho va fer públic, però el sr. president diu que si ell té el 51%, sí, però el futbol base no serà teu sinó d’una Fundació PRIVADA creada amb 28000€ del CF Badalona i 1.000€ de 5 membres més. El CFB només té representació d’1 membre en el Patronat, UN, amb 28.000€ mentre els altres aporten 1000€ cadascun. El CFB ha comprat la venda a una Fundació del futbol base PRIVADA? Qui ho entén?”

Fundació Badalona, no Fundació FC Badalona
Fundació Badalona, no Fundació FC Badalona

FAVORABLE A LA CONVERSIÓ SAD

“Pot haver-hi alternatives a la conversió encara que jo ja sóc partidari sempre que ho aprovi el soci perquè la junta no és propietària del club sinó el representant. Els fets han fet impossible que els socis no hagin pogut acudir al capital de la societat; 3.150€ per una acció és impossible per a una societat treballadora i caldrà aportar més recursos l’any vinent”

“El CSD et diu: vostè es pot transformar en SAD si aporta un patrimoni d’un milió d’euros i en lloc de dividir aquests diners en 10.000 accions el fan en 334. Per què no, a l’inrevés? Per por de què algú participi igual que tu?”

PAL A LA FEDERACIÓ DE SOTERAS

Si fos un Banc hauria d’obrir un ‘corralito’ perquè és molt dubtosa la seva gestió. El futbol modest està abandonat i els qui fan costat a aquesta Federació són aquells que se senten protegits per ella; en el fons estan protegits per la misèria”.

Una imatge del 2009: Casquet va crear la ACFC (Associació Clubs de Futbol de Catalunya) // FOTO: F.C.
Una imatge del 2009: Casquet va crear la ACFC (Associació Clubs de Futbol de Catalunya) // FOTO: F.C.

“Hi ha molts interessos de tota mena. Amb els sous que tenen pot menjar amb tots els presidents dels clubs de Catalunya; algú pot renunciar a aquests salaris?. Jo sé com funciona tot això perquè vaig recórrer Catalunya amb un Jordi Roche que pagava tot de la seva butxaca com jo”

“M’agradaria que s’articulés un grup que anés club per club, com vam fer nosaltres, perquè això li vam fer al Sr Roura que es limitava a les Delegacions. És bonic ‘tallar cintes’ però queden les necessitats dels clubs”.

“ELS CLUBS NOMÉS SABEN QUE HAN DE PAGAR”

“A la meva ciutat, a Badalona, hi ha molts clubs que només saben de la FCF que han de pagar i pagar, però no saben que part d’aquestes quotes pagaran aquests salaris. Els preocupa el seu entorn, la seva família, els seus jugadors… la resta és burocràcia”

“Felipe Martínez va crear la ACFC perquè tenia consciència esportiva ja que venia d’un modest Pomar. Aquest club l’hereta Miguel A. Sánchez a 1a Regional i el va deixar a Segona i a aquest li van nomenar, amb el dit, president del Badalona i amb el seu currículum (tela marinera)”.

SI VOLS ESCOLTAR ENTREVISTA ÍNTEGRA AMB FERMIN CASQUETE, EXPRESIDENT CF BADALONA