Primera RFEF: preparats, llestos… ja!

Aquest pròxim divendres comença la temporada 2021-2022 amb l’estrena de la tercera categoria del futbol espanyol i 6 equips catalans entre els 40 escollits. Amb incertesa econòmica i amb dubtes per a regalar, el semirpfesionalisme pren la paraula

El club verd s'estrenarà aquest diumenge, a les 12 hores, enfront del At Balears // FOTO: UE Cornellà

El club verd s’estrenarà aquest diumenge, a les 12 hores, enfront del At Balears // FOTO: UE Cornellà

Preparats, llestos… ja!: l’històric camp de El Collao obrirà aquest pròxim divendres la temporada futbolística en l’acabada de crear 1a RFEF. Tres mesos després arriba la gran obra de Luis Rubiales, president de la RFEF, amb molts dubtes econòmics a l’entorn.

Ni tan sols l’última reunió dels clubs celebrada a Las Rozas (17 d’agost) va servir per a aclarir el present i futur de la tercera competició del futbol espanyol. A nivell esportiu sembla tot molt més clar encara que sempre hi ha matisos.

PRIMERA RFEF: SIS CATALANS

El Barcelona B serà el primer a aparèixer enfront de l’Algesires (dissabte, 19.30 hores). L’equip de Sergi Barjuán debutarà a l’estadi ‘Johan Cruyff’ després d’una pretemporada de 8 partits i 2 derrotes (Girona i Costa Brava).

Nova etapa per al Costa Brava a Palamós i ja sense Pitu // FOTO: Costa Brava
Nova etapa per al Costa Brava a Palamós i ja sense Pitu // FOTO: Costa Brava

El diumenge (12 hores) perquè no hi ha una altra ‘pitjor’ (se suposa) li tocarà torn a la UE Cornellà de Raúl Casañ amb 3 triomfs (dos a casa enfront de Vila-real B i Cerdanyola) a la seva preparació. El 0-3 del passat 28 de juliol va ser només un mal resultat. Els verds continuen mirant cap amunt.

TORN DE TARDA

Diumenge a la tarda serà el moment per a Nàstic, Sabadell, Andorra i Costa Brava. Els grana, que van ser els primers a obrir foc el passat 7 de juliol amb Raúl Agné, començaran al Palmar de Sanlúcar de Barrameda (19.30). Ara com ara, en els 8 duels d’estiu, només van caure fora del Nou Estadi (Barça B 4-0 i València Mestalla 2-0).

Idèntic horari per al CE Sabadell al Jesús Navas de Utrera. Els d‘Antonio Hidalgo van ser, lògicament, els últims a posar-se en marxa, ja que el curs de la Lliga Smartbank els va condicionar. Només han pogut disputar 5 partits amb un únic KO a casa enfront del Vila-real B (0-1).

Pedro Martín i Pol Prats festegen un gol durant aquesta pretemporada // FOTO: Nàstic T.
Pedro Martín i Pol Prats festegen un gol durant aquesta pretemporada // FOTO: Nàstic T.

Finalment, a les 21.30, arribarà l’hora per a Andorra i Costa Brava. Els d’Eder Sarabia esperen en el seu estadi al Linares mentre que els d’Oriol Alsina es desplaçaran a Múrcia on està l’UCAM. Els tricolors han jugat els mateixos xocs de pretemporada (9) que els blaugrana amb resultats per a tots els gustos.

Atenció, doncs, ja que aquest divendres s’alça el teló per a una competició nounada i avantsala del futbol professional i ATENCIÓ, també, a l’interessant reportatge del nostre company Sergi Solé (Mundo Deportivo) sobre els quilometratges que hauran de realitzar els 40 equips dels dos grups.