Els clubs de la 1a RFEF ja saben el que els espera

Els clubs de la 1a RFEF ja saben el que els espera: Fuchs Sports pagarà 8,3 milions d’euros per temporada per emetre els partits dels 40 equips. Linares i Sabadell són els únics que afirmen públicament a la reunió que la competició serà deficitària

El president de la FCF, Joan Soteras, no va parlar sinó que es va limitar a escoltar // FOTO: RFEF

El president de la FCF, Joan Soteras, no va parlar sinó que es va limitar a escoltar // FOTO: RFEF

@JordiMestres_

La tercera categoria del futbol espanyol ja és un fet, més després del dia d’avui, i els clubs de la 1a RFEF ja saben el que els espera. A Las Rozas s’han acordat les bases dels drets audiovisuals de la competició en una votació de 38 dels 40 clubs que la disputaran.

La opció guanyadora ha estat la d’un 40% de solidaritat, un 30% per punts obtinguts al grup, un 20% d’audiències de TV i un 10% d’incentius de cantera. Tot plegat, segons la RFEF, reportarà a cada club un mínim de 300.000 euros i un màxim de 400.000 entre televisió i ajudes de la Federació Espanyola.

El que també han augmentat són les despeses. L’adequació dels estadis o els viatges suposen un cost que alguns clubs – dos, de fet – han criticat. El que ho ha fet amb més vehemència ha estat Jesús Medina, president del Linares Deportivo. “En aquesta nova categoria augmenten els ingressos, però també s’incrementen encarà encara més els costos. Això és un problema per nosaltres”, ha afirmat al que Rubiales ha respost que “és fals”.

Mentrestant, el directiu responsable de la RFEF, Joan Soteras, no ha pronunciat ni una sola paraula en les dues hores i mitja de reunió. La seva feina a partir d’ara serà la de “fixar unes reunions dels clubs amb AFE per definir el salari mínim a la categoria”, segons Luis Rubiales.

1a RFEF: RUBIALES TREU PIT

Bruno Batlle, director general del CE Sabadell, va ser l'únic representant català crític // FOTO: Captura RFEF
Bruno Batlle, director general del CE Sabadell, va ser l’únic representant català crític // FOTO: Captura RFEF

El president de la RFEF ha estat especialment contundent quan el president del Linares Deportivo ha afirmat, números en mà, que la categoria és deficitària. “No hi ha cap tercera categoria al món en la que els clubs rebin més que el que rebrà la Primera RFEF”, responia Rubiales.

En la mateixa línia, Bruno Batlle, director general del Sabadell, ha dit públicament que “aquesta competició no és sostenible. Estem llunyíssim del futbol professional i és deficitària”.

Cada club rebrà els ingressos d’aquesta temporada en tres pagaments. Un al Setembre, l’altre al Desembre i un tercer al Maig del 2022. Els horaris dels partits els determinarà la RFEF, que també donarà unes ajudes d’uns 76.000 euros per club.

Andreu Camps, el secretari, afirmava que “els diners vindran sempre per davant i en quantitats importants”.

Lluís Fàbregas i Josep Maria Andreu, Director gral. i President del Nàstic // FOTO. Captura RFEF
Lluís Fàbregas i Josep Maria Andreu, Director gral. i President del Nàstic // FOTO. Captura RFEF

FORTA CRÍTICA A L’ACORD LALIGA-CVC

La meitat de les dues hores i mitja de la reunió s’han empleat a l’acord de LaLiga amb CVC. Des de la RFEF s’ha criticat de forma vehement aquest pacte, que segons Rubiales “és un tema dens, que us afecta a vosaltres i sou els perjudicats”, de cara als clubs de Primera RFEF. També el tresorer, el secretari i el comissionat de control extern han exposat el seu punt de vista respecte aquest acord.

El que no ha obert la boca és Joan Soteras, tot i que ha estat a la present a la taula durant tota la reunió. Tampoc els clubs catalans a excepció del Sabadell, en veu del seu director general Bruno Batlle. Tots han assistit a excepció del Cornellà. I tots començaran la propera setmana una competició que, com s’ha vist, no deixa content a tothom. En resum: els clubs de la 1a RFEF ja saben el que els espera