Murtró, adeu a un gran del futbol català

Inoblidable Joan Murtró. Aquest 27 de gener de 2022 es una jornada de dol al futbol català. Ens ha deixat un gran, alma mater del CE Mercantil

Joan Murtró, llegnda del CE Mercantil // FOTO: Kippelboy
Joan Murtró, llegnda del CE Mercantil // FOTO: Kippelboy

Eduardo Berzosa

El Mercantil i, per extensió, el futbol català ploren la mort de Joan Murtró. Qui va ser de tot al club sabadellenc, presidit actualment per Jordi Grané, ens ha deixat als 75 anys. A més, obre un buit impossible de cobrir. Una llegenda des de la modèstia que va ajudar a formar-se a centenars de futbolistes.

Nascut l’any 1946, Murtró exercia actualment de president d’honor del seu Mercantil, on va ser més de 60 anys de la seva vida. Ell va ser jugador, entrenador, directiu i fins i tot responsable del bar, trepitjant tots els camps on l’entitat vallesana va jugar. Des del de la Plaça del Treball a l’actual d’Arraona-Merinals, passant pel del carrer Bocaccio i amb col·laboradors estrets com Quico Díaz o Josep Maria Guarch, entre d’altres.

MURTRÓ, UN TREBALLADOR DEL FUTBOL

Eduardo Vílchez, Nakor Bueno, els Garcia Junyent -Òscar, Roger i Genís-, Jaume Garcia… tants i tants futbolistes que al llarg dels anys van rebre els consells de Joan Murtró i que avui el ploren.  Com també ho feia aquell mític exjugador de l’Atlético de Madrid dels anys 70, Marcelino Pérez Ayllón, qui va compartir vestidor amb ell.

Un mestre de mestres, com també ho recorda un altre descobridor de futbolistes, Manolo Romero: “Portava al Mercantil al cor. Tinc mil records i mil anècdotes amb ell. Han estat tantes hores junts al dia a dia que és impossible no emocionar-se”, va dir.

Murtró, rodejat d'amics i futbolistes als qui va formar // FOTO: J. M. Guarch
Murtró, rodejat d’amics i futbolistes als qui va formar // FOTO: J. M. Guarch

“EL MILLOR MESTRE”

Romero afegeix que Joan Murtró ha estat i serà “el millor mestre pel treball de formació que he conegut. Sens cap mena de dubte, un gran i un referent per tots els qui hem tingut la sort de poder conèixer-lo. Perquè per sobre de tot, ha estat una gran persona que estava sempre per ajudar-te”.

Aquest testimoni és un del molts que es podran llegir i escoltar a les pròximes hores. I és que la figura de Joan Murtró passarà a la història del futbol català amb lletres d’or. No només com a reconegut formador sinó també com una gran persona que ha calat ben fons al cor dels qui el vam tractar.

FUNERAL, A SABADELL

La vetlla de les despulles de’n Joan Murtró es farà al Tanatori Torras, que està a la Ronda d’Orient, 71, de Sabadell, a partir de les 16.00 hores. També en aquest lloc es realitzarà la cerimònia de comiat, que tindrà lloc dissabte 29, a les 12.00 hores.

Serveixin aquestes línies des de FutbolCatalunya perquè s’homenatgi la seva figura i per recordar a les noves generacions del futbol català qui ha estat, és i serà un símbol a seguir. Descansa En Pau, amic Joan Murtró.