Molts favorits per a una única plaça de campió

Nova temporada per a la Tercera Federació i, de nou, molts favorits per a la plaça de campió. Aquest és l’objectiu majúscul de diversos equips que no es fien de la promoció per a un ascens de categoria desitjat

Sensacional acte de lleialtat a uns colors per part de la plantilla andreuenca // FOTO: UE Sant Andreu
Sensacional acte de lleialtat a uns colors per part de la plantilla andreuenca // FOTO: UE Sant Andreu

@ManuelSeguraM

Aquest cap de setmana comença la temporada 2022-2023 (Tercera Federació), la cinquena categoria del futbol espanyol, amb la presència dels descendits Badalona i Europa i amb els nouvinguts Tona, Rapitenca i Montañesa. Favorits? Molts si ens fixem en teòrics pressupostos perquè, com sempre, la transparència brilla per la seva absència i el soci/abonat ni sap ni li volen oferir informació del seu club.

Amb el bon record que va deixar el Manresa la temporada passada, líder i invicte lluny del Congost (9 triomfs per 6 empats) i equip menys golejat (21), comença un nou curs. I ho fa amb la il·lusió d’aconseguir una primera plaça que porta a la glòria o com mal menor ficar-se entre els cinc primers per a jugar una promoció a casa. Rectificar està molt bé i l’RFEF rectifica sobre la fase final.

FAVORITS A TOT

Favorits? Segur que, més o menys, tothom coincidirà a l’hora d’apuntar com a favorits a Girona B, San Cristóbal, L’Hospitalet i Sant Andreu. Per descomptat que hi haurà qui inclogui a Europa, FE Grama o Vilafranca en aquest grup d’elit perquè la igualtat serà, una vegada més, la nota dominant.

Mohamed Ajani i Martí Riera reforcen el filial // FOTO: Girona Academia
Mohamed Ajani i Martí Riera reforcen el filial // FOTO: Girona Academia

Cal recordar que la 2021-2022 va deixar a un campió amb 3 punts sobre el segon (Olot), 5 més que el tercer (SanCris), 6 més que el Girona i 11 més que el Sant Andreu. I, per baix, atenció perquè 34 punts no van ser suficients per a la salvació del Granollers mentre que el Sants va evitar la tragèdia en els despatxos.

DUBTES RAONABLES

Temporada per a veure clarament les opcions del nou Badalona de Santi Alvarez, la il·lusió d’Ignasi Senabre i el seu Europa i l’etern Vilafranca del gran Ivan Moreno. Mantenir bona part del grup de l’anterior exercici fica en aquest capítol al Tona de Ricard Farrés i a la Rapitenca del retrobat ‘Beto’ Company.

L'equip osonenc és un dels nouvinguts a Tercera // FOTO: UE Tona
L’equip osonenc és un dels nouvinguts a Tercera // FOTO: UE Tona

Excel·lent notícia per a les banquetes no sols aquest retorn sinó també contemplar la continuïtat de 9 sobre 16 entrenadors. Miki Carrillo, Axel Vizuete, Oliver Ballabriga, Xavi Molist, Ivan Moreno i Peque representen l’experiència i la coherència dels seus clubs. Uns altres, com Farrés, Paje, Senabre, Peláez, Simón, Muñoz, Baines o Borja López, mostren noves idees per a una categoria decreixent.

D’altra banda, Castelldefels, Montañesa, Peralada, Pobla Mafumet, Rapitenca, Sants i Vilassar garanteixen lliurament i sacrifici.

ARRANZ, NÚMEROS INOBLIDABLES

Atenció a l’apartat de golejadors amb la presència de l’últim Pitxitxi, Sergi Arranz, a la UE Sant Andreu. El figuerenc, amb 19 gols en fase regular, és una garantia per a Molist com ho és Fassani, segon màxim realitzador. Entre els dos sumen 33 en 30 partits, atenció a aquesta circumstància perquè on va Arranz hi ha ascens. 72 alegries en les seves últimes 5 temporades en Tercera li converteixen en un punt de referència letal.

El campió de Catalunya amateur arriba amb forces // FOTO: UE Rapitenca
El campió de Catalunya amateur arriba amb forces // FOTO: UE Rapitenca

En resum: 30 jornades per davant, amb descans per al dia de Nadal i l’1 de gener així com per al 19 de febrer. El 23 d’abril del 2023 tancarà la temporada regular, després arribaran alegries i descensos.