LNJ: Altra vegada, tots contra el Barça

Aquest dijous es va sortejar el calendari de la temporada 2019-2020 en la Lliga Nacional Juvenil amb 8 títols per a l’actual campió (FC Barcelona) i 1 per a RCD Espanyol i CF Damm en els últims deu cursos. Els filials, com sempre, són molt forts

EDUARDO BERZOSA
FCB- Barcelona, LNJ
Els blaugranes sumen 8 de les últimes 10 Lligues / FOTO: Víctor Salgado-FCB

I aquesta temporada 2019-2020 ho tornaran a ser. Amb 6 filials en el grup (Barcelona, Espanyol, Damm, Girona, Cornellà i Nàstic), la competició s’animarà amb l’arribada de la FE Grama, Prat, Cerdanyola i Gimnàstic Manresa, amb els habituals ‘guerrers’, com han demostrat ser Badalona, EF Mataró, Llagostera i Mercantil, i els modestos Sant Andreu, Unificació Bellvitge i Vilaseca.

Atenció a aquesta LNJ que domina el conjunt blaugrana amb 8 títols de les últimes 10 edicions perquè només el RCD Espanyol de Robert Cuesta (2014-15) i la Damm  de Miguel Ángel Samprón (2015-16) van poder trencar una ratxa barcelonista que anirà aquest curs 2019-2020 per un altre ‘pòquer’ consecutiu.

Moltes cares noves

Amb 7 tècnics nous respecte a la campanya passada, sense comptar als quatre nouvinguts (segueixen Genís Sampietro, Rubén Pérez i Luis Macià en Damm, Prat i Cerdanyola, respectivament), Fran Artiga complirà el seu sisè exercici consecutiu (miracle) amb el Barça mentre que arriba Moisès Hurtado a l’Espanyol després d’aquest intercanvi curiós amb Luis Blanco, ara en l’A.

Damm, Sampietro, LNJ
Genís Sampietro, tècnic del CF Damm/FOTO: Eduardo Berzosa

Un altre debutant en la categoria, però no la Damm B, serà Genís Sampietro en la banqueta cervesera després de la seva bona carta de presentació en la Preferent.

Badalona deixa en el seu lloc a un Santi Álvarez molt seriós i treballador, l’EF Mataró col·loca al ex gironí Albert García i la banqueta de Vilablareix serà per a Antonio Rivera procedent del cadet. També d’aquesta categoria aterra el nou entrenador del Nàstic, Jordi Martín. L’ampostí compleix cinc anys com grana i tindrà al seu costat a Victor Vázquez.

Arriba el Cerdanyola

Vilaseca, Cozar, LNJ
Els de Lorenzo Cozar vénen de quallar una gran temporada/FOTO: E. Berzosa

S’estrenarà en la LNJ el Cerdanyola i torna el Gimnàstic Manresa amb els entrenadors que van fer possible l’ascens, és a dir, Lluis Macià i Adrià Talavera, respectivament. Segur que patiran encara que el premi ja el tenen com també el tenen els colomencs d’un crack com Kiko Parcerisas , ex Mataró que substitueix a Manuel Peláez.

El premi potablava és per a Rubén Pérez perquè es mantindrà en el càrrec així com l’experimentat Miquel Lladó al capdavant d’un Sabadell que ve de ser campió del Grup III de Preferent.

Repetiran Alfonso Ortega al Cornellà amb l’objectiu de continuar treballant jugadors per al primer juvenil, Álvaro Fernández en un Llagostera que ve d’aconseguir una novena plaça digníssima, l’històric Mercantil amb Carlos López, el brau Vilaseca de Loren Cozar, sempre disposat a deixar el seu segell, Cristian Donaire i una Unificació que intentarà fer de Bellvitge el seu fortí i un Sant Andreu, amb Ignasi Senabre i Jonathan Serret, que lluitarà per no patir tant com el passat mes de juny.

ENTRENADORES 2019-2020

BADALONA- Santi Alvarez

BARCELONA- Fran Artiga

CERDANYOLA VALLÈS- Lluis Macià

CORNELLÀ- Alfonso Ortega

DAMM- Genís Sampietro

EF MATARÓ- Albert García

ESPANYOL B- Moisés Hurtado

FE GRAMA- Kiku Parcerisas

GIMNÀSTIC MANRESA- Adrià Talavera

NÀSTIC B- Jordi Martín

GIRONA B- Antonio Rivera

LLAGOSTERA – Alvaro Fernández

MERCANTIL- Carlos López

PRAT- Rubén Pérez

SABADELL- Miquel Lladó

SANT ANDREU- Ignasi Senabre

UNIFICACIÓ BELLVITGE- Cristian Donaire

VILASECA- Lorenzo Cózar