L’Horta aprofita al màxim el mercat d’hivern de Tercera

El mercat d’hivern a Tercera Divisió es va tancar amb força trànsit a l’Horta. Cinc de les sis cares noves ja han debutat. Per contra, Figueres i Granollers han viscut un gener tranquil

Cichero, David López, Jofre, Naranjo, Recine i Rubi, els fitxatges hortencs // FOTO: @UAHorta
Cichero, David López, Jofre, Naranjo, Recine i Rubi, els fitxatges hortencs // FOTO: @UAHorta

El grup 5 de Tercera Divisió ha tingut el seu ball al mercat de fitxatges. Intens en alguns equips com un Horta que estrena fins a sis jugadors. Calmat a altres places de la categoria, com Figueres o Granollers, on no s’ha registrat cap moviment. I amb fitxatges ‘vist i no vist’, com el del sud-coreà Seong Woo Lee a l’Europa i el de Pepo Campanera al San Cristóbal.

A les oficines del carrer Feliu i Codina, el mes de gener ha estat frenètic. Entre altes i baixes, s’han registrat 10 canvis a la plantilla de la UA Horta. Reforços per Nacho Castro sobretot de caire defensiu, com el lateral Rubi o els centrals Gabriel Cichero i Santino Recine (veneçolà i canadenc, respectivament). Els migcampistes David López –potser un dels noms i cognoms més repetits al futbol català- i Jofre Cherta i el jove davanter Guillem Naranjo –bon coneixedor del Feliu i Codina per la seva vinculació anterior al CF Damm- completen el reguitzell de cares noves.

D’aquest sextet, només Recine no ha debutat oficialment encara amb una samarreta blanc-i-negra que ja no lluiran futbolistes tan carismàtics com Narcís Barrera. Tampoc hi és Ferran Tacón, arribat ja començada la temporada des d’Andorra i amb bitllet de tornada al Principat. Les altres dues baixes se’n van a les Balears. Erik Rafael, al Mallorca B i Xavi Manrique, a l’Alcúdia.

L’Horta viu a la zona tèbia de la classificació, no com el San Cristóbal d’Óliver Ballabriga, lluitant per allunyar-se del pou. Els parroquials també han viscut un gener mogut pel que fa als canvis a les taquilles del vestidor local de Ca n’Anglada, amb la curiositat a la porteria. S’havia anunciat la incorporació de Pepo Campanera, porter que va començar la temporada al Llerenense i que a l’octubre es va incorporar a El Catllar. Però “temes burocràtics federatius” –segons l’explicació del club- van ser el motiu que el fitxatge no es consumés i que l’ex del Prat Dani Pérez fos l’escollit.

Crida l’atenció també la gran quantitat de baixes a la plantilla de l’Igualada que ara dirigeix Marc Cabestany, amb les incorporacions de Johnny Reynolds –amb la mala sort de lesionar-se al seu debut-, la de l’ex de l’Andorra Cucu i aquest dimarts desvetllant al món la de l’internacional per Camerun André Bikey, central que va passar pel futbol base de l’Espanyol anys enrere.

I un altre cas semblant al de Campanera es va viure a l’Europa. Durant gener es va anunciar el fitxatge del sud-coreà Seong Woo Lee, però només 13 dies després d’aquest anunci es va comunicar que marxava de Gràcia a causa de problemes familiars.

Pràcticament tots els equips van moure fitxa. Ho van fer 17 dels 19 que hi participen. Tan sols el Figueres i el Granollers no van registrar moviments al gener, tot i que en el cas dels primers sí que hi va haver força activitat als darrers mesos de l’any. En qualsevol cas, aquesta és la relació que hem pogut recopilar a FutbolCatalunya, ja que no s’ha facilitat cap mena de relació oficial des dels organismes que sí ho podrien fer.

Mercat Tercera Divisió