Integre procés electoral a la FCF: de veritat, TCE!?

OPINIÓ – Dimecres 26 se celebrarà una nova Assemblea del futbol català després del “procés incòlume (íntegre)” (segons el TCE) de les dues anteriors i amb 10 imputats a la junta

Les passades eleccions (2022 i 2023) a la presidència de la FCF estan sota sospita // FOTO: Federació
Les passades eleccions (2022 i 2023) a la presidència de la FCF estan sota sospita // FOTO: Federació

@ManuelSeguraM

msegura@futbolcatalunya.com

La setmana passada el diari Segre va publicar vàries notícies preocupants sobre el procés electoral de la FCF. Fem memòria: 30 maig 2023, el Tribunal Català de l’Esport (TCE), presidit per l’advocat Joan María Xiol Quingles, va dictar una resolució confirmant la victòria de Soteras.

El que havia de ser una resolució exemplar (70 pàgines), ha conduït a l’esport català i al futbol català a un “pou sense fons”.  Més baix no podíem caure. Amb tot mereixement.

El mateix dia de les votacions (13 febrer 2023) la candidatura de Juanjo Isern es va veure obligada a posar “el crit al cel”. Raons: el que estava passant amb les actes notarials “delegades” a favor de Soteras.

TCE-FCF: TIC, TAC, TIC!

A més, Isern va queixar-se als Mossos d’Esquadra, perquè a alguns col·legis electorals els seus interventors no podien comprovar qui votava en nom d’un club. Va arribar la policia per posar ordre.

Però el millor encara havia d’arribar. El TCE de Xiol Quingles va considerar que el procés havia estat “incòlume” (sa i estalvi, sense mal)… és a dir, per als ulls dels magistrats del TCE el procés va ser “immaculat”. Tot això sense rubor, malgrat que Soteras i els seus havien estat 16 dies fent un exercici il·legítim dels seus càrrecs i que la junta electoral no era el que s’esperava, tot reconegut pel mateix TCE.

Davant d’aquestes barbaritats, el TCE va decidir validar la candidatura de Soteras basant-se en allò que es pot entendre com “el suport popular”. Deu ser així, ja que segons ha confirmat el notari de Sabadell, va haver de signar més de 400 actes amb delegació a favor de Soteras, sense que els directius d’aquells clubs compareguessin davant del notari, que era el mínim que es podia demanar.

“EL SUPORT POPULAR”?

No podrem saber si per dur a terme aquest “disbarat” va tenir influència al TCE l’informe “Poncio” divulgat per la UFEC de Gerard Esteva a totes les federacions. I només, uns dies abans de resoldre el TCE (encara que era anònim, ràpidament se’n va saber l’autor … i al carrer Sicília les filtracions sempre hi són). Era un informe de contingut realment lleig, ja que es parlava també d’activitats privades d’alguns dels seus membres.

El president de la UFEC, Gerard Esteva, està últimament molt callat respecte al seu amic Soteras
El president de la UFEC, Gerard Esteva, està últimament molt callat respecte al seu amic Soteras

El que sí que se sap és que uns mesos després, la teoria del Sr. Xiol i els seus col·legues del TCE ha saltat pels aires. En el mes de gener 2024, els advocats de la Generalitat han posat aquesta resolució “al peu dels cavalls”, demanant al TSJ la seva revocació. I el 5 de març, entrada i registre dels Mossos amb la Jutgessa al carrer Sicília.

10 IMPUTATS A LA FCF

Per arrodonir la jugada, Oriol Camacho, secretari general de la FCF, va destapar el pot de les essències. L’encara secretari general ha explicat a Mossos, Jutges, Generalitat i mitjans de comunicació, amb llum i taquígrafs, com va funcionar el procés electoral.

Finalment, la magistrada del jutjat d’instrucció de Sabadell tancant el cercle “imputant” 10 persones que han participat presumptament a la comissió de tres delictes relacionats amb les eleccions FCF (falsedat documental pública i privada i administració deslleial),

Sobren comentaris. President del TCE, de veritat que el procés electoral de la FCF ha estat incòlume/íntegre? Res a dir sobre això?