Les falsificacions d’actes poden sobrepassar les 400

Va arribar el gran dia i a poc a poc anirem revelant el resultat de les investigacions del Jutjat 2 de Sabadell sobre la directiva de la FCF. Només les presumptes irregularitats d’actes poden passar les 400

Els Mossos van a poc a poc però la feina és quantiosa encara que dona els seus fruits davant tanta falsificació
Els Mossos van a poc a poc però la feina és quantiosa encara que dona els seus fruits davant tanta falsificació

@ManuelSeguraM

msegura@futbolcatalunya.com

El sumari que resumeix el greu cas de presumpte delicte de falsificacions per part de Joan Soteras, alguns directius i diversos empleats de la FCF comença a oferir llum. Atenció a la sentència per part del Jutjat n2 de Sabadell, ja que es coneixen responsables i afectats dins de la vergonya més gran del futbol català.

Recordem que es treballa sobre presumpte delicte continuat de falsedat en document públic i privat i en administració deslleial.

MÉS DE 400 FALSIFICACIONS

L’acta que s’inclou al sumari definitiu del cas deixa molt clars a la jutgessa els arguments que van endur els Mossos a demanar la seva presència al carrer Sicília. I queda molt clar, també, com el Jutjat assumeix les conseqüències.

Molt important: la notaria de Sabadell ‘Simón-Navarro’ va informar “presencialment” la presidenta del Club Esportiu Elisabeth Salou (denunciant) que “el notari havia signat aquells dies més de 400 documents de la mateixa naturalesa”. Una autèntica barbaritat.

Aquest capítol de presumptes falsificacions ha comptat amb la declaració de 22 persones entre perjudicats i testimonis. Noms com Linyola, Fondarella, Roquetes, Abadesenc, Vista Alegre, Vallirana, La Sentiu i Banyoles At, apareixen com a parts afectades.

D’altra banda, interessant l’articulat de l’acta on es destaca la intervenció d’aquesta notària sabadellenca perquè “era de la confiança de Soteras”. És més, “ja havia treballat anteriorment amb Guerrero (FCF) per a la reelecció de Luis Rubiales a la RFEF“.

Mereix punt i a part la denúncia de l’Arbeca de Lleida a la Comissaria de Mollerussa per falsificació de signatura. Segons va declarar l’afectada el delegat de la Territorial (José Maria Espasa) li va dir que per a poder votar “havia d’agafar l’acta que li lliurava perquè, si no, tindria problemes”.

Les eleccions a la presidència del 22/5/ i les de 13/2/23 no s'han acabat encara // FOTO: FCF
Les eleccions a la presidència del 22/5/ i les de 13/2/23 no s’han acabat encara // FOTO: FCF

L’1 x 1 DELS INVESTIGATS

Un a un, a més, apareixen tots els investigats federatius, que després van ser premiats econòmicament, i les raons que justifiquen aquesta condició. La clonació i ocupació del material informàtic i telefònic dels afectats -des del llunyà 22 de maig 2022 al 5 de març 2023- ha passat pel corresponent visionat de l’Àrea central de Ciberdelicte de Recerca dels Mossos.

SOTERAS I VICTOR GÜELL: “Van comparèixer a la Notaria Simón-Navarro i van elevar a públic uns 213 certificats d’acords socials”.

CALLE: “Va ordenar i va coordinar als investigats per a tenir el control de les votacions al marge de la Junta electoral i sobre com elaborar les actes i acords presumptament falsificats”

ONTOLIU: “Hauria pagat els 35.000€ a la notaria per la gestió” per a posteriorment recuperar aquesta quantitat amb altres conceptes.

PRIETO: “Va enviar emails donant instruccions als clubs perquè facultessin a Soteras ‘a posteriori’, seguint ordres de Calle”.

GARRIDO, GUERRERO (Secretari LCFS), MANCHADO: “Haurien participat en la falsificació de les signatures”.

TESTIMONIS D’ISERN I CAMACHO

També van ser reclam de l’operació personatges com l’excandidat Juanjo Isern i l’encara secretari general Oriol Camacho. L’un i l’altre només van fer que ratificar totes les denúncies realitzades en aquests últims temps a través dels diferents organismes i mitjans de comunicació.

Segons Isern “el 50% de les entitats esportives de Catalunya estan en situació administrativa irregular”.

Pel seu costat, Camacho va reiterar les irregularitats/falsificacions comeses pels membres de la junta electoral i la voluntat d'”involucrar-me en una estratègia per a afavorir a Soteras”.

LA RECERCA CONTINUA

Segons ha pogut saber aquesta Redacció, la investigació continua i es continuen citant clubs i testimonis i no seria d’estranyar que els pròxims dies o setmanes hi hagi novetats significatives en l’evolució de la causa