Camacho deixa amb el cul a l’aire Soteras

El secretari general de la FCF, Oriol Camacho, ha ratificat aquest divendres totes les acusacions que se centren en el president Joan Soteras i la seva junta. Represàlies, setge processal…

Oriol Camacho, secretari general de la Federació Catalana de futbol // FOTO: FCF
Oriol Camacho, secretari general de la Federació Catalana de futbol // FOTO: FCF

“És una situació complicada emocionalment per a tots els que fa molts anys que estem a la FCF”, va començar afirmant el secretari general Oriol Camacho a ‘Els Matins’ de Catalunya Ràdio.

Camacho informa que “hi ha una recerca policial oberta en la qual participo com a testimoni després de la denúncia de diversos clubs per presumpta falsificació de signatura en el seu dret a vot”.

ENTREVISTA A ORIOL CAMACHO (CAT RÀDIO)

Què és el que ha viscut vostè?

Abans hi havia un reglament electoral escrupolós, però en aquest últim període s’han produït una sèrie d’irregularitats als processos electorals. Es va ordenar repetir les eleccions de Maig del 2022 i es van fer el febrer del 2023. A partir d’aquí es va organitzar una trama per part del Sr Soteras, director general i algunes persones més que li donen suport.

Vostè diu que va haver-hi irregularitats al procés electoral!

Sí, n’hi va haver. Jo no era col·laborador necessari encara que sí que vaig participar en algunes situacions. No obstant això, si hi ha hagut falsificació d’actes, jo no vaig participar. Hi ha indicis i s’estan investigant, jo ho he declarat tot al jutjat d’Instrucció. Hi ha clubs que han denunciat i la recerca es va iniciar a partir d’aquí.

“HI HA HAGUT IRREGULARITATS ELECTORALS”

El Sr Soteras és un corrupte?

No em corresponen a mi els qualificatius, ja que la figura de presidència em mereix tot el respecte i això li correspon a la justícia. Les meves acusacions estan documentades i, si us interessa, estan a disposició. A mi em citen a declarar per part del Sr. Soteras en una querella contra el Sr. Isern, dic veritat, les meves paraules agafen volada i em veig obligat a informar a la Generalitat. Per què? Perquè jo he signat informes en nom de la junta electoral al TCE on intentava donar cobertura jurídica a una sèrie d’irregularitats de caràcter administratiu.

Oriol Camacho i Joan Soteras als locals de la Federació Catalana de Futbol // FOTO: FCF
Oriol Camacho i Joan Soteras als locals de la Federació Catalana de Futbol // FOTO: FCF

Vostè també es pot negar a signar alguna cosa que vegi irregular…

Sí, però a la FCF, i ho faig constar a la meva denúncia a la Generalitat, hi ha hagut prop de 30 acomiadaments amb una actitud molt agressiva. Després d’un o dos anys de litigi s’ha reconegut. No he tingut por al fet que m’acomiadessin perquè és un mal menor però sí davant aquesta situació de ‘setge processal’ (Oficina Antifrau).

POR A SITUACIÓ DE “SETGE PERSONAL”

Li van amenaçar si no seguia les instruccions que li manaven?

Soteras em va citar un dia, quan no era president, a Sant Andreu de la Barça, ciutat d’on és el director, per a dir-me que tenia proves que jo afavoria a un senyor que es volia presentar a la presidència (expresident del Castelldefels). El missatge que em va transmetre és que anés amb compte perquè, si no feia el que havia de fer, tindria problemes.

Literalment? Vostè callava per por a represàlies?

Per por de continuar practicant la pràctica habitual contra alguns treballadors acomiadats, per setge processal.

Es penedeix de no haver parlat abans?

Sí. Em penedeixo perquè la situació ha anat molt lluny. Tant de bo m’hagués trobat amb coratge i les eines per a afrontar tot això però no em vaig veure així. Jo, personalment, demano perdó a tots els clubs de Catalunya, a tota la societat, a les institucions de Catalunya que tant se’ls ha faltat al respecte per moltes situacions que m’he vist obligat a fer i no estic gens orgullós. Tant de bo també demanéssim perdó els actuals dirigents.

“DEMANO PERDÓ A CLUBS I INSTITUCIONS”

No obstant això, Soteras l’acusa a vostè d’incitador per a anar en contra del Govern i tothom.

Aquest senyor ha qualificat a la Consellera Vilagrà i al President de la Generalitat com ‘Colla de imbècils’ i ‘Menut’, això està en la denúncia que vaig enviar i es va filtrar a un mitjà de comunicació (Futbolcatalunya). Jo m’he dedicat a intentar teixir sempre aliances amb tothom.

El secretari general federatiu segueix de baixa mèdic encara que no es 'talla' a l'hora de denuncia // FOTO: FCF
El secretari general federatiu segueix de baixa mèdic encara que no es ‘talla’ a l’hora de denuncia // FOTO: FCF

Per què no actua el Govern?

Entenc que fa molt poc temps que tenen el meu Informe; el procés electoral està impugnat davant el TSJC.

“EL ROBATORI A LA FCF VA SER ATÍPIC”

El 31 de desembre del 2023 es va produir un robatori a l’FCF. Vostè sap el que va passar?

És impossible encara que hi ha una recerca oberta.

Hi havia unes càmeres de seguretat, què va veure vostè?

Quan vaig ser avisat pels emprats i Mossos només constato que va ser un robatori atípic segons la mateixa unitat d’inspecció. Es tractava d’un robatori molt atípic en determinats despatxos, molt acurats amb els despatxos… alguns creiem que podria tractar-se d’un robatori simulat.

I qui podria robar, què?

Va servir per a muntar un relat una mica estrany per part de la mateixa FCF. No va haver-hi cap robatori de cap disc dur ni ordinador, tot està penjat al núvol. Sobre el que diuen del cas Soule és un argument reiteratiu perquè ja s’havia enviat tot l’octubre del 2010.

Les eleccions de maig del 2022 es van tornar a repetir al febrer del 2023, però el caos prossegueix // FOTO: FCF
Les eleccions de maig del 2022 es van tornar a repetir al febrer del 2023, però el caos prossegueix // FOTO: FCF

“NINGÚ VA AVISAR DEL ROBATORI A LA POLICIA”

Però què es veu a les càmeres de seguretat?

El robatori va consistir en un tall elèctric i en aquest moment es va tallar també la captació d’imatges i el senyal d’alarma. Un vigilant de la companyia es va desplaçar a la FCF amb claus, va intentar accedir, no pot, avisa als treballadors que estan al llistat per a veure que fa i una persona considera que NO és necessari telefonar a la policia. És un treballador de l’entorn de confiança del director general i desconec perquè no es va avisar a la policia.

Soteras va dir que vostè amagava informació davant l’Audiència!

No és cert que només enviés una pàgina, ja que des del 2018 fins a l’actualitat han fet multitud de requeriments. Hem aportat una quantitat voluminosa i ingent (l’última, octubre 2023) supervisada per l’assessoria jurídica de la FCF.

“PATEIXO UN QUADRE DE TRASTORN MIXT”

Vostè està de baixa i és testimoni protegit de Mossos?

La protecció me la dona l’Oficina Antifrau i, sí, presento un quadre de trastorn mixt i en psicoteràpia.