FCF i Govern, la realitat d’una divergència total

No és novetat que les relacions entre la FCF i el Govern viuen temps complicats; i molt més, ja que Soteras, encara president, no es ‘talla’ davant els seus dòcils directius i es refereix als polítics amb paraules fora de to

Així lluïa la llotja de Palamós amb motiu del Catalunya-Paraguai sense les primeres autoritats del país // Captura TV3
Així lluïa la llotja de Palamós amb motiu del Catalunya-Paraguai sense les primeres autoritats del país // Captura TV3

@ManuelSeguraM

Aquest passat diumenge va ser l’última demostració del divorci absolut que viuen Federació Catalana de futbol i Govern amb motiu del partit Catalunya-Paraguai. N’hi ha prou amb repassar els noms presents a la llotja de Palamós i ja tenen totes les respostes.

El president Pere Aragonès, la vicepresidenta Laura Vilagrà i la secretària general de l’Esport, Anna Caula, van brillar per la seva absència. Encara més, ni tan sols ‘Poncio’ Gerard Esteva va acudir.

FCF-GOVERN, MOLT SEPARATS

Les referències que l’encara president de la Catalana ‘regala’ als seus disciplinats directius provoquen el somriure del covard, ja que ningú s’atreveix a portar-li la contrària. Qualificat Aragonés com “el nen petit” o “el menut”, Soteras, sempre que pot, recorda allò que “el Govern no és ningú per a dir-me si haig de dimitir”.

L’agost passat es va mostrar ferm a la seva posició i aquí van finalitzar les bones maneres. Ja no fan falta. “A mi no em pressiona ningú, ni la Generalitat, ni la reina del cel” Es recorden? “El Govern que es dediqui a fer política i jo, al futbol”, repetia a qui li volia escoltar. (ATENCIÓ 1’34”)

“’EL MENUT’ A CALLAR”

Poc després, i amb motiu dels Premis Foment del Treball, el mateix Soteras comptava als seus com “El Menut (Pere Aragonès) va empassar i va callar” mentre Alejandro Echevarría recollia la seva distinció. El septuagenari al·ludia al comentari del veterà empresari sobre el seu discurs en castellà.

‘El Menut’ és només un qualificatiu afectuós, ja que menys gràcia provoca escoltar alguna de les seves frases masclistes prèvies a la reunió del Jurat de les Estrelles.Per a solucionar el seu problema sexista d’aquestes ‘imbécilas’ del Govern… només es pot solucionar d’una manera que és sacrificant-nos nosaltres i acudir a la reunió“, va recriminar als seus directius a una junta executiva. (ATENCIÓ 40”)

Segons algun dels testimonis presents, va anar més enllà. “En el vostre lloc (els va recordar) hem posat algunes dones perquè visualment vegin que hi ha dones”.

Ara s’entén molt millor aquest divorci entre els dirigents de la FCF i l’actual Govern. No?.