Una Federació Catalana sense crèdit… ni de targetes

Frau, barrut, fal·làcia, adulteració… poden triar el terme per a definir i explicar la situació de les targetes de crèdit que utilitzen els directius de la FCF i que ara el director Calle vol fer “recular”

Atenció a l'ús de les targetes federatives per part dels delegats i executius de la FCF // FOTO: Arxiu
Atenció a l’ús de les targetes federatives per part dels delegats i executius de la FCF // FOTO: Arxiu

@ManuelSeguraM

Fonts de la investigació que estan analitzant la cataracta d’anomalies i irregularitats i que se centren a la FCF no surten de la seva sorpresa. Les ‘enormes’ facilitats ‘regalades’ a Mossos el passat 5 de març només han servit per a anar descobrint un pastís impresentable.

El detall de les targetes de crèdit (o descrèdit) federatives és un aspecte més del funcionament d’aquesta directiva que passarà a la història. I ho farà per haver tingut un executiu que els insulta i els aixeca la veu i la seva resposta és el silenci. Poc, d’altra banda, per al que es mereixen.

L’EMBOLIC DE LES TARGETES

Sota el grandiloqüent títol de ‘protocol d’anticorrupció’, que, per descomptat, no s’ha llegit cap membre de la junta (felicitats a la seva autora), cadascú fa el que li ve de gust.

Política o estratègia són conceptes que sempre disposa l’encara director davant una junta ridiculitzada i muda.

Fins a 14 directius i 2 executius disposen d’aquest ‘luxe’ de plàstic que s’activa quan el ‘Duo sacapuntas’ Calle-Soteras comenca la seva particular carrera electoral. És més, la sorpresa seria majúscula, i no descartable, si alguna factura cobrés vida en plenes eleccions.

El totpoderós els ho ha dit en més d’una ocasió als interessats. A les targetes cal donar-li el seu ús en temps electorals per a anar a menjar o sopar amb alguns clubs. Si cal convèncer consciències o alterar conviccions res com una bona taula. I fins es podria entendre, una altra cosa és la moral i la filosofia de cadascú

No ho diuen a la cara dels seus responsables però la majoria de delegats i subdelegats estan que treuen fum per no poder utilitzar les seves targetes federatives com en temps electorals // FOTO: FCF
No ho diuen a la cara dels seus responsables però la majoria de delegats i subdelegats estan que treuen fum per no poder utilitzar les seves targetes federatives com en temps electorals // FOTO: FCF

ELS DELEGATS ES MOSQUEGEN

El problema ve quan el més llest del futbol sala mundial obliga a que aquests aperitius amb els clubs es paguin amb targetes personals; després, ja passaran les factures. I no deixen de tenir raó els afectats en la seva majoria covardes i servils. Per què han d’avançar aquests diners (ho fa encara que el cobrin en un mes o mes i mig? Ho fa el director, es pregunten?. Per què no usar la targeta federativa? Parlem de delegats, subdelegats i un parell d’executius.

Fa pocs dies es va viure l’anècdota de trobar-se cinc directius al mateix acte i haver de pagar un esmorzar de 10 persones. Ningú disposava de crèdit fins que va sortir un (sempre amable i amb sou) per pagar al comptat. Després va passar la factura, com ha de ser.

El cap ha manat ‘recular’ perquè ara no cal menjar-li el coco a ningú i, encara que Soteras tregui pit pels seus 2,3 milions de superàvit (2023) ha de mostrar la seva autoritat. Per cert, el septuagenari no té targeta federativa –“ni em fa falta”-; el que no diu són els 120.000 ‘pavos’ (aquest és el llenguatge que ara brilla a la FCF) nets anuals més dietes, quan viatja, i totes les despeses pagades. Per a un ’jubilat’ no està malament encara que potser no li arriba a final de mes.