Hermetisme i poca llum per a l’Assemblea dels ‘collons’

Aquest dimecres arriba l’Assemblea dels ‘collons’, que signaria el seu president Joan Soteras, la cita Ordinària 2021 d’una FCF en la qual, per primera vegada, en 11 anys, es torna als números vermells i 17 després a un ambient de divisió i desqualificació

El president de la FCF, Joan Soteras, arriba a l'Assemblea dels 'collons' de Blanes amb un grau alt de supèrbia // FOTO: Captura TV
El president de la FCF, Joan Soteras, arriba a l’Assemblea dels ‘collons’ de Blanes amb un grau alt de supèrbia // FOTO: Captura TV

@ManuelSeguraM

L’Assemblea dels ‘collons’, un titular quina autoria podria assumir el president Joan Soteras, es durà a terme aquest dimecres a Blanes. Dia laborable, 19 hores, sortida vacacional i 12 punts a l’ordre del dia, ja que els directius (menys els ‘infidels’ Terés , Isern, Tañà, Pacheco, Soler i la dimitida Linares) absents, no han acceptat el ‘VOT secret als sol·licitants.

És a dir, han negat un dret fonamental que ara hauran de defendre els convidats a la festa del futbol català, els serveis jurídics. Però abans d’entrar detalladament: per primera vegada, en 11 anys, es torna als números vermells i 17 anys després es torna a un ambient de divisió, desqualificació i pessimisme.

Tant de bo comptin els mitjans de comunicació presents –han negat acreditacions per mesures de seguretat- que només hi ha hagut petites diferències i que tothom pot tornar a casa amb  serenitat.

Ara com ara el que podem dir és que estem davant una Assemblea de ‘collons’ amb poca llum, hermètica, sense taquígrafs i esbiaixada.

Eren altres temps: 2018. Presa de possessió de Soteras al costat d'Andreu Subies // FOTO: FCF
Eren altres temps: 2018. Presa de possessió de Soteras al costat d’Andreu Subies // FOTO: FCF

LA JUNTA DIRECTIVA DEL NO

Era previsible i la notícia és que no hi ha notícia. Calia signar i la resta de peticions de l’ACFAC i de la Plataforma i res millor que ho faci una junta directiva còmica, dividida, genuflexa i irreverent.

Gairebé 60 pàgines per a menysprear 150 signatures per qualsevol raó; així i tot, l‘Associació de clubs ha tingut validades 141 i la ‘Plataforma Per una FCF de tots’, 129. Però és igual, tot és igual i aquest dimecres qui perdrà serà el futbolcat… al temps.

Els més joves no recordaran la que es va viure a Sant Cugat en el 2004, encara que algun dels presents ja estava ‘salvant’ el nostre futbol. Amenaces, insults i una tensió perillosa va deixar a la Territorial més important d’Espanya (?) en ridícul. Tant de bo que no es repeteixi.

TOTS SÓN RESPONSABLES

Després del ‘paseillo’ pels mitjans de comunicació ‘amics’, Soteras va crescut a Blanes. “Es divertiran, que vinguin els clubs, ja veuran…“, comentava alegre al company Xavi Andreu dilluns passat. Perquè això, aquest dimecres toca conya.

Una imatge que es comença a repetir perquè Soteras ha d'anar als jutjats // FOTO: J.E.
Una imatge que es comença a repetir perquè Soteras ha d’anar als jutjats // FOTO: J.E.

Caldrà esperar reaccions i torns de paraula de presidents i vicepresidents amb aquesta Assemblea dels ‘collons’ doncs parlen molt per darrere i després s’amaguen entre la por i la vergonya.

NÚMEROS VERMELLS

D’altra banda, els poden ‘vendre’ el que vulguin. Per descomptat que la ‘pandèmia’ és la raó, que no excusa, real per al dèficit i aquí no té responsabilitat ni Joan Soteras ni la seva junta ni ningú (que se sàpiga), altra història és la seva gestió. Per primera vegada en 11 anys la FCF, que ja mou una mica més de 27 milions d’euros, presentarà aquest dimecres 1.350.997,47 euros o, almenys, això diuen.

Això sí: els recordaran que s’han pagat les campanyes de promoció de rigor, però no els recordaran que no va haver-hi competició de futbol català des d’un llunyà 15 de març fins a un mes pròxim 3 d’octubre del passat 2020.

Els refrescaran que han retornat 4 milions d’euros i un pla estratègic de 7 milions més per a ajudes, però la realitat només la coneixen els clubs.

Des que va arribar l’ara ‘repudiat’ Andreu Subies no es coneixia la paraula dèficit. Va arribar en el 2011 i des d’aquesta Assemblea va haver de carregar amb 1.311.352 euros d’herència del ”meravellós’ Jordi Casals. “La FCF està en fallida tècnica”, va afirmar Ricardo Campoy.

A partir d’aquí, el ‘maleït’ Subies li va deixar al seu hereu lleial Soteras gairebé 400.000 de superàvit. No va haver-hi pandèmia, NO. Va haver-hi gestió. Ara Subies demana donar la cara davant els presidents i ni l’escolten i, encara que l’expresident es va equivocar en moltíssimes coses, la indubtable va ser en l’elecció del successor dels ‘collons’