FCF: Vot secret? Ja, ja, ja!

L’Assemblea de la FCF per a aquest dimecres 30 laborable manté la incomoditat i la indignació a un futbol català que encara espera el pronunciament oficial sobre el vot secret? Ja, ja, ja

400 clubs catalans de futbol desitgen que aquesta imatge passi al arxiu i desitgen 'Vot secret'. La Federació passa // FOTO: Alex Gallardo
730
400 clubs catalans de futbol desitgen que aquesta imatge passi al arxiu i desitgen ‘Vot secret’. La Federació passa // FOTO: Alex Gallardo

@ManuelSeguraM

Aquest dilluns s’hauria de saber si el president de la FCF, Joan Soteras, accepta les peticions – Vot secret? Ja, ja, ja!– dels qui li mantenen al càrrec. Sembla que ni els 4 ni els 6 punts sol·licitats per a l’Assemblea del pròxim dimecres veuran la llum encara que molt pocs creien el contrari.

O aquest dilluns, o aquest dimarts o el mateix dimecres, poc abans de l’esperat discurs presidencial amb el seu verb testicular particular, pot aparèixer en qualsevol moment per a pena del futbol català, es tindria que signar i comunicar (o transcomunicar) la validesa de les signatures i l’admissió (o no) de les peticions.

Per cert: qui signarà la NEGATIVA a les peticions de clubs? Barbancho? executiva? junta directiva? Camacho, Calle, Soteras. Qui assumirà aquesta responsabilitat?.

No obstant això, ni el mateix Soteras sap el que pot passar aquest final de juny, sortida vacacional, dia laborable, i amb tots els inconvenients suficients per a quedar-se a casa i no anar a Blanes a escoltar ‘mitges-veritats’ o, directament, mentides.

VOT SECRET? JA, JA, JA!

No es tracta de riure’ns de la reunió més important de l’any del nostre futbol, ni de bon tros. Per primera vegada a la història els clubs s’han mobilitzat i li han dit 400 vegades a la Federació que desitgen incloure diversos punts a l’Ordre del dia. Però les riallades del carrer Sicília s’escolten en tota Catalunya.

Va ser escoltar ‘vot secret’ i tant el president com l’ideòleg es van posar a la feina sota la batuta de la invisible especialista en delictes de sang, María Barbancho, una advocada que ara haurà de justificar la seva nòmina i no com a ‘aprenenta’ sinó com a lletrada.

Els clubs no s’esperen cap reacció positiva. Han estat insultats els seus portaveus “puto mentider’ ‘ titelleta’- en diverses ocasions, menysvalorats i menyspreats, però no passa res. L’Associació de clubs de futbol Amateurs de Catalunya (ACFAC) ha tornat a queixar-se a través d’un nou comunicat. Dies enrere ho va fer la Plataforma Per una FCF de tots. A Soteras li és igual.

https://twitter.com/AcfacCat/status/1408788153180303365?s=20
https://twitter.com/FcfPer/status/1408354568086462466?s=20

QUÈ FARAN ELS CLUBS?

Tots els clubs consultats semblen resignats al NO de la FCF per al vot secret, un dret fonamental que serà calcigat. Qualsevol argument jurídic és una burla a qui manté aquest negoci del futbol encara que hi hagi qui pugui pensar (i no estar equivocat) que tenim el que ens mereixem.

Demanar la nul·litat de l’Assemblea és el mínim per a mantenir-se en aquest laberint jurídic que no interessa a ningú menys als interessats. Els discursos, o una cosa així, de Soteras i el seu director general poden provocar reaccions molt viscerals i retrotreure a la FCF a un llunyà 22 de juny 2004. No se’n recorden?

No es preocupin perquè aquest dimecres pot pujar la nota. Si fos ‘vot secret’.…. li deixem la notícia publicada d’aquest dia a Mundo Deportivo. Enfrontaments, amenaces, duels dialèctics i dimissions. Tant de bo tot això sigui passat