Estimat Ferri, ets molt gran!

El Club de Futbol La Granada va homenatjar en Josep Ferré Farriol ‘Ferri’, l’encarregat del camp i del material del club, la figura més popular d’aquesta entitat. El mestre Joan Poquí (Mundo Deportivo) li dedica unes paraules magistrals

El mite de La Granada es diu  Josep Ferré Farriol 'Ferri' // FOTO: CF La Granada

El mite de La Granada es diu Josep Ferré Farriol ‘Ferri’ // FOTO: CF La Granada

JOAN POQUÍ

@JoanPoquiEraso

Diuen ex futbolistes, entrenadors i directius de tots els clubs del Penedès que a La Granada tenen una figura que distingeix el centenari club del poble dels demés equips. Quan els jugadors arriben al vestidor, troben el material a punt. Les botes de cadascú, espinilleres, mitgetes… tot ho té controlat i endreçat, com si el club estigués a Primera Divisió i no a Tercera Catalana.

Aquesta persona, estimada pràcticament per tots, especialment en l’entorn de l’equip de futbol, que diríem que en una població de dues-mil persones és gairebé tothom, va rebre un merescut homenatge fa uns dies al camp que tant estima i que, des del 6 de març, duu el seu nom: Josep Ferré i Farriol.

CAMP JOSEP FERRÉ I FARRIOL ‘FERRI’

En Ferri, perquè així se’l coneix, és únic. Coneix a tots els jugadors, del primer equip i del futbol base, a tots els entrenadors i entrenadores i fins i tot als familiars que acompanyen a la canalla a entrenar o a jugar. Es preocupa per què el dia a dia dels vestidors funcioni com un rellotge. I ho aconsegueix.

Ningú recorda el CF La Granada sense la figura d’en Ferri. L’entitat granadenca està celebrant el seu Centenari, amb una gran tasca de la Comissió d’Actes, i un dels actes va ser aquest homenatge a en Ferri. La millor prova de l’estimació que se’l professa és la gran asistència a l’homenatge, celebrat després del partit contra La Pobla de Claramunt (1-1), amb presència d’ex jugadors i ex entrenadors, que van explicar anècdotes meravelloses que retraten la gran vocació per a la seva feina i per al seu club d’en Ferri.

NOVA SAMARRETA I CAVES MIQUEL PONS

El CF La Granada ha estrenat samarreta, amb patrocini de Caves Miquel Pons; ha estrenat himne, escrit i interpretat per Anna Juvés, farmacèutica del poble i membre de la Coral la Ginesta.

A més, ha presentat el llibre del Centenari, obra del periodista Roger Vives; ha organitzat un col.loqui sobre el futbol comarcal; ha fet un dinar popular per ex jugadors; ha jugat el partit del Centenari contra el Vilafranca; i ha homenatjat Ferri, un home de 75 anys present al futbol de La Granada des dels cinquanta i seixanta (mai va jugar, diu, sempre va ser l’home o el noi del material) i gran encarregat diríem que de les instal•lacions des de 1974, any de la refundació oficial del club després d’unes temporades sense equip a les categories regionals del futbol català.

Encara s’ha de celebrar, com a traca final, un sopar de gala del Centenari, el 24 d’abril. En Ferri no faltarà, segur.