Es busca seu per a l’Assemblea de la FCF

Es busca seu per a l’Assemblea de la FCF i aviat haurà de tancar l’acord amb la localitat que albergui la pròxima Assemblea Ordinària. Girona és la zona preferida encara que Barcelona podria ser la més aconsellable

L'Hospitalet 2016: és el més a prop que ha estat l'Assemblea del futbolcat de Barcelona des del 2011 a Sant Cugat // FOTO: FCF
L’Hospitalet 2016: és el més a prop que ha estat l’Assemblea del futbolcat de Barcelona des del 2011 a Sant Cugat // FOTO: FCF

@ManuelSeguraM

Es busca seu per a l’Assemblea de la FCF. Des de 2010 no s’ha celebrat cap a Barcelona-ciutat amb un índex de clubs que sobrepassa el 60% de les llicències. El més pròxim en els últims anys nou anys ha estat L’Hospitalet (2016) o el CAR de Sant Cugat (2011).

Andreu Subies es va estrenar al CAR, però va començar a descentralitzar aquesta obligada cita anual amb els clubs. Mollerussa, Calafell, Sta. Coloma de Farners, Vic, Sta. Margarida de Montbui, L’Hospitalet, Artés, Cervera i Calafell van ser els punts escollits.

FCF: ANIMADA ASSEMBLEA

Amb la successió de Joan Soteras no va arribar cap canvi perquè Tàrrega-2019 i Blanes-2020 van acollir les seves dues presències ordinaries i una d’extraòrdinaria a Calafell, durant el comiat al “millor president de la història de la Federació Catalana”. Allí també es va parlar del sou del nou president.

El passat estiu es van trencar totes les barreres i Blanes va passar dels 300 clubs assembleistes

El passat estiu es van trencar totes les barreres i Blanes va passar dels 300 clubs assembleistes

A la quarta es presenta el gran dubte: es facilitarà la presència més nombrosa de clubs a Barcelona (INEFC, per exemple) o es persistirà a desplaçar l’acte més important en el territori?

Aquest interrogant s’emporta, com gairebé tot, en silenci al carrer Sicília encara que la província de Girona porta avantatge. Els números de l’agost passat, amb 119 clubs (36%) de la delegació d’un dels futuribles presidenciables (Bonet) sobre 330 assembleistes, semblen inclinar la balança d’aquest costat.

És més, la segona delegació que més interessats va endur a Blanes va ser el Maresme amb 28!. Està tot dit. I no sols sembla que es repetirà Girona sinó que també es discuteix sobre celebrar-la en dia laborable, entre setmana.

Si es busqués la màxima participació, ja que hi ha debat, no sembla el més interessant, però molts ‘doctors’ té l’església federativa. Tot apunta al fet que sigui juny l’escollit.

Un moment 'entranyable' perquè Joan Soteras va dir sobre Subies que era "el millor president de la història". Només han passat una mica més de dos anys // FOTO: FCF

Un moment ‘entranyable’ perquè Joan Soteras va dir sobre Subies que era “el millor president de la història”. Només han passat dos anys // FOTO: FCF

L’HOSPITALET VA REUNIR 224 CLUBS

La veritat és que molt poques vegades ha destacat la presència de clubs/entitats a l‘Assemblea de la FCF. Després es queixen, però poc o res fan per aparèixer a l’hora de debatre i acordar decisions claus per al futbol català.

Ara com ara, i amb un cens amb dret a vot sobre els 1.300 clubs, la xifra màxima es va donar a Blanes amb 330. Mai s’ha arribat a aquesta quantitat excepte aquest passat agost pandèmic on els autocars i les delegacions de vot es van multiplicar.

Atents, doncs, als propers dies (mesos) perquè la FCF haurà d’explicar l’escenari i la raó de la seva elecció, ja que es presumeix un gran espectacle.

Els números amb l’excusa de la COVID-19 poden ser caòtics i similars als d’un 2010 lamentable amb més de 1,2 milions d’euros de dèficit i 3 de deute.