Soteras: “No sóc l’hereu de cap sou”

El nou president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, va anar el convidat especial de el ‘Club de la Mitjanit’ aquest passat dimecres. I va deixar les coses clares

Joan Soteras, president de la Catalana // FOTO: Àlex Gallardo
Joan Soteras, president de la Catalana // FOTO: Àlex Gallardo

Joan Soteras prendrà possessió aquest proper dijous del seu càrrec com a nou president de la Federació Catalana tret que el Tribunal Català de l’Esport digui el contrari. En qualsevol cas, caldrà esperar.

La realitat és que ha estat proclamat per part de la junta electoral i ja s’ha posat a treballar al costat del seu equip. La seva arribada ha multiplicat les seves intervencions en diversos mitjans. Un d’ells, ‘el Club de la Mitjanit’ (Tv3) va aprofitar la nit del dimecres per plantejar-li cinc assumptes

El repte més gran passa per “una nova campanya en favor del futbol amateur (tercera i quarta catalana”, com ja va comentar a Futbolcatalunya en l’Assemblea extraordinària de Calafell, amb la idea d'”afavorir als clubs”. Soteras està tranquil encara que el procés electoral estigui en mans del TCE, ja que “hem fet les coses bé”

Va aclarir que el Portal del Federat “està donant uns serveis i això sembla que alguns no ho valoren. No estem per guanyar diners i si sobra, es reparteix com ja s’ha fet amb altres clubs d’altres categories”.

Després de negar que vagi a cobrar sou –”no sóc l’hereu de cap sou”- va admetre que assumirà “el 70% del treball” de l’anterior president sense càrrec a la Federació alhora que “el 30% restant ho farà algun empleat”. Res nou en l’horitzó.

OBJECTIU: SELECCIÓ CATALANA ABSOLUTA

La selecció catalana absoluta i el partit Girona-Barça, a Miami, van ser els dos temes finals de la seva compareixença. L’expresident del CE Sabadell, a qui se li va notar la seva experiència al llarg de l’entrevista, va reconèixer que “la selecció absoluta és un dels nostres objectius estrella” encara que ho serà “en data FIFA i no en Nadal”. El fet que Andreu Subies estigui a Madrid “segur que ajudarà” encara que tampoc és una decisió que depengui de l’exmàxim mandatari català.

Quant al xoc Girona-Barça, que es podria donar com a final de la Supercopa de Catalunya –atenció ‘navegants’-, Soteras va destacar l’obligat: “Estem alineats amb la RFEF; si no estan ells a favor, nosaltres tampoc”.