Subies marxa obrint la porta d’entrada a Soteras

Set anys després acaba l’etapa Andreu Subies al capdavant de la Federació Catalana. S’obre el procés electoral que pot acabar aquest proper 13 de setembre o en les urnes l’1 d’octubre. Joan Soteras ha anunciat la seva voluntat d’accedir al càrrec de president

Soteras-Subies, a l'Assemblea de Calafell // FOTO: Àlez Gallardo
Soteras-Subies, a l’Assemblea de Calafell // FOTO: Àlez Gallardo

 @ManuelSeguraM

No va ser una Assemblea més ni tan sols Calafell va trencar aquesta barrera lamentable de 152 clubs presents amb una nòmina superior al miler però sempre es recordarà com l’adéu (fins ara) “al millor president de la història”, segons el precandidat Joan Soteras.

Un adéu sentit “encara que no estaré lluny i seguiré vinculat” com va afirmar el president sortint Andreu Subies després de set anys en un càrrec que ha fet professional i que ha portat endavant com un gran professional. Parlen els números.

I aquesta Assemblea es quedarà en la retina de tots, a més, perquè no va arribar ni a l’hora. Miracle!! 56 minuts de durada amb parlaments i video-homenatge inclòs. Això caldria haver-ho vist per creure-s’ho, 56 minuts plens d’agraïment i felicitat per qui “va treure a aquesta Federació de la fallida tècnica” va deixar anar Soteras en un discurs de 4 minuts, mesurat, amb incomoditat perquè les ulleres li jugaven una mala passada i amb un futur per davant el repte del qual “és continuar millorant. La FCF necessita estabilitat”.

SUBIES – SOTERAS, DE LA MÀ

Només al final de l’acte l’expresident del CE Sabadell va demanar “eleccions netes” en les úniques paraules amb segell electoral

Tot això ho seguia amb atenció l’aspirant a precandidat Ivan Carrillo des de la zona de convidats. El president del Gavà no va poder dir res, ja que el Registre d’Entitats Esportives no contempla ni el seu nomenament com a màxim dirigent blaugrana; aquesta absència burocràtica li va impedir obrir la boca a Calafell. A veure el que fa a partir d’ara.

HOMENATGE AMB MAGNIFICÈNCIA

Andreu Subies s’esperava alguna sorpresa encara que el vídeo d’agraïment que li va regalar el magnífic equip de col·laboradors de la FCF va sobrepassar la seva alegria.

“Sempre me’n recordo del passat per saber on estem i cal cuidar-ho. Teníem una bona relació amb l’Espanyola però necessitem més espai”, va comentar en una intervenció natural, només ‘preparada’ en el seu cap per a aquest moment tan especial. Ni un paper.

I va tranquil·litzar als presents: “No estaré molt lluny, seguiré vinculat i tots necessitem que aquesta Federació sigui forta i estigui unida”.

L’ovació es va allargar en el Teatre de Calafell on qualsevol votació portava a la unanimitat absoluta. Subies, a qui va acompanyar la seva dona Clara en una de les seves poques presències, es va créixer, doncs “no m’oblidaré mai de vosaltres i estic pel que faci falta. El futbol català ha de ser un referent mundial”.

“QUEDA MOLTA FEINA PER FER”

L’expresident, ara nou vicepresident de la RFEF de Luis Rubiales, va agrair “la implicació de Joan Soteras” i “la valentia de convocar eleccions. Queda molta feina per fer”. No va passar dels 6 minuts. Increïble! Històric! Mai havia dit tant Subies en tan poc temps. A ell també se’l trobarà a faltar.

L’acte, que va estar coordinat per l’empresa de seguretat Barna Porters amb el seu director general Albert Mazo al capdavant, es va tancar aviat encara que les abraçades van allargar una sessió que tanca una de les etapes més innovadores i esplèndides de la Federació Catalana. Millorable? Per descomptat. Aquest és el repte.