D’Assemblea a festa barata… i de regal, ‘descerebrat’

189 assembleistes presents sobre 1.225 entitats amb dret a vot van donar ales a Joan Soteras, a la nit, per a qualificar de “descerebrat” al president del Nàstic, Josep Mª Andreu

Si una imatge val per 1000 paraules, aquesta, que ofereix la pròpia Federació, és una altra mostra de la notable absència de clubs // FOTO: FCF
Si una imatge val per 1000 paraules, aquesta, que ofereix la pròpia Federació, és una altra mostra de la notable absència de clubs // FOTO: FCF

@ManuelSeguraM

redaccio@futbolcatalunya.com

Les últimes cuades de Joan Soteras com a president de la FCF prometen ser dignes del pitjor dels trastorns. Després de passar per una nova Assemblea del futbol català amb només 189 assembleistes (15,4% dels 1.225 censats), la seva ‘bogeria’ per l’èxit no sols li va mantenir en el camí del disbarat sinó que va sobrepassar la barrera de l’insult al president del Nàstic, Josep Mª Andreu a qui va qualificar (RAC1) com a “descerebrat”.

Hem dit 189 assembleistes (a la foto semblen molts menys) per a acabar en una festa barata amb 122 convidats, a saber identitats. Bé, i un mitjà de comunicació vetat, que se sàpiga ja que “La seva línia editorial és absolutament contrària a la Junta Directiva i els treballadors federatius”. Gràcies a tots pel ‘suport’.

ASSEMBLEA I ACUSACIONS

Sant Cugat del Vallès va ser, una vegada més, el reflex del que és el futbol català o, més ben dit, els seus dirigents. A la majoria els molesta desplaçar-se on sigui per a escoltar sempre la mateixa ‘cançó de l’estiu’. Ara, més i millor, perquè Soteras/Calle no ho fan tot bé sinó ‘millor i més barat’. Ja parlarem de les xifres comentades a l’Assemblea encara que no ens permetessin la nostra presència.

Els clubs, per part seva, a recollir plaques, a fer-se fotos perquè els han ‘convidat’ a l’acte de major honor futbolístic i a prendre nota que Jutjats i mitjans de comunicació desinformen. Veure algunes imatges de la mateixa FCF produeixen vergonya aliena. Com diu el savi “els clubs tenen el que es mereixen”.

José Cosano, a l'esquerra, delegat de Tarragona de la FCF, sí que va estar en el Nou Estadi
José Cosano, a l’esquerra, delegat de Tarragona de la FCF, sí que va estar en el Nou Estadi

SOTERAS I ANDREU

Després de l’Assemblea “plàcida, una de les millors dels últims 8/9/10 anys”, Soteras es va deixar portar amb els amics de RAC1. No es va tallar sinó que va denunciar que “els dos fills de Josep Maria Andreu van intentar agredir al seu delegat de Tarragona (Cosano)”.

Delicada afirmació quan el mateix Cosano va admetre a Mundo Deportivo que “ni em van intentar agredir ni em van agredir. Això sí, vaig rebre tota classe d’insults”. Mal fet, per descomptat, com està molt malament mentir.

Com està molt malament qualificar de “descerebrat” a Andreu o dir que “lamentablement, el Nàstic té aquests dirigents. No poden anar molt lluny”. I ho diu Soteras com a millor exemple.

Esperem tornar aviat quan els presumptes delinqüents de la FCF estiguin alguns entre reixes”

Ara només queda esperar accions legals així com veure que decideix la Comissió d’Ètica de la FCF respecte al seu president després d’aquestes penoses declaracions. Recordem que li van imposar 2 mesos de sanció al president de la EE Guineueta, José Centeno, per dir, una vegada es va decidir el descens a Primera Catalana, que “Esperem tornar aviat quan els presumptes delinqüents de la FCF estiguin alguns entre reixes”.

Ah!, no és el mateix. Ja. Mesos enrere també es va permetre Soteras parlar del “coeficient intel·lectual” del seu veí del Mercantil, Jordi Grané, sense cap conseqüència per a ningú. Serà diferent ara?