Benvinguts a l’Assemblea dels investigats

Aquest dimecres se celebrarà una nova Assemblea de la FCF encara que serà la primera que el seu president i 8 directius/empleats més ho faran en condició d’investigats per un jutjat. Tot està sempre preparat per a aquests actes, fins i tot la censura, però els clubs parlaran. I si no, hauran de callar fins al 2025

Registre inesperat del jutjat número 2 de Sabadell a Joan Soteras i a la FCF // FOTO: FC
Registre inesperat del jutjat número 2 de Sabadell a Joan Soteras i a la FCF // FOTO: FC

@ManuelSeguraM

msegura@futbolcatalunya.com

Com és tradició, Futbolcatalunya planteja 30 preguntes (mai contesten) a l’encara junta directiva de la FCF per a una Assemblea que presidirà aquest dimecres 26 (Sant Cugat del Vallès) un investigat per part d’un jutge. Falsificació de document públic i privat i administració deslleial són les tres acusacions que el dirigent sabadellenc, Victor Güell i 7 empleats/directius arrosseguen amb si per a la seva vergonya.

INVESTIGATS AMB NOMS I COGNOMS

A aquesta parella cal afegir el totpoderós director José Calle, artífex de tot l’esquema electoral. i Alvaro ontoliu, l’assessor personal que va pagar a la notaria de Sabadell i després va rebre la contraprestació sobre 35.000€. Tot queda a casa.

A més, apareixen en el grup de ‘escollits’, Alberto Prieto, cap de gabinet de presidència de la FCF i president del Santfeliuenc, i l’advocat Sergi Garrido (sotssecretari de la Catalana). No oblidin a Alejandro Guerrero ‘el Bomba’ ni als dos Manchado (pare i fill).

Un moment ja habitual amb el director Calle i el president Joan Soteras als jutjats // FOTO: Arxiu
Un moment ja habitual amb el director Calle i el president Joan Soteras als jutjats // FOTO: Arxiu

PREGUNTES PER A SOTERAS

1. Quines mesures proposarà Soteras a la RFEF, després del ‘fiasco’ de la seva gestió al capdavant de la Primera Federació, per recuperar la presència d’equips catalans a categories estatals, en la proporció que mereix segons el nombre de llicències?

2. Demanarà a Medina Cantalejo recuperar el nombre d’àrbitres que mereix la Catalana a categories estatals?

3. Explicaran la reducció de les ajudes al futbol femení (1,2 milions d’euros el 2017 a 805.000 euros el 2023)?

4. Donaran explicacions pel fracàs organitzatiu i de públic de les seleccions absolutes femenines i masculines mentre a Galícia va ser un èxit (15.000 persones a Balaidos)?

5. Demanaran disculpes als treballadors acomiadats de males maneres i explicaran quants diners dels clubs s’han utilitzat per pagar indemnitzacions (més d’un milió)?

Imatge del 2021 que es pot tornar a repetir amb el vot a mà alçada // FOTO: FCF
Imatge del 2021 que es pot tornar a repetir amb el vot a mà alçada // FOTO: FCF

EXPLICARAN LA REDUCCIÓ DE LES AJUDES AL FUTBOL FEMENÍ?

6. Explicaran quantes investigacions hi ha obertes a la Comissió de Bon Govern i Compliance pels casos de corrupció que hi ha a la federació (cas nepotisme, cas Campus Campions, cas facturació serveis del director general, cas frau electoral…)?

7. Explicaran quants Bonus han cobrat el director general i la resta de treballadors imputats en el cas més gran de corrupció electoral federativa mai conegut?

8. Demanaran perdó per haver falsificat (presumptament) centenars de signatures a l’últim procés electoral? Explicaran a l’Assemblea el secret de sumari sobre les imputacions a 9 directius i treballadors de la FCF?

9. Explicarà l’increment de 120.000 a 504.000 euros de remuneració de directius?

10. Retornaran de la seva butxaca els directius de Soteras els diners de la FCF presumptament utilitzats a favor de la seva candidatura durant el procés electoral (pagament de les actes notarials, suposat ús indegut de les targetes federatives…)?

145 anys avalen aquests dos directius professionals del futbol espanyol // FOTO: Arxiu
145 anys avalen aquests dos directius professionals del futbol espanyol // FOTO: Arxiu

DEMANARAN PERDÓ PER HAVER FALSIFICAT (PRESUMPTAMENT) CENTENARS DE SIGNATURES

11. Informarà l’Assemblea quan ha facturat la proveïdora de serveis jurídics a la FCF com marquen els Estatuts (diuen que més de 400.000) o si ha facturat suposadament a través de diversos advocats per no haver-ho de declarar?

12. Explicaran qui està pagant la defensa jurídica dels directius i treballadors imputats en diversos casos de corrupció, si els afectats o els clubs catalans?

13. Explicaran per què la Junta Directiva no ha apartat de les seves funcions a cap dels directius i treballadors investigats en el cas més gran de corrupció electoral federativa, a diferència del que sí va demanar Soteras a la Comissió Gestora de la RFEF amb relació als investigats pel cas ‘Brodie’?

14. La Junta Directiva presentarà la seva dimissió en bloc tal com li ha demanat el Govern (diverses vegades) i el Parlament pel frau electoral (presumptament) més gran de la història de la FCF o esperaran a ser inhabilitats pel TCE?

15. Assistirà Alejandro Talavera a l’Assemblea i demanarà la dimissió dels investigats en el cas més gran de corrupció federativa electoral o encara donarà suport als mètodes del director general per poder ser el pròxim president de la Catalana sense massa esforç?

La Guàrdia Civil, present als locals del carrer Sicília // FOTO: RAC1
La Guàrdia Civil, present als locals del carrer Sicília // FOTO: RAC1

QUI PAGA LA DEFENSA JURÍDICA DE DIRECTIUS I TREBALLADORS IMPUTATS?

16. Després de l’increment de llicències (que els ha permès recaptar 5,4 M€ a través del Portal) i dels ingressos per quotes, sancions i la venda del Portal del Federat a la RFEF per 600.000 euros, ens podrien explicar a què han destinat aquests ingressos extraordinaris?

17. Amb aquest superàvit i increment d’ingressos, per què no han rebaixat quotes o establert noves ajudes a favor dels clubs?


18. Ens poden informar del resultat de totes les denúncies, querelles i intents de personació contra persones de l’entorn federatiu i per què han fet una instrumentalització de la Comissió de Bon Govern i Compliance per fer un desgast de l’adversari polític a base d’accions judicials temeràries que no han tingut cap recorregut en els tribunals?

19. Encara retallaran més les competències de les delegacions territorials com han fet amb la gestió de la Segona Catalana per tal que tot ho controli el director general? Tenen pensat suprimir els Comitès de Competició territorials?

20. Ens pot explicar per què la junta directiva no li fa un homenatge al Sr. Calle pels anys que ha estat al davant de la Lliga Catalana de Futbol Sala, com li van fer els 28 assembleistes a l’última Convenció de Clubs?

QUÈ OPINEN DE LA CARTA DELS EXTREBALLADORS CONTRA LA SEVA GESTIÓ?

21. És cert que el seu assessor de comunicació, Sr. Álvaro Montoliu, cobra serveis al marge del seu contracte pel qual percep 4.000 euros mensuals? Com ho justifica?

Oriol Camacho, encara secretari general federatiu, serà el més protagonista? // FOTOS : FCF
Oriol Camacho, encara secretari general federatiu, serà el més protagonista? // FOTOS : FCF

22. Quina és la política de subvencions a mitjans de comunicació? I per convidar-los a actes federatius com l’Assemblea General? La docilitat envers la junta directiva potser?

23. Quin paper ha tingut el Sr. Soteras en tot el serial que hem viscut al Badalona Futur? Perdrem un altre equip en categories estatals per la seva negligència?

24. Quina opinió té que estiguin sonant tants candidats a president (Pipa, Ballesté, Bonet, Talavera…)?

25. Va aprovar el Sr. Joaquin del Pino en Comissió Econòmica els Bonus a favor de Calle, a canvi d’autoritzar-li les nits d’hotel a Barcelona, quan venia a les reunions de junta directiva, de la comissió econòmica, del comitè esportiu o a qualsevol altre de reunions a les quals acostumava a venir per percebre les compensacions corresponents?

QUIN PAPER HA TINGUT EL SR. SOTERAS EN TOT EL SERIAL QUE HEM VISCUT AL BADALONA FUTUR?

26. Després de la venda de la patent del Portal del federat a la RFEF per només 600.000€, sobre un valor de 10.000.000 € de valor de Mercat, podrien explicar el perquè d’aquesta operació?

El 'regal' del Portal del Federat a la RFEF encara no té explicació // FOTO: FCF
El ‘regal’ del Portal del Federat a la RFEF encara no té explicació // FOTO: FCF

27. La Segona Catalana amb clubs de fora de cada província en cada grup és idea seva, de Bonet o de Calle?

28. Demanaran perdó als clubs que han reconegut que han sigut falsificades les seves firmes?

29. Què opinen de la carta dels extreballadors contra la seva gestió?

30. De veritat li val la pena seguir com a president en aquesta ‘bassa d’oli’ sempre en els jutjats?