Comença l’experiment de la 1a RFEF

La Federació Espanyola ha presentat aquest dijous primers detalls de la seva 1a RFEF. El seu caràcter experimental deixa molts assumptes a l’aire com la subvenció a rebre pels clubs encara que el president Luis Rubiales s’ha mostrat confiat

Així queden formats els dos grups de la 1a REF 2021-2022 // FOTO: RFEF
Així queden formats els dos grups de la 1a REF 2021-2022 // FOTO: RFEF

@JordiMestres_

Amb poc més de dos mesos per al teòric inici de la competició (no han donat dates), comença l’experiment de la 1a RFEF 2021-2022 amb la constitució de dos grups de 20 equips sota criteri geogràfic.

Dividits per dues zones (aquest-oest), el president Luis Rubiales va deixar clar que es tracta d’una primera prova i que, per descomptat, necessitarà el seu període d’acceptació i adaptació.

EXPERIMENT

Ara com ara, el que se sap és que pujaran els dos campions dels dos grups a la Segona Smartbank i jugaran play off d’ascens entre el segon i el cinquè respectivament, a una seu neutral. A més, baixaran a Segona RFEF els cinc últims de cada bloc.

Els clubs de la 1a RFEF continuen atents a les quantitats que rebran per cessió de drets audiovisuals
Els clubs de la 1a RFEF continuen atents a les quantitats que rebran per cessió de drets audiovisuals

La no-obligatorietat aquest primer curs d’un pressupost mínim obligatori, disposar de 17 futbolistes no-sub 23, una il·luminació de 600lux, gespa natural i graderies supletòries completen el paquet de condicions. No obstant això, aquests dos últims aspectes tenen el ‘comodí’ d’aquesta temporada.

SUBVENCIONS PENDENTS

Rubiales no va especificar la quantitat que els clubs rebran com a subvenció per drets audiovisuals. Recordem que, en principi, es va parlar de 400.000 euros i ara es comenta que ja han baixat als 300.000. La situació pandèmica la paga també en futbol i això es notarà.

Caldrà esperar que tots els clubs presentin tots els requisits i enviar la proposta a la CNMV (Comissió nacional de Mercat de valors) perquè es pugui obrir el concurs d’operadors televisius i saber quantitats.

VOT SECRET PER A ESCOLLIR COMISSIÓ

Com a curiositat val la pena destacar el ‘Vot secret’ dels 40 clubs assistents a Las Rozas per a triar als seus 5 representants de la Comissió negociadora. Dux Internacional de Madrid, Unionistes Salamanca, Racing Santander, Athletic B i Rayo Majadahonda van ser els escollits. Ni un català, ni un andalús, entre altres. Abans de sortir els dos grups es va fer la votació.

Per part de la FCF van acudir representants dels 6 clubs (inclòs Andorra).

Andrés Manzano, director general de la UE Cornellà // FOTO: Jordi Mestres
Andrés Manzano, director general de la UE Cornellà // FOTO: Jordi Mestres

MANZANO DEMANA TEMPS

“L’RFEF vol una competència referent encara que hi ha moltes incerteses. El primer any serà experimental per a tots, un any de transició per a l’estadi i una altra sèrie de detalls que pot afectar molts clubs”, ha comentat el director general de la UE Cornellà, Andrés Manzano a Futbolcatalunya