Aquest dijous toca 1a RFEF a Las Rozas

L’RFEF reuneix aquest dijous a Las Rozas a 62 clubs (30 amb ascens des de l’actual Segona Divisió B i 32 que lluiten per a aquest objectiu) per a “debatre i escoltar propostes”

 Àlex Talavera és el president de la UE Cornellà i el representant dels clubs catalans de segona B
Àlex Talavera és el president de la UE Cornellà i el representant dels clubs catalans de segona B a Las Rozas

@ManuelSeguraM

El Saló Luis Aragonés de Las Rozas serà l’escenari aquest dijous d’una reunió per a “debatre i escoltar” propostes amb els 62 clubs que busquen estar a la 1a Divisió de la RFEF 2021-2022.

La RFEF ha comunicat en nota de premsa del passat dijous 8 d’abril estem davant “una reunió informativa durant les quals es detallaran les característiques d’aquesta nova categoria”.

MISTERI A LAS ROZAS

Els 62 clubs cridats a la trobada (30 amb ascens des de l’actual 2aB i 32 que barallen per a aquest objectiu) saben el futur. O sigui, un grup 40, dividits en dos grups, seran els protagonistes de la tercera categoria del futbol espanyol.

El primer misteri es va revelar dies enrere quan es va saber que no seria una categoria professional encara que s’havia comentat el contrari.

En resum, no és una cosa nova aquest gir i qualsevol semblança amb la LaLiga de Javier Tebas suposa una incomoditat per al president Luis Rubiales.

També es pot revelar qui serà la plataforma televisiva que ha de suportar la corresponent subvenció per als implicats. La realitat es que els clubs han escoltat totes les versions: des de 400.000 euros a 300 i ara 200.000.

SISTEMA DE COMPETICIÓ

Excepte sorpresa els 40 nous equips procediran 4 de la Liga Smartbank i 36 de l’actual Segona divisió B; és a dir, la temporada regular constarà de 38 jornades.

Els play off vindran determinats per la primera posició dels dos grups (ascens directe), dues places d’ascens que buscaran del segon al cinquè classificat i 6 descensos totals (3 i 3).