Cita solidària del futbol base a Cardedeu

Aquest cap de setmana es realitzarà la quarta edició de la International Promises Montseny Cup, torneig de futbol 7 amb 21 clubs en competició i un motiu benèfic i solidari que convida a visitar el Municipal de Cardedeu

Un detall del cartell de la International Promises Montseny Cup 2020
Un detall del cartell de la International Promises Montseny Cup 2020

El futbol base no descansa aquest cap de setmana en que l’activitat oficial s’atura per la pausa de Carnestoltes. Per aquest motiu, dissabte i diumenge es durà a terme la International Promises Montseny Cup al Camp d’Esports Municipal de Cardedeu, un torneig en què el futbol donarà suport a les investigacions sobre la malaltia de Stargardt.

32 equips de categoria aleví que pertanyen a 21 clubs prendran part en un torneig que es va crear l’any 2017 i que va viure les seves dues primeres edicions a Sant Esteve de Palautordera. Des del 2019, la seu és Cardedeu i si en un principi englobava les categories benjamí i aleví, ara se centra en aquesta darrera, dividint els equips pels nascuts al 2009 (competeixen dissabte) i al 2008 (diumenge).

Qui s’acosti aquest cap de setmana al Municipal vallesà podrà veure en acció futbolistes aragonesos –participen Zaragoza i Huesca– i també d’equips referència del futbol base català. Barça, Girona, Sant Andreu, Cornellà, Damm, Gimnàstic Manresa, Mataró, Mercantil, L’Hospitalet, At. Segre, Sant Cugat, Europa, Cardedeu i Fundació Reus, entre d’altres, tindran presència en aquesta International Promises Montseny Cup.

Els 16 equips participants a cada categoria es distribueixen en quatre grups de quatre, que competiran en jornada matinal en format de lligueta i en partits de 20 minuts sense descans. A la jornada de tarda es disputaran les fases finals. Dissabte, els partits començaran a les 9.30. I diumenge, a les 10.00. Les finals es jugaran a les 18.30 i 19.30, respectivament.

MOTIU LLOABLE

Una de les particularitats de la International Promises Montseny Cup és que els equips no paguen inscripció per participar. No obstant això, compta amb un pressupost que supera els 4.500 euros, cobert en gran part per les aportacions de les empreses que donen suport a la cita. La recaptació total de guanys té un motiu solidari, ja que es destina a l’Associació Esretina i a l’Hospital de Sant Joan de Déu per investigar sobre la malaltia de Stargardt, que afectes nens i nenes.

Una de les nenes afectada, tal com expliquen els organitzadors, és Clàudia, veïna de Cardedeu i a qui també va dedicat aquest esdeveniment. Aquesta malaltia degenerativa de la retina, de caràcter hereditari, apareix en nens i nenes i condueix a una situació de baixa visió i ceguesa. Els afectats tenen dificultats per identificar cares, lletres i objectes. A més, veuen pitjor quan hi ha llum i els costa distingir els colors.

Iniciatives com la International Promises Montseny Cup no només donen visibilitat a aquestes malalties sinó que contribueixen modestament a investigar per eradicar-les. El futbol base, un cop més, uneix esportivitat i solidaritat en una cita que mereix ser seguida a Cardedeu aquest cap de setmana de febrer.