Cas Manel Durán: incompetència i prepotència

Aquest 2021 no ho oblidarà mai l’actual exdelegat del Penedès-Garraf de la FCF, Manel Durán. Destituït el febrer passat “per falta de confiança”, encara no s’ha pogut ni explicar i els seus múltiples recursos cauen en l’oblit. Humiliat per la majoria dels seus no-companys clama justícia

Cinc mesos es compleixen ja des que el exdelegat del Penedès-Garraf fos expulsat del seu càrrec. Els Comitès no es pronuncien // FOTO: FCF

Cinc mesos es compleixen ja des que el exdelegat del Penedès-Garraf fos expulsat del seu càrrec. Els Comitès no es pronuncien // FOTO: FCF

Encara que per a algunes persones no deixi de ser un capítol més de la pèssima realitat que envolta a la Federació Catalana de futbol, val la pena llegir amb atenció com prossegueix la humiliació al federatiu Manel Durán.

Indignant. Enreda i enreda perquè l’avorriment li faci baixar els braços. Expulsat per ‘falta de confiança’ per part del president Joan Soteras, l’ actual vocal explica amb detall un procés que ja dura cinc mesos i no hi ha resposta definitiva.

El passat 25 de gener d’aquest 2021 va ser expulsat al costat del seu company Toni Tañà (Osona) després d’un nou episodi caòtic d’un president convalescent al gener, però que exercia des de la distància.

A Manel no li van permetre entrar a la reunió interterritorial i fins i tot va haver d’escoltar com li traslladaven el missatge amenaçador que ‘el tiressin escales avall si insistia a entrar”.

Retratats: una imatge que ja comença a ser història de la Federació Catalana de futbol // FOTO: FCF
Retratats: una imatge que ja comença a ser història de la Federació Catalana de futbol // FOTO: FCF

ELS DIRECTIUS DE LA VERGONYA

Al març es va viure un altre capítol esperpèntic perquè Durán havia comès el ‘gravíssim delicte’ de fer un servei d’honor en el partit At Vilafranca-Martinenc. El jutge de competició va corregir la inqualificable votació dels seus companys directius i no va sancionar al vilafranquí. Després d’aquest episodi, el nivell d’irresponsabilitat i inutilitat ha anat augmentant.

Avui dia, Manel Durán continua lluitant contra els molins de vent, més sol que l’una (òbvies excepcions són els díscols Jordi Terés, Toni Tañà, Juanjo Isern o Jordi Solé mentre uns altres com Paquita Linares o Francesc Folguera contemplen i assumeixen la seva preocupació. La immensa majoria piloteja i empassa perquè li va molt en la cadira

“Tinc pebrots per a enfrontar-m’a tu i a 33 com tu“, li va dir Soteras a Durán en la junta del 28 de maig. La realitat el compte, pas a pas, el mateix Durán i és esgarrifós en un país que es diu democràtic.

Després de dos mesos d”estudi’ Competició es declara ‘INCOMPETENT’ i passa el cas a APEL·LACIÓ i així seguirà la roda. Manel Durán ho escriu pas a pas a FUTBOLCATALUNYA

Toni Taña`(Osona) i Manel Durán (Penedès-Garraf), els dos delegats destituïts per l'absent Joan Soteras // FOTOS: FCF
Toni Taña`(Osona) i Manel Durán (Penedès-Garraf), els dos delegats destituïts per l’absent Joan Soteras // FOTOS: FCF

TRES DEMANDES INICIALS

  1. Pel meu cessament sense poder tenir el dret a defensa, a parlar, sense poder opinar ningú i per tant, tenint una opinió esbiaixada els demés membres i per fer la votació de tots 4 a l’hora (dos cessaments i dos nomenamentS).

2. Pel contracte d’Alta Direcció aprovat per la Comissió Econòmica, fent-ho a esquenes de la Junta Directiva, sense donar-nos totes les condicions del contracte, dient que ho teníem delegat a la Comissió Econòmica, que n’erem igualment responsables, però, que ja estava aprovat. 

Quan aquests contractes s’han d’aprovar en Junta Directiva, per tots els membres presents, explicant totes les condicions i sense poder participar en les deliberacions el beneficiari. I no val arrepentir-se i fer-ho mitjanament bé….. Doncs…. Exemple: Si et passes un semàfor amb vermell i et fan la fotografia i després dius que tornaré a passar i m’esperaré que estigui en verd…..ja no em multatan. Doncs, la primera multa vindrà igualment. 

3. El pagament per part de la FCF d’un curs de Director Esportiu al Directiu Jordi Bonet. Està prohibit pagar cursos a directius.

L'ex delegat del Penedès-Garraf no surt de la seva sorpresa davant els atacs de Soteras
L’ex delegat del Penedès-Garraf no surt de la seva sorpresa davant els atacs de Soteras

PRESUMPTES ACTUACIONS IRREGULARS

Vaig enviar a la Comissió de Bon Govern i Compliance varies qüestions per no actuar correctament. he inclós tres cartes en les Juntes Directives, per diverses actuacions que crec són irregulars, però, el president no m’ha donat resposta a cap d’elles.

El dia 12/02/2021 va ser la data que van posar al Registre de la FCF, però en realitat la vaig incloure a l’acta de la reunió de la junta directiva que es va fer a Sabadell el 11 de febrer, el mateix día que em van destituir oficialmentd. Referent al Contracte del Sr. Calle aprovat incorrectament per la Comissió Econòmica, vaig preguntar si es passaria per la Junta Directiva. Se’m va dir que ja, estava aprovat. 

El dia 16/02/2021 es va registrar a la FCF i era a l’atención del Sr. President. Allà es deia que no volia cap tipus de responsabilitat personal per qualsevol decisió que prengués la Comissió Executiva o Econòmica….(d’índole econòmic “disposició de L’ICO o pòlisses” o de temes del personal).

Tampoc del Contracte d’alta Direcció del Sr. Calle. També deia que no acceptava les irregularitats comeses en els cessaments i nomenaments. Que en el moment que viviem s’ havia de cuidar i ajudar més als clubs i no mirar per augmentar les despeses extres. A la Comissió de Bon Govern i Compliance li vaig preguntar estava ssabentada de la imputació del Vicepresident 1er i del Director General i si s’havien desvinculat de la investigació al ser persones imputades.

Demanava que aquesta Comissió obrís un expedient i se m’informés, doncs no tenia clar les responsabilitats personals que podía tenir a l’haver aprovat la Comissió Econòmica, el contracte del Calle i que jo no volia cap tipus de responsabilitat (tampoc en volia per la resta de directius)i molt menys si estava investigat i no ho haviem pogut votar.

L’advocat barceloní Fernando Cuatrecasas aconsella a la junta de la FCF que es personi
en diverses actuacions jurídiques contra exdirectius

EL ‘FANTASMA’ DE LA COMPLIANCE

El dia 24 de febrer vaig enviar un correu al Sr. Soteras, preguntant des de quan n’era coneixedor de la imputació al Sr. Calle, altres Directius, ex Directius, alts càrrecs i treballadors de la FCF? Des de quan tenia constancia de la imputació al Sr. Calle? Quina era la situació actual d’aquest procediment?

Sent coneixedors que aquesta imputació pot comportar conseqüències de responsabilitat a tots els Directius que ho van aprovar en la Comissió Econòmica…..I posteriorment a  tots els Directius de la Junta Directiva en haver-nos traspassat aquesta responsabilitat, tot i que s’havia preguntat al Sr. Soteras em diverses ocasions en les Juntes Directives, sempre ens havia dit que no havia res de res, i per tant, no se’ns havia informat degudament i sempre s’havia negat tal imputació.

En informar als companys de junta, em vaig creure convenient  aconsellar-los de que fessin una consulta a un jurista amic seu.I vai dir que jo mai ho acceptaria, mentre no em respongués la Comissió de Bon Govern i Compliance en el sentit de no representar cap responsabilitat personal……

El dia 3 de març presento la denúncia a la Comissió de Bon Govern i Compliance, a més de totes les cartes enviades i no contestades adjuntant totes les cartes incloses en les actes de cada Junta.

Feina per  per al Comitès de Competició i Apel·lació de la Federació Catalana de futbol/ FOTO: Arxiu
Feina per per al Comitès de Competició i Apel·lació de la Federació Catalana de futbol/ FOTO: Arxiu

El dia 08/03/21 vaig incloure a l’acta de la Junta del mateix dia, tot el que havia enviat al President i a la CBGC.

APEL·LACIÓ: MÉS DEL MATEIX?

4 de març: les denúncies (1 i 2) al Comitè Jurisdiccional de Competició i Disciplina Esportiva, les vaig presentar el dia 24 de març de 2021 I com el día 14 d’abril encara no havien contestat…. Els hi vaig presentar una reclamació. I per fi el dia 19 de Maig em contesten que ho desestimen perquè el Comitè es declara INCOMPETENT! per resoldre aquestes dues denúncies.

21 de maig: Presento al.legacions al Comitè d’Apel.lació…..que encara no ha ontestat ni per la  tercera del Sr. Bonet que encara no ha contestat el Comitè Jurisdiccional de Competició i Disciplina Esportiva.