Soteras expulsa dos delegats sense donar la cara

El president de la FCF, Joan Soteras, que no va acudir a les “reunions personals” sol·licitades a dos Delegats, ha destituït aquest dilluns a Manel Durán (Penedès-Garraf) i Toni Tañà (Osona) “per falta de confiança”

Toni Taña`(Osona) i Manel Durán (Penedès-Garraf), els dos delegats destituïts per l'absent Joan Soteras // FOTOS: FCF
Toni Taña`(Osona) i Manel Durán (Penedès-Garraf), els dos delegats destituïts per l’absent Joan Soteras // FOTOS: FCF

@ManuelSeguraM

Poques vegades un directiu mostra el seu dolor i la seva impotència com han fet els delegats de la FCF, Manel Durán (Penedès-Garraf) i Toni Tañà (Osona). Dolor per una ‘pèrdua de confiança’ del president Joan Soteras, com va ocórrer amb els exvicepresidents Juanjo Isern i Jordi Terés.

Els dos van ser citats per Soteras a “una reunió personal’, però el vallesà es va absentar perquè, segons els interlocutors, no es trobava bé.

El vicepresident i Delegat de Tarragona, Josep Vives, i el secretari general, Oriol Camacho, van haver de donar la cara. Soteras podia haver anul·lat les convocatòries o ajornar-les, però no va ser ni una cosa ni una altra.

Manel Durán és un dels delegats més carismàtic del futbolcat // FOTO: facebook Manel Durán
Manel Durán és un dels delegats més carismàtic del futbolcat // FOTO: facebook Manel Durán

MANEL DURÁN, MOLT DOLGUT

Manel Durán, responsable del futbol català del Penedès-Garraf des de fa deu anys, i que va anul·lar una visita mèdica per a acudir a la trucada de Soteras, no ocultava el seu malestar, la seva impotència i el seu enuig. Un dels pocs directius que sempre ha parlat i ha dit el que ha estimat en les juntes amb notable respecte, es va buidar.

“No m’ho mereixo, fa 10 anys de directiu i, si ha perdut la meva confiança, jo fa temps que vaig perdre la seva. Van ser 56 clubs els qui em van donar la seva confiança cap a ell i no ha tingut ni la decència, ni el valor, ni el respecte de dir-m’ho a la cara. Estic molt decebut amb el president perquè jo m’he preocupat per ell quan tocava”, va comentar com a monòleg

Durán afegeix que fa pocs dies “li vaig escriure en un correu que estem en època de pandèmia i que feia falta un ERTO”, no obstant això va afegir que “els primers que han d’entrar en aquest ERTO són el president i els que més cobren. Igual no li va agradar“. Manel no dubte que “segur que es troba malament, però poc li costa dir que anul·la aquesta reunió.

En resum, Duran ho té clar. “Ha demostrat que no mereix el meu respecte perquè ell me l’ha perdut. On estem? Costa molt acceptar aquesta situació, he rebut moltes trucades de club i hi ha per a enviar-los….. En fi”.

Toni Tañà és tota una referència per al futbol d'Osona // FOTO: FCF
Toni Tañà és tota una referència per al futbol d’Osona // FOTO: FCF

TONI TAÑÀ, MOLT TRIST

El delegat d’Osona, Toni Tañà, també es lamentava per la poca delicadesa mostrada al carrer Sicília. “És una decisió davant la qual el president hauria d’haver donat la cara com jo he fet a Osona amb els clubs. Jo li vaig portar el 98% dels avals com perquè ara m’ho comuniqui un vicepresident i el secretari. És molt trist com a persona. No he pogut dir res”.

Atenció a Tañà perquè el silenci dels seus companys de junta té una raó de ser. “Ningú diu res perquè saben que, si es parla, els pot passar com a mi”. Personalment, aquest delegat, que també acumula 10 anys com a federatiu, està “‘mort’, de veritat. Tan complicat és donar la cara? No hi ha un vicepresident primer?”.

Ara caldrà esperar a la pròxima junta i avisa. “Fins que la junta no ho aprovi jo aniré a la Delegació. Crec que ho sotmetrà a votació en junta, però, atenció, perquè com a vocal seré allí, aniré a totes les juntes, a totes”, conclou.