Des de la FCF als Jutjats passant per Blanes

Última junta directiva de la FCF prèvia a l’Assemblea General (Blanes), ordre del dia saturadíssim i curset accelerat legal des de la FCF als Jutjats passant per Blanes perquè les denúncies (o indicis) es multipliquen

Des de la FCF als Jutjats passant per Blanes. El president Joan Soteras  i l'advocada María Barbancho, camí dels Jutjats
Des de la FCF als Jutjats passant per Blanes. El president Joan Soteras i l’advocada María Barbancho, camí dels Jutjats

Des de la FCF als Jutjats passant per Blanes, aquest és el present i el futur del futbol català, com a mínim, fins al pròxim 30 de juny, dia marcat per a l’Assemblea del futbol català a la qual els seus dirigents semblen obstinats que no vagi ningú.

Serà un dimecres laborable (19h. segona convocatòria), a Blanes, però això importa poc. Se sap quan comença, no se sap ni quan ni com acabarà, ja que s’exposen 12 punts a l’Ordre del dia’ i el de ‘Precs i Preguntes’ apareix en onzè lloc.

Aquí, la Plataforma ‘Per una FCF dels clubs’ i l’Associació de Clubs Catalans de futbol amateur (ACFAC) tenen moltes coses a dir.

DES DE LA FCF ALS JUTJATS

L’última (o penúltima) junta directiva de Joan Soteras va mostrar tot el seu arsenal jurídic encara que sigui a costa dels clubs. Tot va començar malament, com sempre: la por a les ‘xivatades’ va fer que s’enviés l’Ordre del dia a les 13 hores.

És més, a les 17,07 h. es va enviar correu personal als 32 directius indicant-los que havien de contestar si estaven d’acord en els punts que la junta anava a tractar o en desacord.

En el cas dels absents (Linares, Isern, Pacheco i Vives) tenien fins a les 00.00 hores del divendres per a contestar. Ni sabien de què anava ni les raons, entre altres coses, perquè només el ‘búnquer’ maneja aquests assumpte.

Ser estiu no va impedir que acudissin més de 300 clubs a Blanes // FOTO: FCF
Ser estiu no va impedir que acudissin més de 300 clubs a Blanes // FOTO: FCF

CAS SOULE, PER A COMENÇAR

L’informe del loquaç president va avançar que la Federació es personaria com a ‘Actor civil’ en el Cas Soule on està investigat l’expresident Andreu Subies. Se li nota que gaudeix amb un tema del qual és corresponsable com ho és l’extesorer Llaó i algun altre.

Perdó: el primer que va dir als seus atents ‘deixebles’ és que el dilluns podrien demanar entrades per a l’Eurocopa de Sevilla “a 185 euros, ehhh”.

Una altra ‘perla’ abans de més detalls: voten treure com a subdelegat de Lleida a Jordi Solé perquè “no és dels nostres. Si no estàs amb nosaltres, no estàs”. No és ‘el Padríno’, tot i que això es va sentir a la sala.

Després, el secretari general Oriol Camacho va donar una classe sobre el que significa ser ‘Actor civil’ així tindran tota la informació al seu abast, però l’Assemblea decidirà.

Interessant aportació del vicepresident, ara més absent, Llaó. “S’hauria d’acabar d’explicar una mica millor i veure quina responsabilitat tens si votes que SÍ o que votes NO”, va assenyalar el ‘lletrat’. El president, per una vegada, va estar encertat i li va callar.

ALTRA VEGADA ELS SOUS

L’inici de la junta va servir per a tornar a recordar els salaris de diferents empleats federatius i exempleats. President i director general volien que els seus companys votessin tot i ho van votar tot.

L’FCF es personarà com a ‘Actor civil’ en el cas Soule, se li reclamarà a l’expresident Subies i a l’exsecretari gral. Baza els honoraris d’advocats i procuradors a conseqüència de la seva defens

Soteras-Subies, a Calafell. L'ex president i l'hereu digital. Eren uns altres temps/ FOTO: Àlex Gallardo
Soteras-Subies, a Calafell. L’ex president i l’hereu digital. Eren uns altres temps/ FOTO: Àlex Gallardo

Calle, sense ‘tallar-se’ gens ni mica, ja que ell hauria d’haver-se abstingut per tenir interès directe en ser el denunciant, incidia amb notable sororitat. “Hi ha indicis greus d’irregularitats” “Hi ha indicis greus” per a, immediatament, afegir que “ho diu el Compliance, no jo”.

El que tampoc va dir Calle és que la Comissió de Bon Govern i Compliance encara no ha acabat les recerques, es va saltar tots els procediments interns i va presentar una Fitxa-resumen d’un informe preliminar, no les conseqüències finals perquè l’advocat Fernando Cuatrecases encara no ha acabat.

Hi ha més ‘daminificats’: senyors als quals se’ls acusa de cobrar factures per no fer res (recorda aixó a alguna cosa més?), uns altres que han cobrat 3 vegades la mateixa factura (aquí sí que va citar a José Domingo Valls amb qui manté un altre litigi per revelació de secret del federatiu) i fins i tot factures del ‘cunyat de Subies per no fer res”. Queda clar: Des de la FCF als Jutjats passant per Blanes.

BONETTI S’AGRADA ABANS DE BLANES

Distingida exposició del delegat de Girona, Bonet, futurible a la presidència o exfuturible, caldrà esperar esdeveniments. Ara li toca tornar a lluir-se amb l’Assemblea de Blanes. Aquest divendres va intentar treure nota amb la nova reestructuració del futbol català fins al 2024-2015!!!. En resum: ‘Bonetti‘ es pensa quedar al 2022.

Davant un públic poc interessat (hi ha excepcions) en l’assumpte de grups i subgrups, gràcies al delegat gironí, tenim les seves intencions:

El delegat Bonetti llueix les seves millors gales a Göteborg amb el Barça
El delegat Bonetti llueix les seves millors gales a Göteborg amb el Barça

“Previsió 3 a 4 anys. Volem modernitzar la competició” (BONET)

1aCAT
Temporada 2021-22 – 3 grups 2 de 14 i 1 de 15

22-23 – 3 grups de 16

23-24 – 3 grups de 16?

2aCAT
2021-22BCN grupos de 16
Tarragona – 2 subgrups de 11 i 12
Lleida – 2 subgrups de 11
Girona – 2 subgrups de 12 + 1 Maresme

2022-2023
Subgrups de 10

2023-24
6 grups de 18


2024-205
6 grups de 16

3aCAT
2021-22
19 grups de 18


22-23
16 grups de 16

Aquesta és la idea que pensen presentar a Blanes encara que caldrà donar els tocs necessaris.

VILAFRANCA I DURAN ENCENEN

Les obres de remodelació de Vilafranca durant el mandat d’Andreu Subies mereixerien un cara a cara entre els protagonistes, però Soteras li ha negat diverses vegades a qui li va posar en el càrrec. I aquest terreny el ‘domina’ com ningú el director/administrador/director f.sala, Calle.

“Em ratifico que el metre quadrat va sortir per 2.444€, 65.000 en mobiliari mentre Vic ens costa només 11.000€. Tu has mentit, no has dit que he estat un any sense increment anual, vas atacar la meva honorabilitat mentint. Mira’t al mirall i el que no vulguis per a tu no el vulguis per a ningú. Tu no tens les factures i jo parlo amb base documental”, ‘va tirotejar’ al exdelegat Manel Durán.

Per la seva part, el vilafranquí va recriminar a Soteras que “va vindre a Vilafranca a criticar-me, que jo no sabia el que habia costat, però habia fer un esforç per saber el seu cost i vaig preguntar si ells també ho havien fet. Jo em vaig preocupar de buscar-ho, tot i que jo no em cuidava de res de les ovbres”.

Es més, “els hi vaig dir que su volien saber el que jo sabia que ho preguntèssin al Lluis Broto i al tresorer d’aquella època (Llaó)”.

 L'ex delegat del Penedès-Garraf no surt de la seva sorpresa davant els atacs de Soteras
L’ex delegat del Penedès-Garraf no surt de la seva sorpresa davant els atacs de Soteras

SOTERAS ENFRONT DE DURÁN

I, com a corol·lari, nova sortida de to del president Soteras qui, fins a aquest moment, només havia tingut un parell de reaccions amb sabor de blanc i negre. Vilipendiar a Duran surt molt barat

“Tinc pebrots per a enfrontar-me a tu i a 33 com tu, em dóna exactament el mateix, diré tot el que jo vulgui dir de la mateixa manera que feu vosaltres. El més fàcil és tirar merda amb el ventilador i jo tiraré tota la merda que em doni la gana igual que feu vosaltres”, va fer gala.

El pitjor és que molts ‘pilotes’ van aplaudir d’allò més perquè els va la comissió en joc. El que semblen desconèixer és que igual que les tenen les hi lleven, com va ser el cas de Jordi Solé. En conclusió: des de la FCF als Jutjats passant per Blanes.