Xavi Puerto: “Sempre estaré agraït al Cornellà”

Va estar quatre anys a la UE Cornellà. Allí es va formar per passar al filial del RCD Espanyol. Només una temporada després, Xavi Puerto intenta treballar-se el seu futur a la UE Sant Andreu. Aquest diumenge torna a ‘casa’

Jugador de la UE Sant Andreu/ foto: Flama i Ginesta
Jugador de la UE Sant Andreu/ FOTO: ADRIÀ GIMÉNEZ/Flama i Ginesta

És un dels futbolistes amb més projecció del futbol català. Sorprèn que, als seus 23 anys, Xavi Puerto no hagi tingut ni la confiança ni la fortuna suficient per poder demostrar l’excel·lent categoria que posseeix. Format en les categories inferiors de la UE Cornellà, on va arribar a destacar a la Tercera Divisió, aquest polivalent jugador és un luxe per a qualsevol equip. I així ho està demostrant en una UE Sant Andreu que pateix més del compte. El diumenge vol ressorgir amb els quadribarrats a ‘casa’ seva, a Cornellà.

“Portem tres partits enganyosos ja que les sensacions són molt bones, però vam perdre”, comenta Puerto en un detallat anàlisis del que han estat aquestes tres derrotes consecutives, per la mínima, davant Lleida Esportiu, Olot i Reus. Aquesta mitja dotzena de derrotes a la Lliga fan molt mal. “I no ens falta equip ni jugadors perquè hi ha una gran plantilla. Cal aconseguir l’estabilitat necessària encara que això és Segona B. Guanyes dos partits i et vas a dalt; perds i et vas a baix”.

CONFIANÇA EN EL SANT ANDREU

Això és el que fa mal. Estar en situació de promoció de permanència “preocupa, però es pot confiar en l’equip. L’any passat ens va passar durant tota la Lliga. Hi ha marge d’arranjament, de debò”. I això és el que buscaran aquest diumenge a Cornellà, primera vegada que jugarà a  ‘casa’ seva aquest defensa-mitjapunta-segona punta “i el que faci falta”. Aquesta primera vegada provocarà “sensacions molt especials, és clar. Sempre estaré agraït al Cornellà. Allà vaig créixer, allà tinc molts amics i alguna vegada he comentat amb la meva família que un dia tornaré”.

Amb el cord 'verd' / FOTO: UE CORNELLÀ
Amb el cord ‘verd’ / FOTO: UE CORNELLÀ

Aquest retorn, no obstant això, és encara molt llunyà. “Quan vaig venir aquest estiu d’Estats Units van ser els primers a oferir-me tornar, però crec que havia de seguir creixent fora de la qual havia estat la meva casa. Al Sant Andreu estic molt a gust amb el grup i confio en les meves possibilitats”. Això pot fer que aquest desembre vinent surti encara que “jo no tinc ni idea”. De fet, una clàusula li permetria canviar d’aires a aquest jove de Sabadell que vol “viure del futbol” i que ara completa amb els seus estudis de INEF.

Això és present i futur encara que el primer objectiu és “guanyar al Cornellà el diumenge. Jo poso un ‘2’ fix en la travessa. L’empat no ens val per res sinó que anem per guanyar”. Amb les coses així, Puerto passa a elogiar als verds. “Tenen a Jordi Roger com a tècnic, és un gran motivador i sap treure el màxim de cada futbolista. Porten anys jugant junts i amb les idees molt clares. Treure un empat de Tarragona no ho fa qualsevol equip i segur que aniran més amunt”.

L’única cosa que no s’entén és que Xavi Puerto passés una temporada pel filial de l‘Espanyol i que noarrelès. Categoria li sobra. “Millor no dic res. És el millor per a mi i pel Sr. Lardín. No és bo remoure la terra”.