“Vull fer un partit benèfic pel meu fill“

Juan Pablo Amantini fa una crida al futbol català per fer un partit amistós en benefici de la investigació del síndrome Coffin Siris. El seu fill Pedro de quatre anys pateix aquesta enfermetat genètica que afecta a unes 60 persones a nivell estatal

Papi' Amantini al costat del seu fill Pedro, de 4 anys, que sofreix  el síndrome Coffin Siris // FOTO: J.P.A.
Papi’ Amantini al costat del seu fill Pedro, de 4 anys, que sofreix el síndrome Coffin Siris // FOTO: J.P.A.

@JordiMestres_

El live d’Instagram del passat dilluns a FutbolCatalunya va tenir de tot. Un dels protagonistes, Juan Pablo Amantini, es va obrir del tot. El ‘Papá’ o ‘Papi’ com se’l coneix al futbol català va explicar la situació del seu fill Pedro, de 4 anys: “Té un problema neuronal i hem passat una època bastant complicada.

No hi ha molts casos a Espanya d’aquest síndrome, és minoritari i només hi ha uns 60 casos. S’ha fet una associació per fer-ho visible. Tinc una idea de fer el partit benèfic, però amb això de la pandèmia no s’ha pogut fer res”, explicava l’argentí. des del 2000 a Catalunya.

SÍNDROME COFFIN SIRIS

Amantini afegia que “a les proves d’embaràs no sortia res i quan va néixer va estar a l’UCI quatre mesos. Estem lluitant i mirant endavant” . I per a fer-ho no hi ha una millor manera que seguir investigant.

Per això, les famílies afectades tenen un grup de whatsapp i Amantini té una idea al cap que implica al futbol català: “Vull fer un partit benèfic amb el #futbolcat per donar visibilitat al síndrome que pateix el meu fill. Als nens se’ls hi ha de donar afecte perquè creixin bé”.

“MAI HE LESIONAT A NINGÚ DE GRAVETAT”

Ja en l’apartat futbolístic, el ‘Papi’ va opinar sobre la fama de dur que sempre ha tingut: “Tot el que passa al camp queda al camp sempre que no ho facis amb maldat. Mai he lesionat ningú de gravetat”. A més, afegia que “ja no hi ha defenses com els d’abans. Ara només importa sortir jugant”.

Amantini va arribar a Catalunya l’any 2001 i ha jugat a molts, moltíssims equips del nostre futbol. Actualment també treballa conduint un camió per l’empresa de Joan Soler, ex president del Vilafranca i actual directiu del Barça.


El defensa argentí va començar la temporada al Manresa però va signar pel Sant Cristòfor a l'octubre // FOTO: J,.P.A.

El defensa argentí va començar la temporada al Manresa però va signar pel Sant Cristòfor a l’octubre // FOTO: J,.P.A.

PAL A FERRAN COSTA

Preguntat per la seva sortida del Manresa de fa unes setmanes, Amantini va ser especialment dur: “Som jugadors, però també som persones. És molt important per un entrenador ser honest i dir les coses a la cara”. En aquest sentit, l’argentí va ser especialment dur amb Ferran Costa: “No m’agrada parlar malament de ningú. Ferran Costa és un bon entrenador, però em va decebre com a persona”.

Amb el seu company de directe, en canvi, tot van ser elogis: “Admiro a Sierra, com es cuida i la il·lusió que té per seguir entrenant i jugant. Això es contagia”. Sierra té 40 anys i Amantini 37 i tots dos comparteixen línia defensiva al San Cristóbal.

“APOSTO PER L’OLOT PER L’ASCENS DIRECTE”

Sobre la categoria, el ‘Papi’ va destacar Arranz com el rival més dur: “Té molt gol. Sempre està allà per empentar-la i a l’àrea saps que segur que li cau la bola”. A més, també va escollir el seu favorit: “Aposto per l’Olot per l’ascens directe”.

Tot plegat, en una categoria amb molt marge de creixement ja que “hi ha molt per millorar al futbol català, però la majoria de clubs de Tercera RFEF paguen el que prometen”. Paraula d’un personatge reconegut al nostre futbol. Un argentí que ja és català i amb un carisma brutal. Com diu ell, “per molta gent sóc com el Picapedra”.