“Voldria deixar el futbol a final de temporada”

David Fontanils revela a FutbolCatalunya la seva intenció de penjar les botes el proper estiu. El jugador del Vilafranca vol prioritzar la feina als seus 32 anys i el seu pensament és retirar-se en uns mesos

David Fontanils afirma en el Live de Futbolcatalunya que vol deixar el futbol a final de temporada

David Fontanils afirma en el Live de Futbolcatalunya que vol deixar el futbol a final de temporada // FOTO: Felipe Gaitan

@JordiMestres_

L’Instagram Live de FutbolCatalunya va deixar notícies una setmana més. La del passat dilluns sense cap mena de dubte va ser la intenció de David Fontanils de retirar-se a final de temporada. “Fa un parell d’anys que dono voltes a la retirada. Són etapes que penso que han d’acabar”, explicava el capità del Vilafranca, que afirmava que va “molt cansat amb la feina” i que “haig de prioritzar el meu futur”.

I és que Fontanils és arquitecte abans que futbolista. Tot va venir pels comentaris de Santi Triguero i Gerard Boira al live, que van portar-lo a explicar la seva intenció. L’amistat amb aquests dos, juntament amb Castillo és el millor que s’emporta ‘Fonta’ del Vilafranca: “He fet una gran amistat al Vilafranca amb Triguero, Boira i Castillo. Encara dura i quedem cada dos mesos”.

“NO SABEM SI MIRAR CAP AMUNT O CAP A BAIX”

D’aquesta colla d’amics només queda Fontanils al Vilafranca. El degà penedesenc fa sis jornades que no guanya i només ha aconseguit una victòria als últims nou partits. Aquesta mala dinàmica ha portat l’equip a la zona mitja i segons ‘Fonta’ “en cosa de quatre o cinc partits la cosa se’ns ha complicat i ara mateix no sabem si mirar cap amunt o cap a baix”.

Les males notícies s’acumulen i la lesió de Pol Via preocupa al Penedès: “No té bona pinta i estem pendents de les proves. Si es confirma la lesió de Pol Via serà un cop dur. Estava jugant bé i aportant molt amb la seva velocitat”. Tot i això, tothom espera que “no es compleixin els mals pronòstics”.

EL VILAFRANCA M’HA DONAT VIDA”

Fontanils és tot un clàssic del futbol català i ja fa set anys que juga al Vilafranca. Ha disputat 248 partits i ha marcat 10 gols, segons les dades del gran Lluís Montaner. La seva arribada a la capital del Penedès el 2015 va venir després de males experiències al Rubí i la Gramenet pels impagaments. “El Vilafranca m’ha donat vida després de males experiències al futbol català. És un club seriós i estable”, explicava el garrotxí.

Set anys,, 248 partits i 10 gols, aquests són els números de David Fontanils, // FOTO: FC Vilafranca
Set anys,, 248 partits i 10 gols, aquests són els números de David Fontanils, // FOTO: FC Vilafranca

El capità del Vila va afirmar que “intento jugar com sóc, respectuós i noble” i que degut a això “els entrenadors em diuen que no mato una mosca dins del camp i fora”. Respecte els rivals, l’Olot té millor equip que L’Hospitalet. Segurament són les dues millors plantilles de la lliga”. Tot i ser de la Garrotxa, Fontanils revelava que “mai m’ha trucat l’Olot, això és ben cert”.

“EM SAP GREU NO HAVER JUGAT A SEGONA B”

Natural de les Planes d’Hostoles, Fontanils sempre ha estat de l’Escola de Futbol Garrotxa. A Tercera Divisió ho ha fet pràcticament tot excepte dues coses. Una és la de jugar amb la Selecció Catalana Amateur de Toni Almendros, amb la qual només va disputar un amistós en el que va fer un penal als primers minuts.

L’altra, la de jugar a categories superiors: “Em sap greu no haver donat el pas d’haver jugat a Segona B, a una categoria superior. Un any a Segona B hagués estat bé”. Queden uns mesos de Fontanils com a futbolista fins a l’estiu. Serà capaç el Vilafranca de remuntar el vol i complir el somni del seu capità?