“Vivim el millor ambient de la nostra història”

La frase correspon al president del San Cristóbal, Paco Manchado, després de superar al CE L’Hospitalet en la primera eliminatòria d’ascens a la 2RFEF. Ara toca el Sant Andreu

Paco Manchado assaboreix el seu segon triomf en les urnes // FOTO: CP San Cristóbal
Paco Manchado assaboreix el seu segon triomf en les urnes // FOTO: CP San Cristóbal

Paco Manchado, president del San Cristóbal, va ser reelegit el març passat per 107 vots a favor i 21 en contra després d’imposar-se a Gracia Moreno. Serà i és així la segona part de la seva història com a màxim responsable de l’entitat parroquiana per als pròxims sis anys, ja que el seu primer triomf va ser en el 2019.

El triomf no va sorprendre a ningú perquè els resultats són realment positius per a l’entitat egarenca. Però Manchado vol més i el primer passa per l’ascens a la Segona RFEF.

MANCHADO VOL FER MÉS HISTÒRIA

“Crec que vivim el millor ambient de la nostra història”, comenta Paco Manchado a Futbolcatalunya sense tenir temps suficient per a cobrir tots els fronts. Sabia que superar a l’Hospi era complicat, però es va aconseguir, igual que sap que derrotar al Sant Andreu serà un altre obstacle impressionant.

El 3-0 reeixit en mitja hora aquest passat diumenge a Ca N’Anglada va ser sensacional encara que “tinc testimonis que vaig comentar en el descans que encara no s’havia acabat l’eliminatòria en aquest instant”. El presidente parroquià ho sent “pel meu amic Santi, ja que ens uneix una gran amistat. L’aspecte emocional va ser, sens dubte, molt important”.

Aquest aspecte emocional, que va omplir les graderies d’una instal·lació municipal, va complir “amb totes les normes de seguretat establertes. És el primer que ens sol·licita l’Ajuntament i el primer que sempre desitgem cuidar al màxim”.

219 ENTRADES PER AL SANT ANDREU

Amb aquesta mentalitat es disposen a afrontar la presència dels 209 aficionats andreuencs que, com a mínim, estaran aquest diumenge en el camp. “Hem reservat un espai en el nostre lateral, com vam fer front a l’Hospi, amb bar i servei perquè se sentin còmodes a la nostra casa”. Una altra cosa serà després el que ocorri en el camp.

El president del San Cristóbal sap que pensar en l’ascens a 2RFEF és “molt complicat, però a cap futbolista i a ningú li podem frenar que tinguin aquest somni. Ara com ara, estem on estem”.

LA MILLOR PRIMA SERIA PUJAR

Només una curiositat, doncs, quan arriben aquestes fases finals, també es parla de primes per ascendir. No es comenten públicament, però aquí estan. “No diré res, ja que és una cosa entre la plantilla i nosaltres, ho enteneu, no?”, afegeix Manchado.

Clar que s’entén de la mateixa manera que s’entén per la seva part que puguem dir que el premi, en el cas d’ascens, implica rebre una miqueta del tant per cent de les taquilles entre tot el grup.