Vilanova i Andorra van d’estrena

Andorra i Vilanova estrenen el seu caseller de victòries en una jornada on Viladecans, Vista Alegre i Mollerussa continuen liderant la classificació

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Primera victòria i retorn al terrenys de joc d'en Marc Pujol en una gran tarda per l'Andorra // FOTO: FCA_oficial
Primera victòria i retorn als terrenys de joc d’en Marc Pujol en una gran tarda per l’Andorra // FOTO: FCA_oficial

Jornada rodona per a dos conjunts que aquest cap de setmana han tastat el sabor de triomf per primera vegada a la present temporada. Sembla que la jornada de descans obligat que van tenir Vilanova i Andorra la setmana passada els hi ha vingut molt bé, ja que tots dos han sumat els seus tres primers punts en vèncer per la mínima i a casa els seus respectius partits. RESULTATS  i  CLASSIFICACIÓ JORNADA 3

A l’Alumnes Obrers, el Vilanova es va veure les cares contra un Sant Ildefons tocat després de la dolorosa derrota de la setmana passada i amb ganes de refer-se del 0-4 que li va endossar el Viladecans. Uns primers minuts d’igualtat i poc perill per part dels dos, va donar pas al gol local obra d’Òscar Hernando en culminar una gran jugada individual al minut 22. Amb aquest únic gol van finalitzar els primers 45 minuts. A la segona meitat, els vilanovins van realitzar un gran futbol a la recerca del segon gol però quan més a prop estava aquest, el Sani va gaudir d’una gran oportunitat d’empatar quan el col·legiat va xiular una pena màxima a favor seu al minut 88. Víctor va ser l’encarregat de llençar-la i Javi Martínez va lluir-se amb una gran aturada, erigint-se en el protagonista del seu equip i donant els tres primers punts als d’Agus Isabel.

Un dia abans, l’Andorra va brindar la primera victòria de la temporada a la seva afició a la Borda Mateu on es va obrir la jornada. Els andorrans van rebre al Tàrrega amb la bona notícia de la tornada als terrenys de joc de Marc Pujol. Tot i aquesta bona nova, la tarda no va començar bé pels tricolors que van veure com Jofre al minut 6 va avançar als seus. Reyes al minut 21 de cap, a la sortida d’un córner, va establir la igualada. A la represa, Betriu i Cristian van completar la remuntada. El 3-2 final va ser obra d’Emili en pròpia porta. Precisament, Emili va ser expulsat 2 minuts després en veure la segona groga.

El primer puntet

Un bon partit li permet esgarrapar el seu primer punt al Gavà // FOTO: Isaac Fandós
El Gavà esgarrapa el seu primer punt contra el Júpiter // FOTO: Isaac Fandós

I, del primer triomf de l’Andorra passem a analitzar el primer punt del Gavà qui va empatar a casa contra el Júpiter. A La Bòbila es va presenciar un encontre intens i molt igualat on els locals van colpejar primer amb el gol d’Adrián Pérez al minut 36. Poc després, el visitant Coro va enviar al pal un penal, desaprofitant així, l’oportunitat de restablir les taules al marcador. A la segona meitat, els de Poblenou van sortir més endollats a la recerca d’un gol que va arribar al minut 65 de córner. Amb un home menys per l’expulsió d’Espi al 78 per doble amonestació, els blaugrana van tornar a fer-se amb el control de l’esfèric però sense el premi del gol. Empat definitiu que no serveix de gaire a cap dels dos.

Tampoc els hi serveix de gaire el punt sumat a Lleida B i Cambrils Unió. Els cambrilencs van aterrar a terres lleidatanes sense el que va ser el seu entrenador les últimes 3 temporades, en Gabri Amores. El míster va presentar la seva dimissió (problemes personals i desgast) a principi de setmana i amb aquest panorama, els tarragonins van haver de disputar un matx on tots dos conjunts necessitaven guanyar per sortir de les darreres places de la classificació. La parròquia desplaçada fins al Gardeny no va poder celebrar cap gol i el 0-0 inicial es va mantenir fins al xiulet final. Primer punt pels blaus que s’estrenen aquesta temporada i segon empat dels visitants.

Líders sòlids

El Vista Alegre segueix intractable i es consolida al capdavant de la taula // FOTO: @udvistaalegre

A uns quants quilòmetres d’allí, concretament a Sant Carles de la Ràpita, la Rapitenca va rebre a un Vista Alegre líder i amb la intenció de continuar comandant la classificació. Tot i el 0-2 final, els visitants no ho van tenir gens fàcil per emportar-se els tres punts de terres ebrenques. Els locals van perdonar massa i ho van acabar pagant. El pitxitxi, Fran Orellana va obrir el camí del triomf al minut 41 amb un xut des de la frontal de l’àrea que va perforar la porteria rapitenca. A la represa, els ebrencs van llençar-se a l’atac com demostra el travesser de Raúl. No obstant això, la insistència de cara a porta dels homes de Camarero no va tenir recompensa sinó tot el contrari. Quan tot semblava dat i beneït, Faura de falta va sentenciar el partit al temps de descompte.

Igual de difícil ho va tenir l’altre líder, el Mollerussa que va haver d’esperar fins al darrer minut per assegurar-se el triomf davant el Balaguer al Municipal de Mollerussa. Si hi ha un equip que sap com rendibilitzar els gols en aquestes primeres jornades aquest és l’equip de Turull. Tres partits guanyats per la mínima demostren la defensa fèrria dels del Pla de l’Urgell. L’encontre enfront dels balaguerins no va ser una excepció i, de nou el seu màxim golejador Raya al minut 89 va ser l’encarregat de donar uns altres tres punts al seu equip. Nou de nou per un recentment ascendit que continua líder juntament amb Vista Alegre i Viladecans.

Precisament, el Viladecans va tancar la jornada endossant-li tres golets a un els gallets de la categoria com és la Montanyesa. Els de Paje es van veure sorpresos pel matiner gol de Fortuny al minut 2 de penal. No obstant això, els locals van saber reaccionar i no van tardar gaire a remuntar el gol inicial gràcies al golàs de Borja al minut 19. A partir d’aquí, es va presenciar un partit molt disputat, amb molt de ritme i dinamisme i que va acabar amb el gol de Miguel al 38 que va significar el 2-1. Als darrers 15 minuts, els visitants es van bolcar a la porteria rival a la recerca de l’empat però qui va marcar va ser Martí al 83 en finalitzar una gran jugada trenada entre Peralta i Matallín.

Intensitat i bon futbol

Partidàs a Les Comes que permet a l'EFAC sumar el seu segon triomf // FOTO: efacalmacelles.cat
Partidàs a Les Comes que permet a l’EFAC sumar el seu segon triomf seguit // FOTO: efacalmacelles.cat

Igualada i EFAC van jugar un encontre amb una part per a cadascun. Durant els primers 45 minuts, els blaus van portar molt perill a l’àrea lleidatana amb arribades constants i ocasions clares de gol que van ser incapaços de transformar. El millor pels visitants en finalitzar la primera meitat va ser el 0-0. A la segona part, els almacellencs es van mostrar més intensos i Òscar Canadell va ser l’artífex del gol de la victòria en enviar al fons de la xarxa una passada en profunditat d’Edu Cons al minut 65. A la recta final, els homes de Moha van posar setge a la porteria d’en Jordi Chiné, encara que sense gaire fortuna. Segona victòria consecutiva de l’Almacelles que puja fins a la zona alta de la taula.

Partidàs, també, van protagonitzar Borges i Manresa amb remuntada inclosa d’aquests últims. Els borgencs van saltar a la gespa del Municipal de les Borges Blanques molt endollats i amb les piles carregades, fet que els va portar a avançar-se per partida doble al marcador. El primer gol el va marcar Edu Vives al minut 5 en rematar un córner mentre que el 2-0 el va fer Aleix al minut 10 en empalmar una falta des de 50 metres. A poc a poc, els visitants van reaccionar i Manel al minut 22 de falta a la frontal de l’àrea va escurçar distàncies. A l’inici dels segons 45 minuts, Brian restablia la igualada al marcador i 5 minuts més tard, de nou Brian va tancar la remuntada. Gran partit i gran espectacle per part dels dos equips.