Vergonyoses eleccions i responsabilitat de directius

Aquest pròxim 18 d’octubre acaba un nou termini en el calendari postelectoral de la FCF, una nova data que pot originar una altra vergonyosa repetició d’urnes per culpa d’uns irresponsables

Aquí hi ha tots els responsables del futbol català amb Soteras al capdavant // FOTO: FCF
Aquí hi ha tots els responsables del futbol català amb Soteras al capdavant // FOTO: FCF

@ManuelSeguraM

Gairebé cinc mesos després de les darreres eleccions de la FCF, el futur continua obert i pendent d’una decisió clau per a la higiene del futbol català. El Tribunal Català de l’Esport té la paraula encara que ja s’estan encarregant alguns irresponsables imputats d’avançar que, si la decisió no afavoreix, aniran al Tribunal Superior de justícia de Catalunya.

Es tracta de prolongar i estirar al màxim tota una litúrgia judicial que minimitzi les il·lusions de canvi i mantingui sous i dietes. L’important no és el resultat sinó que la demora pugui eternitzar-se.

MÉS ELECCIONS: EL 18 ESPERA EL TCE

L’última decisió del TCE porta data d’3 d’octubre i obre deu dies més de termini per a presentar noves al·legacions. No val la pena ni recordar tot el procés, ja que cal buscar un altre qualificatiu que no sigui vergonyós. Es queda curt. El fet que l’advocada de la FCF, especialista en delictes de trànsit i sang, representi a Soteras a nivell individual per la demanda de l’exdirectiva Paquita Linares no té justificació.

Mentrestant, tots pendents de la sentència del TCE per a saber si es repeteix procés d’eleccions, es torna a votar en les demarcacions ‘marcades’ o no passa res de res, també possible. No obstant això, i, encara que les transcomunicacions federatives es limitin a programes d’autopropaganda, la veritat és que el nerviosisme està més present que mai al carrer Sicília.

Un moment ja habitual: Calle, als jutjats amb Soteras
Un moment ja habitual: Calle, als jutjats amb Soteras

EL FUTBOL CATALÀ I EL SEU PROCÉS

Aquesta factura social i econòmica, que paga el futbol català se sabrà algun dia. Segur que l’Assemblea serà informada sigui pels encara presents o pel mut Talavera, única opció de futur… ara com ara.

22 MAIG 2022. ELECCIONS (Blanes)
25 Maig. Alex Talavera presenta impugnació
26 Juliol. El TCE sol·licita a la Secretària Gral de l’Esport els estatuts dels clubs amb vot dels seus vicepresidents i comprovar actes notarials
1 Agost/13 Setembre. Recurs inadmès a Soteras perquè desitjava que no es facilités aquesta documentació
3 octubre. Nou termini de 10 dies per a més al·legacions

CINC MESOS DE PROCÉS JURÍDIC.. ARA COM ARA

I entre tot aquest oceà de situacions rocambolesques, els jutjats continuen esperant a Soteras i a l’imputat Calle i alguns patrocinadors federatius no ho veuen clar.

RESPONSABILITATS DE LA JUNTA

Però, mentre arriba la gran decisió del TCE, poden entretenir-se amb un altre fenomenal article del jurista i exdirector de Comitès de la FCF, Javier Latorre. L’assumpte gira entorn de la responsabilitat dels directius. No sols es tracta de cobrar dietes per assistència a comissions sinó que també hauran d’assumir les decisions capritxoses dels seus ‘caps’ (president i director).