Nou revés jurídic del TCE a la FCF

El Tribunal Català ha tornat a posar les coses clares i ha desestimat l’últim i increïble recurs de la FCF on li sol·licitava que s’anul·lés la petició d’informació sobre els vicepresidents participants en les últimes eleccions

Dur correctiu del TCE a la Federació Catalana de Soteras // FOTO: FCF
Dur correctiu del TCE a la Federació Catalana de Soteras // FOTO: FCF

@ManuelSeguraM

És fàcil d’entendre: l’excandidat Talavera va sol·licitar la impugnació de les passades eleccions per moltes irregularitats; entre elles, la provada votació de personatges en qualitat de vicepresidents que ni ho eren ni ho són. Després va arribar una legítima petició de més informació del TCE a la secretària general de l’Esport i va obtenir la increïble reacció de petició de nul·litat per part de la Federació. En concret: la FCF demana al TCE que no faci ni cas a aquesta denúncia. I, ara, el Tribunal tanca boques.

Fonts jurídiques consultades per aquesta Redacció no surten de la seva sorpresa davant el ‘desconeixement’ jurídic d’una Catalana que va perdre el nord fa molt temps i que amb Soteras va a l’abisme. “Vaig amb la mà estesa, sóc transparent…”, això diu el sabadellenc, ara mut, i només disposat a parlar amb mitjans subvencionats o propis, pagats pel futbol català.

La resposta del TCE aquest passat dimarts 13 ha estat una ‘bufetada’ amb totes les mans esteses a la seva assessora jurídica, especialista en delictes de sang i trànsit.

EL TCE NO ES ‘TALLA’

Si ho desitgen, poden llegir un extracte-síntesi de la resolució final d’un expedient 3919-39/2022 que, per descomptat, està penjat a la pàgina web federativa encara que ‘amagat’ perquè no es vegi res o gairebé res. Caldrà esperar tres dies més per si presenten ‘recurs de súplica’, ja que són molt capaces encara que el Tribunal Català els hagi dit que no tancaran els ulls, només faltaria La ‘por’ és l’única raó que justifica aquest recurs pobre i ridícul.

EXTRACTE Resolució TCE 13 setembre
EXTRACTE Resolució TCE 13 setembre

El TCE no es ‘talla’ i, a falta de la resolució final per la impugnació de l’Assemblea de Blanes, posa a Soteras i al seu gabinet jurídic, als seus ‘generals’ i a la seva junta en el seu lloc. Per cert, el pròxim dimarts 20 tenen junta directiva, una bona ocasió perquè l’assessora jurídica i el seu president es llueixin davant els seus companys i expliquin aquesta nova ‘ficada de pota’.

PALS A LA ‘GENE’

D’altra banda, la jornada començava amb notícia sobre les revisions mèdiques. Se’n recorden? L‘Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) va imposar una sanció de 876.827,67 euros -Ja pagada al COMPTAT perquè ningú avalava- per una “infracció molt greu” fa uns mesos. I quina va ser aquesta infracció? No se’n recorden? Va ser per “abús de posició dominant”. Soteras representava l’única Territorial (l’única) que mantenia aquest sistema de pagament pels certificats mèdics i l’impost revolucionari’ de 5 euros per cada ‘treball’.

Això s’ha acabat, evidentment, i aquest dijous comunicaven que “els clubs” serien “els encarregats de tramitar el certificat mèdic dels seus federats/as”. Després corregien, com sempre, i es limitaven a titular: “Reconeixements mèdics preventius”.

L'advocada María Barbancho, a la dreta de la imatge // FOTO: FCF
L’advocada María Barbancho, a la dreta de la imatge // FOTO: FCF

MISSATGE ALS CLUBS

Però el responsable d’aquesta Federació ha donat permís als seus delegats perquè carreguin internament contra la Generalitat per aquesta decisió. Per ‘culpa’ d’aquesta sanció (denúncia de la Unió Catalana de Centres Mèdics Psicotècnics (Uniccemp), ara no hi haurà ningú que enviï aquests certificats sinó que hauran de ser els pares.

“A més ens multen”, es lamenten els delegats a alguns clubs que continuen obedients. Ara les revisions es poden fer en qualsevol centre de Catalunya, caldrà escanejar la documentació i enviar-la els clubs a la FCF (oh!) i sempre en dies laborables.

Per aquestes raons, la ‘generositat’ de Soteras ha decidit a la seva comissió executiva a prorrogar aquestes revisions fins al 2023. “Els problemes que ens estan posant amb les sancions, ens obliga a reaccionar així”, han comentat diversos directius als seus clubs més pròxims. Perilla el superàvit de la temporada?