Valls i Unificació Bellvitge, deu jornades sense saber què és guanyar

Valls i Unificació Bellvitge segueixen sense conèixer la victòria en una jornada d’empats i triomfs visitants i on el Martinenc continua líder amb cert avantatge respecte als seus perseguidors

@CarolaUgri
Aquest és el lider de la #1cat2/ FOTO: DANI FALCÓN

Jornada marcada per alguns duels directes tant per dalt com baix i per una victòria local. La classificació segueix liderada pel Martinenc que, tot i no guanyar a Alpicat, manté la distància respecte als seus seguidors. El que no canvia és la zona de descens on Valls i Unificació Bellvitge són incapaços de sumar la seva primera victòria de la temporada. I ja van 10 jornades.

La Unificació Bellvitge deixa el fanalet vermell gràcies al punt aconseguit a les Terres de l’Ebre. Al Josep Otero, el Tortosa va rebre a la Uni amb nou inquilí a la banqueta. Gespa nova al camp i una pluja incessant que va endarrerir 20 minuts l’inici del partit, van donar la benvinguda a Natxo Pérez, el qual substituïa a Àngel García.

El primer matx de Pérez va finalitzar amb empat a 1. Els gols van ser obra de Virgili al minut 55 per part dels locals i de Juli al minut 86 pels visitants.

Un puntet que no serveix de gaire a cap dels dos però que, trenca d’aquesta manera, una ratxa de 3 derrotes seguides i una sangria de 12 gols en contra dels ebrencs. Pel que fa als de l’Hospitalet, continuen sense saber què és guanyar.

Sense deixar la província de Tarragona, viatgem fins a l’Alt Camp on el Valls necessitava sumar els tres punts si o sí. El seu rival, el Vista Alegre va arribar amb ganes de refer-se de la golejada que va patir entre setmana a Andorra.

Els visitants van començar molt actius, pressionant molt amunt i gaudint de bones ocasions que va desbaratar Jordi, el gran protagonista del conjunt vallenc, encara que poc va poder fer amb el gran xut de Peralta al minut 16 que va significar el 0-1. Pascua al minut 35 obria escletxa al marcador. Els locals van passar a dominar però sense generar perill a les àrees.

Victòria del Viladecans a Cornellà/ FOTO: TWITTER SANDRA VERICAT

En els primers minuts de la segona meitat, el conjunt d’Eloy Martínez va apretar encara més davant un Valls sense idees. El gol de Pérez al minut 68 va retallar distàncies al marcador i va fer despertar al conjunt de Pallarés. Darrers minuts d’ocasions per a tots dos i on els porters van ser providencials. L’esperança vallenca es va esvair amb el gol d’Hamir al minut 86.

Nova derrota i desena jornada seguida sense conèixer la victòria per una Unió Esportiva que passa a ser el cuer la taula.

Qui tampoc pot respirar tranquil és el Vila seca, el qual no acaba d’arrancar i allunyar-se de la zona de descens. Aquest cap de setmana era propici per aconseguir el segon triomf seguit donat que el seu rival, les Borges Blanques, es plantava al Municipal molt minvat després de les expulsions del darrer partit (primer i segon entrenador, Nasser, Contreras, Llorenç, Setó, Bessone i Guitart).

Després d’una primera part sense gols, Domínguez va perforar la porteria lleidatana al minut 47 però Tió no va tardar gaire a fer pujar les taules al marcador. No seria fins 10 minuts abans del final quan Torné va tornar a posar per endavant als visitants. Un gol decisiu que va deixar als d’Edu Franco en una situació més que delicada.

L’àrbitre va expulsar al minut 90 de la banqueta local al porter suplent Josep Vila i al massatgista Manuel Lindes.

Duels directes per obrir la jornada

Una situació que no volen patir els dos conjunts que van obrir la jornada dissabte a la tarda. Un apassionant duel directe entre dos equips distanciats per un sol punt.

L’Andorra va disputar el seu tercer encontre en 6 dies amb la intenció de sumar la seva segona victòria consecutiva. Enfront va tenir al Balaguer de Jordi Belló qui sembla ha insuflat aires nous al conjunt de La Noguera.

Els tricolors que van saltar a la gespa disposats a menjar-se el món i al minut 22 Betriu va estavellar la pilota al travesser després d’una excel·lent centrada d’Àlex Martinez. A la segona va anar la vençuda per Betriu, qui no va fallar i va enviar la pilota al fons de la xarxa després d’un gran passi de Cristian al minut 28. Els andorrans dominaven i controlaven el partit però al minut 43 Xus Rubio va deixar als seus amb un home menys en veure la segona groga.

Durant la segona meitat el domini va continuar sent del conjunt del Principat (3 travessers i un pal), encara que la inferioritat numèrica va provocar que els homes de Castellsagué deixessin espais. Uns espais que va saber aprofitar Adrià Fernández per empatar al minut 59. En el temps de descompte el porter visitant Alfred va desviar el xut de Cristian, en el que hagués significat el 2-1. Partidàs de l’Andorra que es va quedar amb la mel als llavis.

L’Igualada es setè a la 1cat2/ FOTO: TWITTER IGUALADA

El proper rival de l’Andorra, el Martinenc, va protagonitzar junt amb l’Alpicat, el partit de la jornada al Parc del Graó. Pel que fa al matx, en els primers 15 minuts cap dels dos va ser capaç de fer-se amb el control ni fer més de 3 passades segudes. A poc a poc, el joc va millorar i van arribar les ocasions tant pels locals com per als visitants (van jugar amb la segona equipació grisa). Egea de cap al minut 35 va marcar el primer de la tarda. Un gol “fantasma” que el linier va concedir. Quatre minuts més tard, Juanjo  va tenir a les seves botes el segon de l’Atlètic però Buetas, en dos temps, va impedir-ho. S’arribava al descans amb l’1-0 i el líder viu.

A la represa, els diables vermells van sortir a per totes i Alabau al 46 la va tenir, encara que el seu xut va sortir massa creuat. El domini dels del Guinardó es va veure recompensat amb la pena màxima que va provocar i transformar Roland al minut 64. Tot i que en els darrers minuts qualsevol es va poder emportar els tres punts, el resultat ja no es va moure.

Repartiment de punts que permet als lleidatans continuar invictes i als barcelonins seguir líders.

Sense fer soroll

A l’aguait del líder trobem una sèrie d’equips que sense fer gaire soroll s’han col·locat a la zona alta de la taula i esperen qualsevol errada del Martinenc per fer-se amb el liderat.

Dos d’aquests conjunts, San Cristóbal i Sants van obrir la jornada dominical de futbol.

Al Municipal del Gardeny el San Cristóbal es va donar un autèntic festí a costa d’un filial blau que va pagar molt cara l’expulsió de Vice. El jugador lleidatà va veure dues grogues als minuts 58 i 59 i va haver de deixar el terreny de joc. No obstant això, l’encontre no va començar malament pels locals, els quals es van avançar al marcador amb el gol de Tatis de falta directa al minut 23.

Amb el resultat d’1-0 es va arribar a la mitja part. Als pocs minuts de l’inici dels segons 45 minuts, Mario va aconseguir equilibrar el partit de penal. Amb un home menys els del Segrià no van aguantar l’embranzida dels egarencs. Cabrera per partida doble, Marc i Ruy Gama van tancar la golejada. Cinc gols dels homes de Ballabriga per entrar de ple a la lluita per l’ascens.

A la mateixa hora, les 12:00, els Sants viatjava fins a Sant Carles de la Ràpita per jugar contra la Rapitenca.

Els locals buscaven 3 punts que els tornessin al camí de la victòria després de la derrota de la darrera jornada. Per la seva banda, els barcelonins desitjaven deixar enrere 3 jornades sense apuntar-se un triomf.

Va ser un partit on les ocasions van anar caient per part dels dos conjunts, encara que sense un dominador clar. Al final, un solitari gol de Navarro al minut 60 va ser suficient perquè els de Lossio sumessin aquests 3 punts i continuïn a la zona alta de la classificació.

El tercer equip en discòrdia en aquesta lluita i amb els mateixos punts que el Sants és el Viladecans. Els de Paje van desplaçar-se fins a Cornellà per enfrontar-se contra el Sant Ildefons. Un matx important entre dos equips empatats a la taula i pels quals el triomf significava no despenjar-se de la zona capdavantera.

Va ser una victòria molt treballada i sacrificada dels visitants. Un inici mogut i amb ocasions per part de tots dos va donar pas a un cert control dels viladecanencs que van poder obrir el marcador, primer amb una engaltada des de fora de l’àrea de Jorba que va aturar Marc Guillén i a continuació, amb un xut d’Omar que es va estavellar al pal. Tot i les ocasions, la primera meitat va acabar amb el 0-0 inicial. A la represa, de nou van ser els del Baix Llobregat els qui van estar a punt de marcar però, una vegada més, Marc Guillén es va mostrar providencial. Tanmateix, una errada del mateix porter local va propiciar el gol de Ricki de cap al minut 73. El Sani no va defallir i va tenir a tocar l’empat quan un centre de Roger el va desviar la defensa rival al pal.

El cornellanenc Alan va haver d’abandonar la banqueta en veure la segona amonestació al minut 88.

Únic triomf local

En una jornada on els empats i les victòries visitants han estat les protagonistes, l’Igualada va aconseguir l’únic triomf local en guanyar 3-2 a l’EFAC. Un triomf boig, patit fins al final i no apte per a cardíacs.

Els igualadins van ser els primers a colpejar mitjançant Güell al minut 14. Quan transcorria la mitja hora de partit, Jordi Martí va estar a punt de posar l’empat, però del possible 1 a 1 es va passar al 2-0 obra d’Eric al 36. Just abans que el col·legiat xiules el final del primer temps, Roger Canadell va reduir distàncies amb un magistral llançament de falta.

Els de Dani Gimeno es van quedar amb un home menys just al començament dels segons 45 minuts. Anderson va veure la segona groga i va marxar als vestidors. El matx es va tornar a equilibrar amb l’expulsió del lleidatà Brezmes al 67 per doble amonestació.

En uns darrers bojos, Jordi Martí va empatar al minut 87. I, quan tot semblava dat i beneït, Baraldés va afusellar Chiné per sentenciar l’encontre.