Una nova il·lusió futbolística a Reus

El Reus FC-Reddis és l’hereu del CF Reus Deportiu. El nou club acaba d’ascendir a Primera Catalana, té el futbol base com a pilar i es marca arriba a Tercera RFEF en un període de cinc anys

@JordiMestres_

El Reus FC-Reddis competirà la propera temporada a Primera Catalana // FOTO: Xavi Guix

L’any 2018 l’històric i centenari CF Reus Deportiu va desaparèixer. Els deutes van engolir el club, que havia arribat a Segona Divisió recentment. La ciutat es va quedar sense futbol, però la fundació va aparèixer per salvar el futbol base. Aleshores es va arribar a un acord amb l’administrador concursal per assumir aquesta part, amb el recolzament de l’Ajuntament. Els nens van poder seguir gaudint del futbol a una ciutat que va quedar orfe de primer equip.

Per aquest motiu la temporada passada es van ampliar mires i es va començar un amateur femení i es va signar un acord de col·laboració amb el CF Reddis de Segona Catalana. Aquest era l’equip de Reus a la categoria més alta. El Reddis estava en hores baixes i l’acord era guanyador per les dues parts.

De fet, aquest any és el centenari del Reddis i el conveni de filiació Reus FC-Reddis comença el mes vinent. Això comportarà un canvi d’escut i una nomenclatura que competirà a Primera Catalana. I és que la temporada passada el club va ascendir en un estadi, el Municipal, amb 1500-1800 persones, tot un rècord a categories territorials.

SENTIMENT DE PERTINENÇA

L’ànima d’aquest projecte és Marc Carrasco, que gestiona la part esportiva i és l’entrenador. Carrasco va ser futbolista del CF Reus sis anys i després director del futbol base. “Veiem clar que ens faltava la part més alta del projecte, un primer equip a dalt per donar sortida al futbol base”, explica el nostre protagonista a FutbolCatalunya.

Marc Carrasco és l’entrenador del Reus FC-Reddis // FOTO: Xavi Guix

Es va proposar al Reddis “una ajuda mutua” i “construïm l’equip a base de jugadors que han passat pel nostre futbol base. Això neix amb l’objectiu clar de crear un sentiment de pertinença que provoqui que la gent de Reus es senti identificada”.

“HEM D’ASSUMIR LA PÈRDUA DEL CF REUS”

Fitxatges com Modest Notario, Josep Ramón Sarda, Albert Miravent o Dani Argilaga així ho demostren. Es vol crear una nova il·lusió i, segons Carrasco, “construir un projecte de ciutat”. Mirar endavant sense oblidar els orígens, però també sense lamentacions: “Hem d’assumir la pèrdua de l’anterior club. Ens dol molt i tots els que estem avui aquí canviaríem el nostre protagonisme perquè el Reus fos viu”.

El Reus FC-Reddis va ascendir davant de gairebé 2000 persones // FOTO: Xavi Guix

El Reus FC-Reddis té ara mateix 200 socis i s’intentarà que siguin entre 400 i 500. L’objectiu del projecte és arribar a Tercera RFEF en cinc anys i en l’apartat econòmic el club viu dels sponsors: “Tenim un pressupost que serà sisè-setè de Primera Catalana. No paguem grans quantitats”.

El resum és clar. Tirar de l’atractiu de sempre de Reus per créixer com un au fènix: “Sentiment de pertinença, la ciutat, la gespa natural de l’estadi compensa més que anar a jugar fora encara que siguin categories superiors”. Tots aquests jugadors fan un esforç gran baixant categories. També el van fer els 1800 presents al partit de l’ascens. Hi ha vida. Una nova il·lusió futbolística ha arribat a Reus.