Un presumpte ‘espionatge’ porta a Andreu Subies a judici

Han passat quatre anys encara que pugui semblar el contrari. La justícia és lenta però sempre arriba el moment i aquest proper dimarts 25 pot començar a veure la llum el cas Abel Cabrerizo, ex delegat arbitral, enfront d’Andreu Subies, president de la Federació, per presumpte espionatge

MANUEL SEGURA
msegura@futbolcatalunya.com

Presidents FCF y Comité dÀrbitres Catalunya // FOTO: F.C.F.
Presidents FCF y Comité dÀrbitres Catalunya // FOTO: F.C.F.

Quatre anys després arriba el moment de la veritat per a Abel Cabrerizo, ex delegat arbitral de la FCF, i el president Andreu Subies. Quatre anys després, un Jutge de Lleida (nº 3) asseurà en la banqueta als dos protagonistes d’un trist episodi de presumpte espionatge –per ser més precisos: “substracció, revelació i publicació de correu electrònic”- en el qual també estan inclosos el president del Comitè dels Àrbitres de Catalunya, Xavier Moreno Delgado, i l’actual delegat arbitral Xavier Pérez. El ‘duel’ Cabrerizo (demandant) – Subies (demandat), que emmagatzema una bona dosi de diferències personals, ha de servir per tancar un dels fronts que ja van viure un primer passatge l’abril passat del 2010.

En aquella ocasió, els tres imputats van admetre que hi havien llegit els missatges entrants en el correu federatiu que tenia Cabrerizo encara que també van negar haver fet un ús il·lícit dels mateixos alhora que van admetre no saber que era delicte obrir-los. A més, també van negar haver reexpedit aquests e-mails a terceres persones encara que sí entre ells tres. Aquest mateix dia es va sol·licitar sobreseïment del cas a l’Audiència encara que se’ls va negar. En un segon capítol (gener del 2012) va aparèixer la Brigada de Delictes Informàtics de Barcelona a la seu del carrer Sicília i ara arriba el torn per al judici.

Cabrerizo, que va presentar la seva dimissió a primers de març del passat 2010, va lliurar el telèfon que la FCF li va cedir per al seu ús federatiu i pocs dies després va denunciar la presumpta utilització d’aquests e-mails per part dels tres acusats pels quals el fiscal reclama 4 anys de presó (Xavier Pérez) i 2 per a Xavier Moreno i Andreu Subies. A més se sol·licita per la part acusatòria la inhabilitació per a càrrec federatiu per als tres afectats en càrrec federatiu.

Subies, que aquest març vinent complirà tres anys com a president de la Catalana, prefereix esperar esdeveniments abans d’oferir el seu punt de vista sobre el cas encara que mai ha ocultat el seu desig que es pronunciï el jutge el més aviat possible. Tal com van afirmar a Futbolcatalunya fonts properes a Subies “només la bona fe fa que s’assegui el dimarts al jutjat”.