Un exemple de superació al Camp d’Esports

Alex Felip ha passat de descartat a heroi del Lleida Esportiu. Fa unes setmanes no comptava per a Molo, però a base de treball ha convençut a l’entrenador i s’ha convertit en golejador pels blaus

JORDI MESTRES @jordimestres7
Alex Felip, eufòric, celebra el seu gol al camp de l’Olot // FOTO: Jordi Echevarria

En el futbol les coses canvien molt ràpid. Però perquè arribin aquestes variacions hi ha dues opcions: esperar sense fer res i pensar que la culpa de la situació es de tothom menys de tu o lluitar per canviar el destí. El cas d’Alex Felip és un clar exemple de com encaixar un cop i lluitar per a superar-lo. Fa un mes Molo va comunicar a ell, Dalmau i Noel que busquessin equip. Els dos últims estan fora, mentre que Alex Felip, finalment, forma part de la primera plantilla. Durant aquests 30 dies ha treballat a l’ombra, ha millorat les seves prestacions als entrenaments i no ha generat cap problema al vestidor. Un exemple de comportament que ha tingut el seu premi: va ser el golejador de la victòria a l’últim minut a Olot.

Els comptes de fades no existeixen i la història d’Alex Felip s’ha gestat a base de posar colzes, passar-ho malament i mirar endavant. Una mostra de superació, un relat de pel·lícula que ha tingut un final feliç… però que va començar de la forma més complicada.

“Quan vinc cap aquí trobo overbooking al mig del camp. Quan Alex Felip va venir no estava en el seu millor moment. Tenia problemes de genoll i havia tingut problemes personals que l’havien afectat. Al principi jo no sabia res i em guio pel que veig. És important haver-li comunicat a temps que no comptava amb ell i no protegir-me jo pel que passés. No fer-ho no hauria estat legal per part meva”. Aquesta és la història explicada pel mateix Molo fa uns dies.

Molo ha reconsiderat la seva opinió envers Alex Felip // FOTO: Jordi Echevarria

Finalment, el Lleida Esportiu va donar fitxa federativa a Alex Felip. La baixa de Pedro Martín va canviar la situació, segons Molo: “La sortida de Pedro Martín em fa replantejar-me moltes coses. A nivell de fitxar un altre davanter o un altre mig centre. A una setmana de l’inici de la lliga mirem el mercat, però el rendiment d’Alex Felip no té res a veure el de l’inici amb el dels últims dies. Llavors li comento que, si ell vol, contem amb ell”.

Molo: “L’Alex ens ha fet veure que estàvem equivocats”

El Lleida Esportiu ha passat a jugar amb un únic davanter – a Olot va jugar amb un 4-1-4-1 – i això ha obert les portes a Felip, que va entrar al camp al minut 65 a Olot. Mitja hora més tard, en l’últim sospir, va marcar el gol de la victòria. Instants després, corria cap a la grada a abraçar-se amb els seguidors blaus. Tots, aficionats i companys, donaven l’enhorabona a un futbolista que no ho ha passat bé, però que a base de perseverar, per fi, ha tornat.

“M’alegro infinitament sobretot per l’Alex. Ho ha passat malament i el millor és que hi ha hagut una comunicació molt sana entre ell, jo i el club. Al final si està aquí i fa aquest gol és per alguna cosa. Ell no ha deixat de creure, ens ha fet veure que estàvem equivocats i ara que no s’aturi aquí. Ens ajudarà molt”. Paraula de Molo, el cap visible d’un vestidor unit per històries com aquesta, la d’Alex Felip.