UE Cornellà: un lustre de verd i esperança

En els últims cinc anys les gestes s’han succeït al Nou Municipal, per aixó, podem dir: UE Cornellà, un lustre de verd i esperança. Tres play-off d’ascens a 2a A consecutius, Copa Catalunya, subcampionat de la Copa RFEF i Primera RFEF són algunes de les seves efemèrides

Una imatge que ja pertany a la història més recent dels verds. Triomf i ascens en el Ric Pérez, 15 maig 2021 // FOTO: UE Cornellà

Una imatge que ja pertany a la història més recent dels verds. Triomf i ascens en el Ric Pérez, 15 maig 2021 // FOTO: UE Cornellà

@JordiMestres_

UE Cornellà: un lustre de verd i esperança. Passen els anys, però l’essència és la mateixa al Nou Municipal. També els entrenadors a la banqueta, que han ocupat Jordi Roger, Xavi Calm i Guillermo Fernández Romo. Tots tres han fet, almenys, un play-off d’ascens a Segona A.

Les tres etapes han vingut marcades per l’èxit. També per part de diferents futbolistes. Des d’Enric Gallego a Eloy Gila, passant per Pep Caballé o Ramón Juan. Tots han tingut l’ADN Cornellà, que últimament va associat a la victòria.

UE CORNELLÀ 2021: GUILLERMO FERNÁNDEZ ‘ROMO’

Inclús en les pitjors circumstàncies, com la del passat cap de setmana al Rico Pérez. L’equip verd va jugar en inferioritat numèrica des del minut 3 i tot i això va guanyar el partit. Aquesta victòria confirmava la presència a la Primera RFEF la propera temporada. El Cornellà serà un dels 40 escollits que estrenaran la nova categoria.

Un nou èxit per a Guillermo Fernández-Romo, que en dues temporades s’ha quedat a un partit de pujar a Segona i sí ho ha fet a Primera RFEF. L’actual Cornellà conserva alguns dels noms propis que han portat l’entitat a l’èxit els últims anys. Eloy Gila (6 gols aquesta temporada), Ramón Juan, Agus Medina o Pol Moreno són alguns dels destacats.

Pep Caballé 'un dels nostres'. El caràcter afable i el carisma del osonenc sempre serà benvolgut // FOTO: Jordi Mestres
Pep Caballé ‘un dels nostres’. El caràcter afable i el carisma del osonenc sempre serà benvolgut // FOTO: Jordi Mestres

2020: A UN PARTIT D’ASCENDIR A SEGONA A

La temporada passada, amb un bloc similar, el Cornellà es va quedar a les portes d’ascendir a Segona A. Al play-off disputat a Andalusia els verds van eliminar a Ibiza i Atlético Baleares, però van caure a la final contra el Castellón. El gol de Juanto va ser definitiu per un equip que va fer història una temporada més.

De fet, aquell era el tercer play-off d’ascens a Segona consecutiu. L’anterior, amb Xavi Calm a la banqueta, va tancar quart la fase regular. A la promoció, els verds van caure contra la Ponferradina (1-4 global) que acabaria ascendint a Segona Divisió. Aquell equip tenia alguns noms que ja no hi són, com per exemple Pep Caballé, Leo Ramírez, Borja López o Pere Martínez.

UE CORNELLÀ 2019: PLAY-OFF A SEGONA I FINAL COPA RFEF

Xavi Calm, ara al Atlétic Balears,  va dirigir l'equip verd a la final de la Copa RFEF // FOTO. UE Cornellà
Xavi Calm, ara al Atlétic Balears, va dirigir l’equip verd a la final de la Copa RFEF // FOTO. UE Cornellà

Aquella temporada 2019/20 va estar a punt de tenir un doble èxit. I és que el Cornellà també va arribar a la final de la Copa RFEF. La va disputar contra el Mirandés i no va tenir opció. 3-0 a Miranda i 2-2 al Municipal van ser els resultats de la final. Aquell Mirandés també acabaria ascendint a Segona aquell any, com ja va fer la Ponferradina.

Xavi Calm va ser el segon de Jordi Roger fins aleshores i va assumir la banqueta quan el fins aleshores tècnic va decidir marxar després de molts anys com a primer entrenador. Roger va deixar el club després de tancar una temporada amb play-off d’ascens a Segona i el campionat de la Copa Catalunya.

Romo (tècnic), Andrés Manzano (dtor gral.) i Juan Giménez (secretari tècnic) // FOTO: UE Cornellà
Romo (tècnic), Andrés Manzano (dtor gral.) i Juan Giménez (secretari tècnic) // FOTO: UE Cornellà

2018: PLAY-OFF A SEGONA I CAMPIÓ DE COPA CATALUNYA

L’equip verd va guanyar la final a La Bòbila després de superar l’Horta (3-2). A la lliga el Cornellà va acabar quart i va caure contra l’Sporting de Gijón B a la primera eliminatòria del play-off (2-4 global). Aquell equip tenia noms mítics com Enric Gallego (18 gols a la primera volta), Edgar González, Valentín Merchán o Enric Maureta.

Molts jugadors han passat i també tres entrenadors, però tot ha seguit igual al Municipal. Entrar a la Primera RFEF és un capítol més de la llarga història d’èxits de l’UE Cornellà. Una entitat reconeguda pel seu futbol base, però també pel que està aconseguint el primer equip els últims anys.

Amb Andrés Manzano com a eix vehicular a la direcció general i Álex Talavera a la presidència, el Cornellà promet noves emocions fortes per la propera temporada.

L'equip que mai surt en la fotografia però que és indispensable per a sumar èxits // FOTO: UE Cornellà

L’equip que mai surt en la fotografia però que és indispensable per a sumar èxits // FOTO: UE Cornellà