La UE Cornellà ja pot cantar 1a RFEF

Triomf històric per a la UE Cornellà que ja pot cantar 1a RFEF. L’1-2 davant l’Hèrcules al José Rico Pérez fa més grans als de Guillermo Fernández ‘Romo’

Aquest dissabte 15 de maig no s'oblidarà fàcilment en la família verda // FOTO: UE Cornellà

Aquest dissabte 15 de maig no s’oblidarà fàcilment en la família verda // FOTO: UE Cornellà

@JordiMestres_

La UE Cornellà ja pot cantar 1a RFEF després d’un triomf inoblidable sumat davant l’Hèrcules al José Rico Pérez (1-2). Importantíssima victòria que va tenir de tot: expulsió d’Alex Serrano (minut 3), segon èxtasi amb el gol de Dorca (61′) i penal favorable als locals (Buenacasa, gol 65′).

Important i clau vermella la que va veure el migcampista barceloní en el minut 3 de partit perquè va obligar a un més gran esforç als de Romo que van poder aguantar.

CORNELLÀ: EXPULSIÓ CLAU

Partit sacrificat, en conseqüència, per als baixllobregatins doncs als 19′ han rebut una primera rematada al travesser. Els de Romo, molt ben posicionats al camp, van saber aguantar l’ordre i gaudir de la seva primera ocasió amb tret ajustat d’Agus (40′).

El final de la primera meitat es va tancar amb gol de Borja García. Millor, impossible.

En el segon, sempre amb un menys, tampoc es van perdre les formes i, quan va fer falta, va aparèixer Ramon Juan (55′). El 0-2 (61′) d’Albert Dorca cal veure-ho per a creure-ho perquè només feia un minut que estava al camp (va substituir a Gerard).

La reacció de l‘Hèrcules va arribar amb una pena màxima que va anotar Buenacasa (65′), però tot va quedar aquí. Els alacantins van provar tot sense fortuna ni vulgui en els sis minuts d’afegit.

I JA VAN TRES

La confirmació del Cornellà ja suma tres equips (dos catalans més l‘Andorra) per a aquesta 1a RFEF. Ho va aconseguir el Nàstic la setmana passada, ja ho té el Cornellà i podrien ser fins a sis catalans. Barcelona B, Llagostera o Lleida Esportiu i Sabadell (tant de bo que no sigui així) es podrien afegir a aquesta llista.

L’Andorra de Sarabia va caure enfront de la Reial Societat B de Xabi Alonso en el temps d’afegit per 2-1.

NÚMEROS RENTABLES A CORNELLÀ

Gol inoblidable per a Borja García en el temps d'afegit de la primera part // FOTO: UE Cornellà
Gol inoblidable per a Borja García en el temps d’afegit de la primera part // FOTO: UE Cornellà

Els verds, que van tancar la fase regular de la Lliga a la cinquena posició (29 punts), a només 2 de l‘Andorra (tercer), i A la primera plaça la segona fase (42 punts, 6 partits), han resolt a la primera que han pogut i a la seva última jornada.

Excel·lent treball perquè tanca curs amb un total de 12 triomfs, 6 empats i 8 derrotes i amb 36 gols a favor per 29 en contra.

FUTUR PLANIFICAT

Ara el següent pas es diu planificació. Segons el que disposa per la RFEF, la temporada 2021-2022 tindrà una subvenció pròxima als 400.000 euros per drets televisius i a partir d’aquí girarà tot.

El Cornellà té tot un any per a condicionar la gespa natural i una graderia amb capacitat per a uns 4.000 espectadors (2023-2024). Això suposarà negociar amb l’Ajuntament, però això és futur; la realitat és que jugaran a la 1a RFEF a partir d’agost.