Adeu del At. Lleida a Turull; arriba ‘Beto’ Company

Dues derrotes i un empat han estat definitius perquè Josep María Turull deixi de ser entrenador de l’At. Lleida mancant cinc jornades per al final del campionat. El substitut és Alberto ‘Beto’ Company

'Beto' Company, al costat del director esportiu, Xavi Bartolo // FOTO: At LLeida
‘Beto’ Company, al costat del director esportiu, Xavi Bartolo // FOTO: At LLeida

Trobar-se a 7 punts de l’intractable líder del Grup II de Primera Catalana (Mollerussa) i a 3 del segon (Rubí), després de dues derrotes i un empat consecutives, ha estat definitiu per a Josep María Turull al capdavant de l‘At. Lleida. El conjunt ilerdenc ha comunicat aquest dilluns la seva destitució i el seu substitut doncs arriba Alberto ‘Beto’ Company, ex Nàstic, Pobla Mafumet i Rapitenca, entre molts.

La derrota del passat dissabte a les Instal·lacions Olympia de Sabadell (4-2), unida al dolorós KO enfront del Mollerussa en el Ramon Farrús (1-2) i l’empat (0-0) davant la Guineueta, han tancat l’etapa de l’excel·lent tècnic de Verdú.

Turull, At Lleida
Josep María Turull va arribar el juliol del 2021 a la banqueta del Ramon Farrús // FOTO: Atlètic Lleida

ELS NÚMEROS DE TURULL

La veritat és que l’etapa de Josep María Turull per la banqueta dels blaus no es pot considerar reeixida. Es va anunciar el seu fitxatge el juliol del 2021 després d’un llarg període de cinc temporades al club del Pla d’Urgell on va sumar, entre altres objectius, una ratxa de 54 partits seguits sense perdre.

Haver sumat tres Lligues i dos ascensos va fer que tingués ofertes de molts llocs encara que es va inclinar per l’ambiciós projecte del president Xavi Batalla. No obstant això, “la insatisfacció” era reconeguda al final de curs per tots els protagonistes. Els números eren rotunds: sisena posició amb 40 punts, a 15 del veí Mollerussa i a 17 del líder Rapitenca.

MÀXIMA APOSTA

Per aquesta raó l’aposta es va doblegar aquesta temporada 2022-2023 encara que Batalla declarés a Futbolcatalunya que “l’At Lleida era un candidat, no un favorit”. Pocs esperaven que finalment els ambiciosos desitjos no es veiessin complerts.

Encara que els números no siguin molt inferiors al Mollerussa, els 7 punts amb aquest líder han decidit a la directiva a fer un gir total.

BETO COMPANY, NOU TÈCNIC

Finalment la notícia del relleu es va produir aquest dilluns a la nit i va arribar amb el vallenc Alberto ‘Beto’ Company.

Amb un extens historial malgrat la seva joventut, aterra en una categoria que controla encara que els seus últims tres anys va dirigir La Pobla i Rapitenca.

Beto, que arriba a fi d’aconseguir pujar de categoria encara que aquest curs no podrà ser, excepte miracle. La seva coincidència amb el director tècnic, Xavi Bartolo, en el Nàstic li han portat ara a Lleida.