Tres líders inesperats per començar el curs a la #1cat1

Acabat l’agost, per fi ha arribat el tret de sortida de la Primera Catalana, que en la primera jornada ja ha deixat les primeres sorpreses de la temporada.

VICTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
Els quadribarrats van atropellar un dels favorits, el Palamós // Foto: AEC Manlleu

Si el curs polític s’enceta aquest dilluns, el futbol català ja fa mesos que està en funcionament. Si més no, en forma de pretemporada, entrenaments de preparació i amistosos. Però la primera jornada del Grup 1 de Primera Catalana ja és aquí. Set equips van aconseguir guanyar i estan empatats amb tres punts al capdavant de la classificació, mentre que només dos partits van acabar en empat. (VEURE MARCADOR i CLASSIFICACIÓ)

En el primer partit de la temporada, el Manlleu va presentar candidatura en golejar un dels descendits, el Palamós, per 4-1. I és que els osonencs van estar realment encertats de cara a porteria en una tarda plujosa. Martí Soler, amb un doblet i Adam, van encarrilar la victòria quadribarrada, encara que Josep Soler va descomptar pels visitants. Al tram final, Jaume Ginesta va establir el definitiu 4-1, que va arrodonir un debut somiat pel Manlleu a Primera Catalana.

El Manlleu no està sol

També amb tres punts i amb la mateixa diferència de gols se situen el Banyoles i la Guineueta. Precisament aquests últims, van golejar el Can Vidalet, en la recerca d’assentar-se a la màxima categoria regional catalana. Una de les bases per aconseguir-ho es fent-se forts al seu feu. I els de Luis Gallego no han pogut començar de millor manera. Tot i que al descans es va arribar amb empat a un al marcador, els de Nou Barris van imposar el seu estil en una segona part embogida i, amb tres gols més, van certificar la victòria davant un rival que ja sap com va aquesta categoria.

També el Banyoles va golejar, en aquest cas 5-2, l’Argentona, un debutant al Grup 1 de Primera Catalana. Els del Pla de l’Estany, que tant van patir per salvar-se el passat maig, van tenir una estrena plàcida davant els homes de Chava Jiménez, que ja saben com se les gasta aquesta exigent categoria. El Banyoles va sentenciar el partit a la primera meitat, a què es va arribar amb un 4-1 a l’electrònic.

Ca n’Oriach i el Sabadell Nord van debutar amb derrota a Primera Catalana. I és que els vallesans van encetar la competició davant un dels conjunts cridats a estar en posicions de privilegi, el Vilassar de Mar, protagonista d’una revolució de la seva plantilla aquest estiu, ja que només continuen sis homes de la temporada passada. Matamala, un dels que continuen al Xevi Ramon, va fer el primer des del punt de penal i, ja al tram final, Lluis Bargalló va sentenciar el matx.

La competició és l’únic que compta, i si no que li preguntin al Sant Cugat. Els vallesans no havien aconseguit cap triomf en la pretemporada, però va ser començar la Primera Catalana i guanyar. I a domicili, davant el Llagostera B amb un gol al darrer minut, obra de Manel Montoya. El Sant Cugat no vol patir tant com l’any passat i ja ha demostrat com ho farà.

El Rubí no va trobar el camí del gol a Can Rosés // Foto: Félix Sancho

Les altres dues victòries restants corresponen al Tona i al Girona B. Els osonencs es van desfer de La Jonquera per la mínima a casa (1-0) gràcies a una diana de Pol Vilaregut a la primera meitat. Els gironins van tenir ocasions suficients per empatar el partit, però els va mancar encert en els darrers metres. Per la seva banda, el filial del Girona que dirigeix Áxel Vizuete va vèncer el Vic, demostrant que no li va pesar l’etiqueta d’equip candidat estar molt amunt a la classificació, per pressupost i fitxatges. Amb dos gols a la segona part, els blanc-i-vermells van sumar els primers tres punts del curs.

El Rubí, amb estrena de samarreta inclosa, no va poder passar de l’empat a zero enfront del Farners a casa, tot i disposar de diverses ocasions per obrir el marcador. Els de Can Rosés, que volen lluitar per l’ascens, hauran d’esperar a la segona jornada per endur-se els primers tres punts. De la mateixa manera, el San Juan At. Montcada i el Lloret van empatar a un a La Bombonera, que va tornar a demostrar què ben guanyat que està aquest sobrenom. Els gironins es van avançar al 37’, però quan el partit ja agonitzava, al minut 88, Bernat Mesa va establir el definitiu 1-1 per permetre sumar un punt a ambdós equips.