Terrassa, primer semifinalista de l’Històrics

El conjunt egarenc ha accedit a les semifinals dels Històrics després de superar el Martinenc i empatar amb el Vilassar de Mar i podrà defensar títol

Els de Jordi López han sabut rendibilitzar el seu triomf enfront del Martinenc i el seu empat enfront del Vilassar // FOTO: Histórics

PREMSA HISTÒRICS

La XXXV edició del Torneig d’Històrics del Futbol Català s’ha iniciat al Municipal del Guinardó amb l’accés a semifinals del vigent campió, el Terrassa FC, que s’ha imposat a l’amfitrió Martinenc (2-1) i ha empatat sense gols amb el Vilassar de Mar.

En el matx inaugural, els maresmencs havien superat per la mínima als del Guinardó (1-0). D’aquesta manera, l’equip que dirigeix Jordi López s’ha convertit en el primer semifinalista ja que ha marcat un gol més que el Vilassar i seguirà defensant el títol aconseguit l’any 2019.

UE VILASSAR DE MAR 1-0 FC MARTINENC

L’Històrics s’ha iniciat amb un Vilassar de Mar dominador, i en la primera arribada ha estrenat el compte golejador del Torneig. Pime, al minut 3, ha aprofitat una assistència a l’esquena de de la defensa i ha batut a Roy amb un gran xut per avançar els maresmencs.

L’amfitrió ha despertat i ha començat a acostar-se a la porteria defensada per Roman, amb bones internades de Brian Canalejo des de l’extrem, així com en un xut llunyà de falta (m.32). Amb el pas del minuts el Vilassar ha fet valer la seva experiència i superior categoria per consolidar el resultat.

Els d’Alberto Aybar “Peque”, amb un joc coral i molt sòlid, s’asseguraven amb aquest triomf per la mínima una bona posició per tal d’accedir a les semifinals, i fins i tot podrien haver ampliat el resultat en el descompte amb un Martinenc totalment a l’atac.

Un gol de Pime dóna el triomf al Vilassar davant els 'diables vermells' del Martinenc // FOTO. Històrics
Un gol de Pime dóna el triomf al Vilassar davant els ‘diables vermells’ del Martinenc // FOTO. Històrics

FITXA TÈCNICA:

1 – UE Vilassar de Mar: Roman, Eric Ruiz, Ñïto, Alba, Pime; Sofi, Ali, Hicham, Áxel Pandiani, Manel i Alberto.

0 – FC Martinenc: Roy (Iván); Alberto, Erencia (Izan), Ahufinger, Jaime; Machuca, Aleix (Frank), Santi (Aguilera); Dani Suárez, Cristóbal (Joel) i Brian.

Gols: 1-0, Pime m.3

Àrbitre: Víctor Moreno Martínez

TERRASSA FC 2–1 FC MARTINENC

El segon partit enfrontava el vigent campió del torneig amb l’amfitrió, en un duel on es podria veure per primer cop les evolucions del nou projecte a 2a RFEF dels egarencs, dirigits per Jordi López.

El duel ha estat disputat tot i que els egarencs han gaudit de les millors ocasions davant d’un Martinenc que no volia acomiadar-se del seu torneig sense sumar.  En el conjunt egarenc s’ha erigit la figura de Sergi Serrano amb un doblet.

Primer, al minut 34, quan amb un xut creuat des de la banda dreta ha trobat el fons de la xarxa i ha donat l’avantatge als vigents campions.

I seguidament al minut 40, Serrano ha repetit amb un xut a l’escaire que ha deixat sentenciat el partit amb el 2-0.

La reacció del Martinenc ha vingut al minut 43, quan Gerard del Río ha rematat al primer pal una centrada de Víctor (2-1). D’aquesta manera, els del Guinardó han dit adéu al torneig  amb un bon gol, però insuficient per aconseguir l’empat.

2 – Terrassa FC: Marc Vila, Marimon, Lucas Viña, Carlos Martínez, Álex (c), Lledó, Morales, Serrano, Pelegrín, Picazo i Laporta

1 – FC Martinenc: Iván (Priego), Alberto, Ahufinger, Jaime (Víctor Fabián, Víctor González), Machuca (Adri), Izan, Aguilera, Canelada, Frank (Gerard), del Río i Joel.

Àrbitres: Iván Ramos Muñoz.

Gols: 1-0, Sergi Serrano m.34. 2-0, Sergi Serrano m.40. 2-1, Del Río m.43.

L'empat  a 0 els donava el pas a semifinals als egarencs // FOTO: Històrics
L’empat a 0 els donava el pas a semifinals als egarencs // FOTO: Històrics

TERRASSA FC 0–0 UE VILASSAR DE MAR

El partit decisiu ha enfrontat el Terrassa i el Vilassar, amb avantatge inicial pels egarencs, ja que l’empat els donava el pas a semifinals (gràcies a tenir més gols a favor que els maresmencs).

Akito ha estat l’agitador dels primers minuts amb diverses accions de mèrit, d’un Terrassa que ha trepitjat més àrea que el rival en els primers compassos. Joel ha pogut marcar en un xut potent i ha trobat la resposta de Andrés Díez (m.20) i el propi Akito ha tornat a posar a prova al porter maresmenc en una magnífica acció personal (m.22).

En un matx amb força tensió, ja que estava en joc unes semifinals, el Terrassa s’ha fet fort i en el tram final ha merescut el gol. Josu ha xutat al travesser en una gran acció personal, i Aythami en el refús, també ha trobat el pal en la seva rematada (m.42).

0 – Terrassa FC: Ortega; Vicente, Castillo, Manu, Aythami; Akito, Joel, Vini; Martí Soler, Salva i Josu.

0 – UE Vilassar de Mar: Andrés Díez, Biel, Galeano, Granero (c), Pep, Peña, Sergio, Marc Río, Aleix Arenas, Gonpi i Joel Bona

Àrbitre: Moreno Villaécija.

UE SANTS, UA HORTA I CF BADALONA

El segon dia de competició està format per un grup amb tres equips dels més clàssics del Torneig, el CF Badalona, que regna en el palmarès amb 7 títols, la UE Sants, amb un títol a les seves vitrines (1993) i que al

2022 celebra el seu centenari, i la UA Horta, que ha dominat el torneig en tres ocasions (1994, 1996 i 1997).

S’obrirà amb un històric derbi barceloní, que enfronta a dos dels equips amb més participacions a l’Històrics. Els santsencs van fer una segona part de temporada espectacular i van assegurar la permanència a la 3a RFEF. Aquest any, els de l’incombustible Tito Lossio voldran reinventar-se novament per assolir els seus objectius després de veure com els seus millors jugadors han volat a categories superiors, com Àlex Calatrava al Llagostera o Miguel Martínez al Badalona.

La UA Horta afronta una temporada de renovació total després d’un any amb molts canvis tant en la banqueta com en l’equip i que va finalitzar amb el descens a Primera Catalana. L’Històrics serà la primera vegada que els aficionats hortencs podran veure les evolucions del nou projecte de l’ex del Banyoles Adam Fontes, que tindrà la missió de conjuntar les nombroses noves peces per tal de tornar a lluitar per l’ascens a 3a RFEF.

El gran favorit del grup és sense cap mena de de dubte el CF Badalona.

Un equip que sempre disputa al màxim el torneig, i que ha disputat les quatre darreres finals celebrades. Serà també la presentació en societat del nou tècnic badaloní Nacho Alfonso, fins ara segon entrenador de Manolo González. Els escapulats tindran tots els ulls a sobre i saben rendir sota la pressió de sentir-se favorits.