“També vaig posar el meu petit gra de sorra al Girona”

Axel Vizuete fa més de tres mesos que està en silenci després del seu pas per la Peña D. d’Eivissa i d’un treball excel·lent amb molts xavals del Girona que ara dirigeix Míchel

El jove tècnic de Sant Boi de Llobregat és molt responsable també de l'actual Girona triomfant // FOTO: Girona FC
El jove tècnic de Sant Boi de Llobregat és molt responsable també de l’actual Girona triomfant // FOTO: Girona FC

@ManuelSeguraM

Fins a 8 futbolistes del primer equip del Girona de Míchel van passar per les mans d’Axel Vizuete al llarg de sis temporades al futbol base de l’entitat gironina. És més, un total de 18 de ‘els seus’ futbolistes es van estrenar a dalt, l’últim Antal.

L’ascens a Tercera Divisió del filial va ser la culminació de diversos cursos a l’elit del Grup V. Vizuete, als seus 41 anys (gener), va provar fortuna a
Eivissa amb la Peña on va sumar una experiència massa breu. És clar que el millor està per arribar.

PRESENT I PASSAT DE VIZUETE

Què és de la seva vida?

Veient molt futbol, preparant-me per a quan arribi algun projecte; i, a partir d’aquí, gaudir molt de la família perquè portava 12 temporades continuades entrenant i em vaig perdre moltes coses.

Qualsevol podria pensar que no li han arribat nous objectius, però la realitat és que el Comitè d’Entrenadors li impossibilita entrenar de Tercera cap amunt en haver treballat cinc mesos a Eivissa.

Correcte, només podria fer-ho a l’estranger o des de Tercera Federació cap avall.

“EL MEU PAS PER LA PEÑA D. VA SER ALTRA EXPERIÈNCIA”

Anar-se’n a l’estranger no el descarta?

No, no. La meva il·lusió és continuar creixent en aquest món i totes les experiències serveixen per a créixer com a entrenador i persona. No em tanco a res i, si arriba un projecte interessant a l’estranger, es valoraria.

Vizuete mira el passat amb orgull i el present i futur amb optimisme // FOTO: Ràdio Vilablareix
Vizuete mira el passat amb orgull i el present i futur amb optimisme // FOTO: Ràdio Vilablareix

Quina valoració va fer/fa sobre el seu pas per la Peña D.?

Una experiència complicada, incòmoda i difícil, d’entendre. Va haver-hi un canvi de president al cap de tres mesos i aquest moviment em va afeblir. En qualsevol cas s’ha de respectar i aprendre.

Per cert, canvia molt la feina d’un entrenador al capdavant d’un filial, com va ser el Girona B, a un primer equip?

Sí, són filosofies diferents. Al Girona hi ha una línia molt marcada mentre que a la Peña hi ha una estructura més humil, però és un primer equip. Són projectes diferents i demostra que cal estar preparat per a tot. Aquesta experiència de la Penya també m’ajudarà.

“AL GIRONA HI HA UNA LÍNIA MOLT MARCADA DE TREBALL”

Girona B 2020: moltes cares conegudes que han sabut fer carrera en la seva vida personal i deportiva // FOTO: Girona FC
Girona B 2020: moltes cares conegudes que han sabut fer carrera en la seva vida personal i deportiva // FOTO: Girona FC

Deduïm que ara li interessa més el futbol professional que el formatiu?

Bé, la meva il·lusió sempre ha estat arribar al món professional i em preparo per a estar en aquest camí encara que no és fàcil. Ja veurem el que ens ofereix el futur, cal estar tranquil i madurar les coses per a no equivocar-nos.

Axel Vizuete no serà el primer, però segur que gaudeix com Míchel, Siria (cap de captació del Girona) o Quique Cárcel per l’èxit del primer equip de Montilivi!

Clar. Des de la distància els continuo moltíssim tant al primer equip com al filial i la base. El treball que estan fent és increïble i, personalment, molt satisfactori veure jugadors que han estat amb mi i ara triomfen. Antal, Arnero, Arnau, Justin, Joel Roca, Merlet, Selvi… veure’ls sumar i aportar el seu gra de sorra és gratificant. Encara que ara el filial està passant un moment de dificultat, segur que el superaran perquè estan en bones mans.

“VEURE ALS XAVALS DEL GIRONA ÉS GRATIFICANT”

Després de sis temporades a Girona, el normal és pensar que també és obra seva…

Crec que també vaig posar el meu gra de sorra. Dies enrere em van dir que van ser 18 futbolistes de la meva etapa van passar pel primer equip. Van ajudar l’ascens a Primera i a mantenir-se i això m’alegra moltíssim.

Parla del filial i veure-li tan prop del descens pot ser fins a lògic donada la transformació i la formació amb aquesta joventut.

La Tercera és molt complicada encara que aquests xavals tenen molt talent i estic convençut que tiraran endavant.

Albert Siria, director i coordinador del Girona FC // FOTO: Eduardo Berzosa
Albert Siria, director i coordinador del Girona FC // FOTO: Eduardo Berzosa

“SERGI MORA ESTÀ MÉS QUE CAPACITAT”

Les referències que vostè tenia de Sergi Mora, del juvenil, eren impecables, no?

I tant! Va fer molt bona feina amb el juvenil tot i que la seva primera experiència en el futbol amateur sempre porta un procés. Està més que capacitat per a la formació i per a salvar la categoria que és el primer objectiu

Tornem al primer equip del Girona. Vostè mira l’equip de Míchel i la seva primera feblesa és….

Tinc un especial sentiment per tots els futbolistes que he tingut encara que admeto que el debut de Antal, i així li ho vaig fer saber a Quique Cárcel, va ser especial. Vaig apostar molt per ell des del juvenil, li vaig fer ser titular tota la segona volta perquè vèiem un potencial molt alt.

“EL DEBUT D’ANTAL VA SER MOLT ESPECIAL”

Alguna futura estrella més que cridarà l’atenció de Míchel?

Hi ha varis com Minsu o Shin, però per assumpte burocràtic no poden alternar primer equip i filial. Tant de bo puguin tenir regularitat per a demostrar tot el que són capaces.

El davanter hongarès Antal Yaakobishvili, (19 anys) és la gran feblesa de Vizuete // FOTO: Girona FC
El davanter hongarès Antal Yaakobishvili, (19 anys) és la gran feblesa de Vizuete // FOTO: Girona FC

Manté contacte constant amb Girona, no?

Molt, Parlo molt amb Quique, Albert Síria i altres companys del staff tècnic.

Ja que ha citat a Siria, algun dia es parlarà de la gran feina d’aquest home…

“ALBERT SIRIA FA UN TREBALL FORMIDABLE”

Fa un treball formidable i és un treballador amb sentiment de club.

Acabem: és molt exigent Axel Vizuete a l’hora d’estudiar projectes?

No. La veritat és que m’agrada integrar-me al cent per cent en el club, em moc per sensacions i ha de ser una cosa que em generi il·lusió. Estic tranquil i no em precipitaré, continuo preparant-me per a fer camí.

AIXÍ VEU LA 1a, 2a i 3a FEDERACIÓ

Una última qüestió ara que vostè observa de prop categories com a Primera, segona i Tercera Federació. Com veu als catalans?

A la Tercera sembla que Olot i L’Hospitalet lluitaran per aquesta primera plaça encara que uns altres com la FE Grama té un gran equip; serà una lluita dura per dalt i per baix. A Segona tenim molts que estan demostrant ambició i nivell; per baix, sembla que Espanyol i Terrassa estan sortint. Vull que tots se salvin. I a la Primera tant de bo se salvi el Sabadell (vaig jugar allí dos anys) així com el Cornellà, on va jugar el meu fill i els tinc estima. Està un gran Nàstic així com el Barça At.