“Talavera és un traïdor, el veritable traïdor”

Paquita Linares va ser l’única directiva de la FCF durant 10 anys i delegada del Baix Llobregat. Ara prossegueix el seu ‘via crucis’ particular contra Soteras, Calle i Talavera

Àlex Talavera i Paquita Linares van mantenir una bona i esportiva amistat durant molts anys // FOTOS: Arxiu FC
Àlex Talavera i Paquita Linares van mantenir una bona i esportiva amistat durant molts anys // FOTOS: Arxiu FC

@ManuelSeguraM

És una persona molt coneguda no sols al Baix Llobregat sinó en el futbol català, ja que Paquita Linares ha tingut l’honor de ser l’única dona en la directiva. Així i tot, això no li ha impedit haver d’acudir als jutjats.

No se sap què li va produir més dolor si la “traïció” de l’excandidat Alex Talavera o la denúncia per presumpta malversació de la parella Soteras-Calle. En qualsevol cas, la justícia posarà a tothom en el seu lloc.

PAQUITA LINARES NO CALLA

El passat 14 de juny del 2021 va presentar la dimissió com a directiva de la FCF. Dos anys després, com els resumiria?

Dramàtics per la denúncia que em van posar i amb molta pau perquè puc anar pels camps de futbol sense haver de mentir

Oficialment va estar des del 2015 al 2021 i com a delegada des del 2011. És a dir: des d’aquest 2011 fins al 2018 vostè no va cobrar un euro en comissions.

Efectivament, jo cobrava, com tothom, despeses per desplaçaments.

Linares va ser delegada del Baix Llobregat més de deu anys // FOTO: futbolcatalunya
Linares va ser delegada del Baix Llobregat més de deu anys // FOTO: futbolcatalunya

“JO PUC ANAR PELS CAMPS SENSE MENTIR”

I, sense tenir en compte que aquest temps no es compensa mai a nivell familiar, què li han dit els seus?

La meva família sempre ha estat al meu costat. Jo sempre consulto tot amb els meus i tinc el seu suport incondicional, ells saben com soc. I, si m’implico en alguna cosa, és perquè ho dono tot com vaig fer a la Federació. Jo tenia el telèfon encès 24 ara i els clubs telefonaven a qualsevol hora i, com no localitzaven mai al responsable d’àrbitres, em reclamaven a mi. Jo em sento molt orgullosa de ‘els meus’ clubs del Baix Llobregat i dic ‘els meus’ amb orgull.

Quan vam llegir a Mundo Deportivo paraules com a ‘maltractament’ ‘menyspreu’ o ‘humiliació’ ens va sorprendre aquest nivell de masclisme a la Catalana

Alguna ‘broma’ vaig sofrir temps enrere a l’ésser l’única directiva i se li va cridar l’atenció per part del Sr. Subies, però no com sota la presidència del Sr Soteras.

“EM SENTO MOLT ORGULLOSA DELS ‘MEUS’ CLUBS”

Què és el que més mal li ha causat?

La denúncia que m’han interposat per ràbia després de la meva dimissió. No és verídica

Està demandada per malversació, no va haver-hi conciliació i encara segueix l’assumpte en el jutjat. Cal felicitar a qui correspongui, ja que per a tirar endavant aquest assumpte segur que han revisat les despeses de la trentena de directius en els últims cinc anys. Només una directiva? Caldrà felicitar el director-inspector!

Paquita Linares va anunciar al 2011 la seva intenció de querellar-se contra les seves excompanys de junta // FOTO: E.G.M
Paquita Linares va anunciar al 2011 la seva intenció de querellar-se contra les seves excompanys de junta // FOTO: E.G.M

Cal felicitar els qui van presentar aquesta demanda, sens dubte. Jo mai he nomenat el Sr Calle, artífex i cap visible de totes les trames de la FCF encara que el màxim responsable és Soteras.

“EM VAN INTERPOSAR UNA DEMANDA PER RÀBIA”

Conti’ns aquest episodi d’aquest directiu i d’aquest empleat que van anar a casa seva on vostè va dir que li ‘van coaccionar perquè no denunciés i la van amenaçar si seguia aquesta via legal’

Jo considerava als Srs. Quiñonero i Prieto els meus amics, però van voler coaccionar-me. La primera paraula que va sortir de la seva boca és si havia perdut el cap. Qui més em va parlar va ser l’empleat Prieto i vi a cridar-me l’atenció perquè deia que feria a terceres persones. I a la meva família qui li feien? Quiñonero també em va dir que si seguia endavant m’anaven a arruïnar.

I què li van dir?

Que si retirava la denúncia, intentarien retirar la de la FCF. Jo vaig riure i Prieto em va dir: ‘Sé que no vas bé de diners i amb el temps es podria aconseguir la meva tornada a la FCF amb un càrrec’.

“QUIÑONERO I PRIETO VAN VOLER COACCIONAR-ME”

Han tornat a contactar amb vostè?

Els vaig veure en les últimes eleccions i Prieto, que és un treballador més federatiu, estava en la delegació del Baix amb l’assumpte de les votacions manant a alguns treballadors que estaven a la ‘Taula’ electoral. Els vaig dir que no podien estar, però em va contestar que jo no era ningú, va cridar a seguretat i em van fer fora.

Talavera va passar d'animar a Linares a presentar demanda contra la FCF a ser amic de Soteras/Calle // FOTO: Candidatura A.T.
Talavera va passar d’animar a Linares a presentar demanda contra la FCF a ser amic de Soteras/Calle // FOTO: Candidatura A.T.

Si tingués a Soteras davant seu, encara que els vídeos de l’Izarra van aclarir molts dubtes, què li diria?

Que és una falsa moneda amb dues cares. És un masclista, egocèntric que basa la seva manera de fer perquè ho diu ell. Li preguntaria per què la revisió de les meves quantitats econòmiques quan el secretari les revisava i les manava a comptabilitat.

Vostè creu que, si no fos dona, aquest cas s’hagués donat?

Segur, el que no saben és que soc una persona molt forta i em encoratjo sempre davant qualsevol adversitat.

“SOTERAS ÉS UN MASCLISTA, EGOCÈNTRIC”

Hi ha quatre dones a l’actual junta encara que no se’ls escolta. Sap per què?

No. Encara més, haig de dir que diverses senyores que anaven en la candidatura del Sr Talavera ja treballen a la Federació. Jo esperava alguna paraula i mai esperava aquest canvi d’opinió perquè menyspreaven a Soteras/Calle.

Què espera ara Paquita Linares?

Que surti la veritat. No deixaré que es taqui el meu nom. El que van fer al maig, a través de twitter, on es deia que em demanaven cinc anys de presó va ser molt dur. Va haver-hi molta gent preocupada i serà el jutge qui decideixi. Per què no van inspeccionar a tothom o per què s’han perdut tots els tiquets de les meves liquidacions? Vam tenir molts problemes econòmics a la delegació i havia d’avançar diners de la meva butxaca.

“NO DEIXARÉ QUE ES TAQUI EL MEU NOM”

Parlem del ‘seu amic’ Alejandro Talavera perquè vostè anava a la seva candidatura. Per cert, aquesta setmana ha reiterat el seu recurs contra Soteras.

Talavera és un traïdor, és el veritable traïdor. Em van dir fins a dues ocasions perquè estava reunit amb unes certes persones a Cornellà, primer, i a Sant Feliu, després. Li vaig preguntar a què estava jugant i em va dir que la gent ens volia posar en contra, que era mentida. Més tard s’ha demostrat que era veritat.

“ÀLEX EM VA DIR QUE DENUNCIÉS A LA FCF”

Paquita Linares ha estat al domicili de Talavera?

Sí, i em va oferir ajuda econòmica per al meu defensa contra la FCF; volia redactar la denúncia personalment. Em va dir que hauria de denunciar perquè m’havien fet molt de mal Soteras, Calle i altres companys.

Li diem el mateix que amb Soteras. Ho té davant i…

Li diria que és un pocavergonya, un fals. Em va cridar perquè li interessava…

Bé, i a vostè li interessava també.

Sí. Jo volia un canvi a la Federació i veia una possibilitat.

“A TALAVERA LI DIRIA QUE ÉS UN POCAVERGONYA”

Estaria disposada a un cara a cara amb Talavera? Vostè creu que té valor per a això?

No, no té valor ja que és una persona manipulada per altres persones. Un titella? Manipulada, li van fer creure que és més del que és. Per mi, un cara a cara seria formidable.

Està a punt d’entrar a la FCF i amb l’objectiu de rellevar a Soteras.

No me’l puc imaginar. Una persona que deia unes coses als clubs com malversadors, manipuladors i masclistes no ho imagino com a president.

“ABANS EREN MALVERSADORS, ARA AMICS”

Una curiositat: algun company, encara directiu, li ha anomenat o li ha donat el seu suport, aquells que reien en tristos episodis passats?

No. Més d’un ha de callar.

Els diners han corromput la Catalana?

Es va corrompre des del dia que va arribar Soteras. El Sr. Subies va ser un gran president en el seu moment, no puc dir una altra cosa i no ho faré.

Tornarà a ser directiva de la Federació?

No. És una etapa passada, però vull que surti tota la veritat.